2018 e-Devlet şifresi alma klavuzu! Şifre değiştirme yenileme işlemleri

Milyonlarca kişiye sunulan bir hizmet uygulaması olan e-Devlet aracılığıyla pek çok işlemin tek bir yerde yürütülmesini sağlamaktadır. Peki, devletin verdiği hizmetlerin elektronik platformda aktarıldığı 2018 e-Devlet şifresi nasıl alınır? Kolay, hızlı ve güvenli e-Devlet şifre değiştirme ve şifre yenileme işlemleri sistemi!

2018 e-Devlet şifresi alma klavuzu! Şifre değiştirme yenileme işlemleri
2018 e-Devlet şifresi alma klavuzu! Şifre değiştirme yenileme işlemleri
GİRİŞ 20.11.2018 11:37 GÜNCELLEME 20.11.2018 11:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milyonlarca vatandaşın dilediği anda sunulan tüm hizmetlerden faydalanabildiği bir uygulama olan e-Devlet, hayata geçirdiği bu hizmetlerini elektronik platform olan ''turkiye.gov.tr'' vasıtasıyla sunmaktadır. e-Devlet şifresi de sisteme giriş yapılabilmesi için ve bütün hizmetlerden yararlanılabilmesi açısından girilmesi zorunluğu bulunan bir koşuldur. Peki, gerek kolay ve hızlı gerekse güvenli bir biçimde tüm işlerinizi halledebileceğiniz ve gerekli şifreye sahip olmadan sisteme erişim sağlanamayacağı 2018 e-Devlet şifresi nasıl alınır? Öte yandan mevcut şifreye sahip olan kişilerin ise merak duyduğu ve ağırlıklı olarak yanıt aradığı sorulardan biri olan e-Devlet şifre değiştirme ve şifre yenileme işlemleri nasıl yapılır? İşte, PTT şubelerinden yalnızca 2 TL ücret karşılığında temin edeceğiniz e-Devlet şifresiyle ilgili sıklıkla sorgulamaya alınan tüm ayrıntı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

e-Devlet uçuş bilgileri nasıl öğrenilir? Uçuş yeri sorgulama (2018)!

 

E-DEVLET ŞİFRE DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİ 2018!

e-Devlet şifresi değiştirme işlemi için ilk etapta e-Devlet kapısına giriş yapmalısınız. Akabinde e-Devlet uygulamasına giriş işleminde bulunulmasının ardından isminizin olduğu bölüme tıklamanız lazım gelmektedir. Aşağı doğru kayarak açılan sekmede ise “Şifre ve Güvenlik Ayarlarım“ seçeneğine tıklamalısınız.

Karşınıza çıkacak olan ekranda e-Devlet şifresi değiştirme işlemini tamamlayabilmeniz için üç değişik alternatif gösterilecektir. Seçenekler ise; cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek, PTT şubelerinden yeni zarf alarak yahut Cep telefonuma gelecek kodu girerek şeklinde alternatiflerdir. Bu alternatiflerden size uygun olanını tercih ederek işleme devam etmelisiniz. Ardından e-Devlet şifresi değiştirilmesi açısından gerekli tüm koşulları yerine getirmiş olacaksınız.

e devlet

E-DEVLET ŞİFRE YENİLEME İŞLEMLERİ 2018!

e-Devlet şifre yenileme işlemlerinden; şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma yahut benzeri hallerde yeni bir şifre oluşturmak açısından faydalanabilirsiniz. Öncelikle bu hizmetten yararlanmak istiyorsanız profilinizde yer alan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı veya hem cep telefonu numaranızı hem de e-posta adresinizi e-Devlet sisteminde doğrulamış olmanız lazım gelmektedir. Sözü edilen bu adımlardan herhangi birini yapmamanız halinde PTT şube ve Merkezlerinden bizzat yeni bir şifre almalısınız. Tüm bunların yanı sıra şifre yenileme hizmeti hakkında ayrıntılı bilgiye erişmek içinse 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden yararlanabilirsiniz.

Şayet önceden cep telefonu ve e-posta doğrulama işleminde bulunduysanız e-Devlet Kapısı Şifre ve Güvenlik Ayarlarım bölümünden:

*Sadece PTT şubelerinden yeni şifre zarfı alarak,
*Cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek,
*Cep telefonuma gelecek kodu girerek,

->Seçeneklerinden herhangi birini tercih edip, şifre yenileme alternatiflerden birini belirleyebilirsiniz. Öte yandan giriş bölümünden ‘’şifremi unuttum seçeneği’’ tercih ederek şifrenizi yenileyebilir, yeni şifre belirleyebilirsiniz. Şifre yenileme uygulamasından 15 yaşını dolduran Türkiye Cumhuriyeti e-Devlet Kapısı kullanıcıları ile mavi kartlı kullanıcılar yararlanabilmektedir. Fakat yabancı kullanıcılar şifre yenileme uygulamasından yararlanamamaktadır.

e devlet

E-DEVLET ŞİFRE ALMA İŞLEMLERİ 2018!

e-Devlet şifre alma hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, öne sürdükleri kişi olduklarının doğrulanması açısında şifre alması lazım gelmektedir. e-Devlet şifresini bizzat başvuru gerçekleştirerek, üzerinde T.C. Kimlik numarasının yer aldığı fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) gösterilerek yurt içerisinde PTT Merkez müdürlüklerinden ya da yetkili şubelerden 2 TL ücret karşılığında temin edilebilmektedir. Öte yandan e-Devlet şifresi yurt dışında ise Elçilik ve Konsolosluklardan alınabilmektedir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden hususa dair ayrıntılı bilgi edinilebilmektedir.

e devlet

YORUMLAR 1
  • Eburu 5 yıl önce Şikayet Et
    Fen bilgileri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler