BM Özel Raportörü'nden Kaşıkçı itirafı

Cemal Kaşıkçı cinayetini araştırmak için bir süredir İstanbul'da bulunan Birleşmiş Milletler Keyfi ve Yargısız İnfazlar Raportörü Agnes Callamard, soruşturma kapsamında bazı bilgilerin kendilerine verilmediği için hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

BM Özel Raportörü'nden Kaşıkçı itirafı
BM Özel Raportörü'nden Kaşıkçı itirafı
GİRİŞ 31.01.2019 22:35 GÜNCELLEME 31.01.2019 22:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, "Yetkililerin taahhütlere uyacağına ve polis soruşturmasıyla ilgili bazı bilgileri elde etmek için hala ümitliyiz. Şimdiye kadar soruşturmanın yürütülmesinden oldukça memnunuz." dedi.

 

 

Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında hazırlayacağı rapor için Türkiye'ye gelen Callamard ve beraberindeki heyet; iki gündür gazeteciler ve STK temsilcileriyle görüştü.

Bugünse Şişli'de bir otelde Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştiren heyet adına gazetecilere açıklama yapan Callamard, şunları söyledi: "Soruşturmayla ilgili talep ettiğimiz bilgilere ulaşamadığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz. Soruşturmaya dahil olmak istedik. Yetkililerin taahhütler uyacağına ve polis soruşturmasıyla ilgili bazı bilgileri verebilecekleri konusunda hala ümitliyiz. Şimdiye kadar soruşturmanın yürütülmesinden oldukça memnunuz."

Heyet, 2 Şubat'a kadar Türkiye'de

 

 

BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Callamard, 2 Şubat'a kadar Türkiye'de olacak.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Kaşıkçı cinayetine ilişkin uluslararası soruşturmanın Callamard'ın yetkisi altında yürütüleceğini, Callamard'ın talebi üzerine "Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili koşulların" insan hakları açısından gözden geçirileceğini ve değerlendirileceğini açıklamıştı.

Agnes Callamard'ın Türkiye'ye ziyaretine, İngiliz avukat Helena Kennedy ile eski Dünya Adli Tıp Akademisi Başkanı ve Coimbra Üniversitesi Tıp Fakültesi Müdürü Prof. Dr. Duarte Nuno Vieira da eşlik ediyor.

BM raportörünün, Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin hükümetlerin attığı adımlar ve tepkilerin yanı sıra, devletlerin ve bireylerin, gazetecinin öldürülmesi konusundaki sorumluluklarının niteliği ve kapsamını da değerlendireceği vurgulanmıştı.

BM heyeti, dün hem Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun etrafında inceleme yaptı ve Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile görüştü.

Callamard, soruşturma sürecinde elde ettiği bilgileri ve soruşturmaya ilişkin tavsiyelerini, BM İnsan Hakları Konseyinin Haziran ayındaki oturumunda rapor olarak sunacak.

Ceset hala bulunamadı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda katledilmişti. Orta Doğu'nun en etkin gazetecilerinden, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi ve sonrasında yaşananlar, Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor.

YORUMLAR 3
  • Demirbey 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslumanlik adina 1 tane hayirli isiniz oldumu ki bunda olsun basin gidin ulkenize macera aramayinn
    Cevapla
  • adinizi yazin 5 yıl önce Şikayet Et
    BM artik bir ise yaramiyor,acilen baska bir isim altinda a dan z ye kadar yenilenmeli.
    Cevapla
  • birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    bir müslüman ülkeyi ancak ve ancak müslüman birliği ya da tüm ülkelerin eşit hakları olan bir BM yargılamalı...Sadece Beş ülkeye ait bir BM değil...yoksa bu durumun önüne geçilemez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti