İstanbul Belediye Başkanı kim seçildi? İstanbul'da Ak Parti'mi CHP'mi kazandı?

31 Mart Yerel Seçim sonuçlarına göre ''İstanbul Belediye Başkanı kim oldu'' sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Güven, Ak Parti’nin ve CHP’nin oy oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Ekrem İmamoğlu seçimleri kazandı. İşte Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları...

İstanbul Belediye Başkanı kim seçildi? İstanbul'da Ak Parti'mi CHP'mi kazandı?
İstanbul Belediye Başkanı kim seçildi? İstanbul'da Ak Parti'mi CHP'mi kazandı?
GİRİŞ 01.04.2019 15:22 GÜNCELLEME 01.04.2019 15:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak isim henüz belirsizliğini korurken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Güven, İstanbul seçimlerine dair yaptığı açıklamada, "Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 bana gelen rakam. Binali Bey'in 4 milyon 131 bin 761 oyu sisteme tanımlanmış vaziyette. İtiraz süreçleri devam ediyor." ifadelerini kullandı. YSK verilerine göre İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu netlik kazanmış durumda.

 

2019-2014 OY KARŞILAŞTIRMASI

YSK İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMASI!

 

Güven, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına ilişkin olarak da konuştu.

"Şu an itibarıyla yüzde 80'in üzerinde sandık sonuç tutanağını, sayım döküm cetvelini, ilçe birleştirme tutanaklarını partilerle paylaştık. Şu an itibarıyla Ekrem İmamoğlu 4 milyon 159 bin 650 bana gelen rakam. Binali Bey'in 4 milyon 131 bin 761 oyu sisteme tanımlanmış vaziyette. İtiraz süreçleri devam ediyor."

ANADOLU AJANSI'NIN (AA) VERİLERİNE GÖRE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR  BELEDİYESİ SONUÇLARI

- Açılan Sandık: 99

- Ekrem İmamoğlu (Millet İttifakı): 48.79

- Binali Yıldırım (Cumhur İttifakı): 48.51

- Necdet Gökçınar (Saadet Partisi): 1.21

- Muammer Aydın (DSP): 0.36

ANADOLU AJANSI AÇIKLAMA YAPTI!

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Anadolu Ajansı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili verilerin aktarılması görevine de sandıkların kapanmasının ardından başlamış ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar veri akışı kesintisiz devam etmiştir. Bazı sandıklardan sağlıklı veri akışı temin edilemeyince veri aktarımına bir süre ara verilmiş; kalan yüzde birlik sandık sonucuyla ilgili elimize herhangi bir veri ulaşmadığı için de Yüksek Seçim kurulunun sonuçlarının beklenilmesi kararı alınmıştır. Bu durum kamuoyu ile de paylaşılmıştır. Adayların oy oranlarının birbirine çok yakın olduğu İstanbul için, verilerin sağlıklı bir şekilde geldiği son noktada durup beklemek ve Yüksek Seçim Kurulunun ilan edeceği sonuçları hep beraber görmek en doğru karardır. Yüksek Seçim Kurulu geçici olmayan sonuçlarını her zaman olduğu gibi şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurmaktadır. Güçlü bir demokrasinin olduğu ülkemizde Anadolu ajansı olarak hızlı güvenilir ve sağlıklı verileri sizlere ulaştırma gayretimiz 100 yıldır sürmektedir. 

Anadolu Ajansı A.Ş. seçim sonuçlarını açıklayarak bir kamu görevi yürütmektedir. Halkımızın doğru bilgiye ulaşması için gelen son sandık verileri az sonra güncellenerek abonelerimize ulaştırılacaktır."

EKREM İMAMOĞLU AÇIKLAMA YAPTI!

Türkiyemizde böyle bir katkıda bulunması yüreğimize su serpti, YSK'ya teşekkür ederim. YSK'nın son verilerine göre 16 sandık kalmıştır. Yüzde 99.95'i girilmiştir. 4 milyon 63 bin 188'dir, aradaki fark 25 bin 155'tir. Elde ettiğimiz veriye çok yakın farktır.

