Furkan Vakfı'nın yurt oyununu polis bozdu...

Adana’da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na ait olduğu ve öğrenci yurdu olarak faaliyet gösterdiği iddia edilen 6 bina mühürlendi.

GİRİŞ 06.04.2018 11:35 GÜNCELLEME 06.04.2018 11:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Adana Emniyet Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na 30 Ocak'ta "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma" suçundan 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 28 vakıf yönetici ve üyesi gözaltına alınmıştı.
Adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da bulunduğu 5'i tutuklanmıştı. Şüphelilerin bastırdıkları sahte makbuzlarla 3 milyon lirayı aşkın kayıt dışı para ve yardım topladıkları belirlenmişti.

KAPATILMAK İSTENEN YURTLAR BAŞKALARINA KİRALANMIŞ

Adana'da kurucu başkanı Alpaslan Kuytul'un "vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma" suçundan tutuklu yargılandığı Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın kapatılmak istenen yurtlarının başkalarının adına kiralandığı ortaya çıkartılarak mühürlendi. Yurtların öğrenci evi gibi görünmemesi için çeşitli maddelerin sıralandığı bir de bildiri ele geçirildi.

YORUMLAR 4
  • Mechul 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu vakıf altında hizmet diye mücadele eden dernek, tam bir fitne yuvası, bunlara izin verilmemesi lazım.
    Cevapla
  • islamın son kalesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Fetönün de böyle yurtları vardı.Orada yetişen binlerce öğrenci şimdi Hukuk Fakültelerinde okuyor.Mezun olunca Hakim Savcı olurlar artık.Yurtlarda kim kalmış tespit edilip devlete alınmamalı.
    Cevapla
  • Lütfi 6 yıl önce Şikayet Et
    Araştırılsa çoğu cemaat yurtları ve evleri de öyle çıkar.
    Cevapla
  • furkan 6 yıl önce Şikayet Et
    kıyamet günü görüşeceğiz sizinle.atın bakalım iftiralarınızı. Allah görüyor yaptığınız planları.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti