İhraç kararının arkasından HDP çıktı!

24 Haziran sonrası suların durulmadığı CHP’de, PKK karşıtı açıklamalar yapan Gürsel Erol’un ihraç istemiyle disipline gönderilmesi seçimde HDP’yi kurtaran CHP’de HDP hassasiyetinin halen sürdüğü şeklinde yankılandı.

İhraç kararının arkasından HDP çıktı!
İhraç kararının arkasından HDP çıktı!
GİRİŞ 30.06.2018 08:00 GÜNCELLEME 30.06.2018 08:02
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

2010’da bir kaset kumpası sonucu genel başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu 9 seçim yenilgisi de koltuğundan kaldıramadı. 24 Haziran sonrası suların durulmadığı CHP’de, PKK karşıtı açıklamalar yapan Gürsel Erol’un ihraç istemiyle disipline gönderilmesi seçimde HDP’yi kurtaran CHP’de HDP hassasiyetinin halen sürdüğü şeklinde yankılandı. Parti içindeki ulusalcılar, HDP ile kurulan gönül ittifakına zarar gelmemesi için Kılıçdaroğlu'nun Erol'un ihracını istediğini belirtiyor.

24 Haziran sonrası suların durulmadığı CHP’de, PKK karşıtı açıklamalar yapan Gürsel Erol’un ihraç istemiyle disipline gönderilmesi seçimde HDP’yi kurtaran CHP’de HDP hassasiyetinin halen sürdüğü şeklinde yankılandı.

 

 

İSTİFA ÇAĞRILARINA KULAK TIKIYOR

2010’da bir kaset kumpası sonucu liderlik koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu’nu 9 seçim yenilgisi de kaldıramadı. Her seçim sonrası yükselen 'istifa' çağrılarına rağmen Kılıçdaroğlu, bugüne kadar girdiği 5 kurultayda da yeniden genel başkan seçilmeyi başardı.

PARTİDE DEMOKRASİ İŞLEMİYOR

Partideki yönetim değişikliği taleplerine disiplin kartını açarak cevap veren Kılıçdaroğlu'nun bu hareketi, “Kılıçdaroğlu, yenilgiyi hazmedemiyor. Bu yüzden doğruları söyleyenleri kapının dışına koyuyor” şeklinde yorumlanıyor. Türkiye için demokrasi isteyen Kılıçdaroğlu’nun demokrasiyi CHP içinde işletmediği vurgulanıyor.

GÖNÜL İTTİFAKI KURBAN İSTİYOR

Kılıçdaroğlu'nun önceki gün yaptığı olağanüstü PM'de, kendisine karşı muhalif olan isimlerden bir tek PKK'ya karşı açıklamalar yapan Gürsel Erol'u disipline sevk etmesi partide dikkat çekti.

ULUSALCILARIN HASSASİYETİ

PKK karşıtı açıklamalar yapan Erol'un ihraç istemi, HDP'nin barajı geçmesi için destek veren CHP'nin kağıt üzerinde olmayan ama gönülden yaptıkları ittifakın yansıması olarak nitelendiriliyor. Parti içindeki ulusalcılar, HDP ile kurulan gönül ittifakına zarar gelmemesi için Kılıçdaroğlu'nun Erol'un ihracını istediğini belirtiyor.

YENİ ŞAFAK

YORUMLAR 14
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada terör gruplarının mimarı destekleyeni Amerika, Türkiye'de her nedendir bilinmez ama tüm teröristlerin barınabileceği, onların yolunu açan bir parti var, bu anlayış sağduyu sahibi seçmeni rahatsız etmekte.
    Cevapla
  • Mbaşaran 5 yıl önce Şikayet Et
    Onurlu bir adam ATIN GİTSİN ama halkın gönlünden nasıl atacaksınız
    Cevapla
  • Emrah 5 yıl önce Şikayet Et
    Gürsel Erol, Atatürk'un yanında milli mücadelede etkin görev alan Diyap Ağanın torunudur. Seyit Rıza'nın torunu olsa idi ihraç istemine kimsenin gücü yetmezdi.
    Cevapla
  • Recobey 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp terör partisini ilk önce shp olarak anıldığı tarihte meclise sokmuştu. O gün bu gündür terör aşkları devam ediyor. Teröre karşı olanlar ihraç ediliyor mehmet bekaroğlu gibi ikiyüzlüler partide cilalanıyor. Böyle oluncada seçimle iktidar olmaktan uzaklaşıyorlar. Ancak hileli yollada olsa meclise giren ve sıkanlara fırsat verilmemeli. Kanuni düzenleme yapılmalı.
    Cevapla
  • Dost teji 5 yıl önce Şikayet Et
    Gürsel erol onurlu ve vatansever halkın vekili bizden degilsin diyerek dışlamak chp ye yakışır demokrasi nerde adam diyor pkk la bir olmayın vatana sahip çıkın bu hainler pkk ya sahip çıkıyor yazık bu partiye oy verenler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında sakat ifadeler
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!