Biz de ıslak imzalı tutanaklı tutanaklarımızı girdik. Sonucun bu kadar yakın olması ne kadar sağlam bir veri tabanına sahip olduğumuzun bir göstergesi. Başka genel başkanıma MHK'ya, sorumlu arkadaşlara, İstanbul gönüllülerine, yol arkadaşlarıma, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ortaya koyduğumuz sonucu YSK'nın teyit ediyor olması bizi mutlu etmiştir.

Sonuçla ilgili kritik bir durum var, bunu söylemeliyim. Geçersiz oylar üzerinden AKP üyelerinin bir açıklaması oldu. Altını çizmek istiyorum.

2018 Haziranı itibariyle bir süreci vardır, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi...

İstanbul'un ihtiyaçlarını karşılamak adına hızlıca tüm kurumlarla işbirliği yapmak istiyoruz.  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de dün yapmış olduğu, 1 oyla bile kazanmanın önemli olduğu yönünde açıklamasına katılıyoruz, biz 26 bin farkla kazanmış bulunuyoruz, Bahçeli'nin açıklamalarına teşekkür ederim. 

Türkiye'yi, vatandaşımızı düşünerek sükunet ortamı yaratılmak adına, herkesle konuşarak, uzaklaşarak bir süreç yönettiğimizi düşünüyorum, bu da beni çok mutlu etmektedir. Bu mutluluğuma katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma, yoldaşlarıma, kadınından erkeğine herkese teşekkür ederim. Günün sonunda aileme teşekkür ederim, hep yanımda oldular. Beylikdüzülü hemşehrilerime teşekkür ederim, her zaman yanımda oldular. Bu süreç artık toparlanmalıdır, toparlanmıştır. İnanıyorum ki, İstanbul'un sonucu olgunlaşmıştır.

iSTANBUL İLÇE İLÇE OY SONUÇLARI

 

AA BENİM MÜŞTERİM DEĞİL

Sandık sonuçlarına itiraz sürecinin başladığını belirten Güven,  Anadolu Ajansı üzerinden süren 'veri paylaşımı' tartışmasına da değindi.Güven, "AA benim müşterim değil, benden veri almıyor. AA 90'lara geldiğinde ben daha yeni veri giriyordum" ifadesini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI!

İşte AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Seçimlerimiz hayırlı uğurlu olsun. İstanbul'da seçimi kazandık. Bu süreçte İstanbul halkınının bize verdiği yetki için çok teşekkür ediyorum. İstanbullulara İstanbul'a verdiğimiz sözlerin takipçisi olmalarını istiyorum ve inşallah 15 milyon vatandaşın İstanbul'u mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı şehir haline getireceğiz.

Bu sonucun elde edilmesinde emeği geçen bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sonuçlar hayırlı olsun, teşekkürler İstanbul.

İSTANBUL'UN İLÇELERİ!

Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Şile, Silivri, Şişli, Sultanbeyli, Sultangazi, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu.

İLÇE İLÇE SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR 9
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Saadetcilerin desteginide unutmayin ilcede saadete verenler buyuksehirde chp ye vermisler
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah dostlar yaptığınız yormlarla hislerimize tercüman oluyorsunuz
    Cevapla
  • UlusServet 5 yıl önce Şikayet Et
    370 000 AK Partiye verilen oyun geçersiz sayılması sandığa fetö darbesidir. Demokrasiye kara lekedir. 15 Temmuzun devam ettiği süreçtir. Tüm bunlara rağmen %53 Cumhur İttifakı için Devleti, Vatanı, Milleti için İstikrar sürsün Türkiye büyüsün diye Ak Partiye oy verdi.Teşekkürler Türkiyem
    Cevapla
  • Sonuç 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle imamoğlu hak yemeyi bırakın fitil fitil çoluk çocuğunuzdan çıkar
    Cevapla
  • Dervaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Binali bey bu istanbul seni haketmiyor Ekremle lağım kokusu çeksinler Hizmetten anladıkları yok
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce Türkçe yazmayı öğren Dervaz. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi! Hastaneye kaldırıldı...
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş