2018 Hac kura sonuçları Diyanet sorgulama sayfası

Binlerce hacı adayının merakla beklediği gün geldi çatı. 2018 yılı itibariyle hac kura sonuçları bugün yani 01 Şubat perşembe günü çekilecek. Peki hac kura sonuçları saat kaçta Diyanet tarafından açıklanacak? Bu sene Hac.diyanet.gov.tr üzerinden T.C. kimlik numaraları ile hac kura sonuçları kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte tüm detaylar...

2018 Hac kura sonuçları Diyanet sorgulama sayfası
2018 Hac kura sonuçları Diyanet sorgulama sayfası
GİRİŞ 05.02.2018 08:48 GÜNCELLEME 05.02.2018 08:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

01 Şubat perşembe günüi itibariyle binlerce hacı adayı gözünü Diyanet İşleri Başkanlığı'na çevirdi. 2018 senesi için hac kura sonuçları için geri sayım başladı. Peki hac kura sonuçları bu sene tam saat kaçta açıklanacak? Hac ibadetini yerine getirmek isteyen ve uzun süredir bekleyiş içinde olan vatandaşlarımız DİYANET hac kura sonuçları internetten öğrenme sayfasını sorgulamaya başladı. Çekiliş Diyanet Başkanlığının konferans salonunda gerçekleştirilecek. İşte kutsal topraklara gitmeyi hak kazananlar için TC kimlik no ile hac.diyanet.gov.tr sorgulama sayfası ve tüm detayları...

HAC KURA SONUÇLARI ÖĞRENME SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bu sene hacca gitmek için 316 bin 857 vatandaşımız ilk kez kayıt yaptırdı. Daha önceki senelerde hac kaydı olup, Başkanlık tarafından kayıtları yenilenen 1 milyon 804 bin 110 vatandaşımız ile birlikte kuraya toplam 2 milyon 120 bin 967 vatandaşımız katıldı.

Dini görevlerini yerine getirmek isteyen hacı adayları bugün açıklanacak olan haç kura sonuçlarını öğrenme sayfasını merak ediyor. Yukarıda bulunan bağlantıya tıklayarak Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesin üzerinden üzerinden T.C. kimlik numaraları ile hac kura sonuçları kolaylıkla öğrenebilirsiniz. 

diyanet-hac-kura-açıklaması

HAC KURA SONUÇLARININ ARDINDAN KESİN KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet tarafından 01 Şubat 2018 tarihi itibariyle kura sonuçlarının yayınlanmasının hac görevini yerine getirmeyi hak kazananlar hac kesin kayıt işlemi 5 Şubat ile 16 Şubat tarihleri arasında tamamlayacak. Hacı adayları isterlerse bu işlemi müftülükler üzerinden isterlerse internet ortamında yapabilecek. 

İşlem tamamlandıktan sonra yedek isimler ise 22 Şubat ile 02 Mart tarihleri arasında açıklanacak ve yedek isim kayıtları da bu tarihten sonra belli olacak.

2018 HAC İBADETİ İÇİN GİDİŞ VE DÖNÜŞ TARİHLERİ

Hac ibadeti için Kutsal topraklara gidişler 17 Temmuz 2018’de başlayacak, 15 Ağustos 2018’de ise tamamlanacak. Dönüşler ise 25 Ağustos 2018 de başlayıp 20 Eylül 2018 tarihinde sona erecek.

TRT Diyanet hac kura sonuçlarını canlı izlemek için tıklayınız

trt-diyanet-izleme-sayfası

HAC KURASI NASIL ÇEKİLİYOR?

Hac vazifesi için ilk defa başvuran adaylar ve daha önce başvurup ismi kurada çıkmayan adayların tamamı 2018 yılı hac kuralarında yer alacak. Hac kurası halka açık bir şekilde ve bilgisayar ortamında yapılacak. Kuranın ilk kısmı canlı olarak yayınlanacak, hacı adayları canlı yayında isimlerini ekranlardan takip edebilecek. Diğer kuralarda çekildikten sonra 21:00'da Diyanet tarafından açıklanacak.

YORUMLAR 4
  • Isminiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman aciklanacak
    Cevapla
  • Sorular 6 yıl önce Şikayet Et
    Niçin çekilişte hemen sonra açıklanmıyor. Bilgisi olan var mı.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Garibanlara cikarsa ayiklansin diye
    Cevapla
  • Selvet 6 yıl önce Şikayet Et
    Çiktımı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!