2019 kırmızı ışık cezası ne kadar?

2019’da kırmızı ışıktan geçmenin cezası belli oldu. Trafik kanunlarında yapılan değişiklik ile kırmızı ışıktan geçen sürücülere kesilen ceza yüzde 23 arttı. Peki 2019 kırmızı ışık cezası ne kadar?

2019 kırmızı ışık cezası ne kadar?
2019 kırmızı ışık cezası ne kadar?
GİRİŞ 07.01.2019 09:23 GÜNCELLEME 07.01.2019 09:23

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Buna göre trafik cezalarında da ciddi oranda artış görüldü. Bu cezaların başında en çok merak edileni ise, kırmızı ışıkta geçenlere kesilecek olan ceza tutarı oldu. 2019 yılında ışık ihlali yapan sürücüler, geçen yıla göre yüzde 23 oranında fazla para ödeyecek. İşte 2019’da kırmızı ışıkta geçen sürücülere verilen ceza miktarı...

 

2019 KIRMIZI IŞIK İHLALİ CEZASI 291 LİRA!

Trafik kanunlarına göre, ışık ihlali yaparak kırmızı ışıkta geçen sürücülere 291 TL para cezası uygulanacak.

 

Para cezasının yanında kırmızı ışık ihlali yapan sürücü ekipler tarafından durdurularak yazıldıysa eğer sürücü ceza puanı için de ayrıca işlem yapılmaktadır.

Yapılan son düzenleme ile son bir yıl içerisinde sürücünün 3 kere kırmızı ışık ihlali yaptığı tespit edilirse ihlal yapan sürücünün sürücü belgesi yani ehliyetine 30 gün süre ile el konulmakta ve trafiğe çıkamamaktadır.

Sürücü eğer aynı yıl içerisinde tekrar 3 defa kırmızı ışık ihlali yaparsa bu durumda ihlal yapan sürücünün ehliyetine bu sefer 45 süre ile el konulmakta ve trafiğe çıkış yapamamaktadır.

KIRMIZI IŞIK CEZA PUANI NEDİR?

Özellikle bu maddelerin para cezasından daha etkili ve kısıtlayıcı olacağından dolayı tekrar etmekte fayda var. 2019 yılı için yapılan son kanun değişiklikleri ile birlikte kırmızı ışıkta geçenlere aynı yıl içerisinde kademeli olarak ehliyetlerine el koyulması cezası öngörülmüştür. Aynı yıl içerisinde bu şekilde 3.  ihlalinde yakalananların 30 gün, 6. kırmızı ışık ihlalinde yakalananların 45 gün ve 9. kırmızı ışık ihlalinde yakalananların 60 gün ehliyetine el koyulacak. Bunun yanı sıra 6. defa kırmızı ışık ihlali veya daha fazla kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler hem psiko-teknik testine hem de psikiyatri değerlendirilmesine tabi tutturulacaktır. Ayrıca cezalar eğer EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) sistemleriyle değil de polis denetlemesi sonucunda araç durdurularak olursa plakaya değil sürücünün kendisine imza altında kesilmiş olur. Üstte belirtilen durumlar için sürücünün kendisine yani sürücü imzası altında yazılmış olması gerekmektedir.

2019 Kırmızı Işık Cezası

CEZA NE ZAMAN GELİR?

Kırmızı ışık ihlali cezaları yaklaşık 1 hafta -10 gün içinde ikametgah adresinize gelir. Tabi gelişen teknoloji ile artık trafik cezası yazıldığı anda e-devlet sistemine de düşmektedir. E-devlet hesabınız varsa ve mail adresi doğrulaması yaptıysanız mail olarak ceza bilgisi de iletilmektedir.  Aracınıza ya da size kırmızı ışık cezası kesilip kesilmediğini, E-devlet, trafik genel müdürlüğü ya da internet mtv vergi dairesi üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Sürücülere uyarımız kırmızı ışıkta geçerek hem kendinizi hem de diğer masum insanları tehlikeye atmayın, dikkat edin. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmasın.

KIRMIZI IŞIK CEZASI NEREYE ÖDENİR?

E-devlet hesabınız varsa ve mail adresi doğrulaması yaptıysanız mail olarak ceza bilgisi de iletilmektedir. Trafik cezası tebligatınız elinize ulaştıktan sonra ödeme seçeneğinize göre ödeme yapabilirsiniz. Vergi dairesine veya PTT ye gidip nakit ödeme yapabileceğiniz gibi kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Kredi kartıyla ödeme yapmak isterseniz, anlaşmalı bankaların (Ziraat Bankası, TEB, Yapı Kredi, HSBC, İş bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıf Bank, Garanti Bankası, Akbank, Halk Bank) şubelerine giderek borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ya da banka şubelerine gitmeye gerek kalmadan trafik cezası borç ödeme Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesi olan www.gib.gov.tr adresinden borç ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!