AK Parti'den seçimde büyük usulsüzlük iddiası: Tüm belgeler elimizde

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak açıklama yaptı.

GİRİŞ 01.04.2019 18:12 GÜNCELLEME 02.04.2019 17:00
Bu Habere 376 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak seçimlerle ilgili bir açıklama yaptı.

 

 

İşte Şenocak'ın konuşmasından satır başları;

"Biz her seçimde kendi verilerimize dayanarak sonucu ilan ettik. Bugüne kadar resmi sonuçlarla örtüştüğünü gördük. 15 seçim tecrübemiz ilk defa bizim sistemimizde böyle bir farkla karşı karşıyayız. Vatandaşımızın iradesinin bir oy dahi olsa sandık sonucuna eksiksiz yansıması. İlk oy tasnifi esnasında bu sandık cetvelinde 131 oy alıyor.

Tüm işlemler bittikten sonra hazırlanan bir tutanakta Binali Yıldırım'ın aldığı oy Ekrem İmamoğlu'na yazılmış görünüyor. Binali Yıldırım'a yazılmış tek oy var. Başka bir tutanakta 201 oy almış görünüyor. Sandık sonuç tutanağında yine Ekrem İmamoğlu'na yazılıyor. Burada Binali Yıldırım'ın oyu burada da bir. Teşkilatlarımız dün geceden beri teyakkuz halinde hiç uyumadan tüm verileri tekrar gözden geçiriyorlar. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum; İstanbul'da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden emin olun elimizde fazlasıyla mevcut.

Biz başkaları gibi her seçim döneminde mızmızlananlardan olmadık. Biz elimizdeki verilere güveniyoruz. Usulsüzlükleri ispat etmeye hazırız. İstanbul'daki sonuç bize göre AK Parti ve Sayın Binali Yıldırım'dır. Sonuç ne olursa olsun saygı gösterecek ve milletimizin tercihi başımızın üzerinde diyeceğiz. Tüm itiraz süreçleri tamamlandıktan sonra elbette aslolan YSK'nın kesin sonuçlarıdır."

4365 NOLU SANDIKTAN YILDIRIM'A ÇIKAN 197 OY

4365 NOLU SANDIKTAN 197 OY ALAN YILDIRIM'A 137 OY YAZILAN BELGE

1212 NOLU SANDIKTAN YILDIRIM'A ÇIKAN 131 OY

1212 NOLU SANDIKTAN 131 OY ALAN YILDIRIM'A 1 OY YAZILAN BELGE

2004 NOLU SANDIKTAN YILDIRIM'A ÇIKAN 201 OY

YİNE 2004 NOLU SANDIKTA BİNALİ YILDIRIM'A 1 OY YAZILDIĞI GÖRÜLÜYOR

BAŞKA BİR BELGE

BEYKOZ'DA AK PARTİ'NİN 2500 OYU BAŞKA PARTİLERE YAZILMIŞ

Beykoz’da 2500 AK Parti oyu başka partilere yazıldığı ortaya çıktı. İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonrası oylar Ak Parti’ye yazıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 376
  • MAALESEF 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP Bu seçime ŞAİBE ve HİLE karıştırmıştır. HIRSIZ Varrrrrrrrrrr.
    Cevapla
  • Devrim Özislam 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar yanlışlık ve kaydırma varken YSK başkanının YSK yı olağanüstü toplamaması hayret vericidir. Ak parti yavaş hareket ediyor. YSK derhal inceleme başlatmalı. Neden duruyor? Ak parti neden YSK nın bu duyarsızlığına siyasi ve demokratik tepkisini koymuyor? Size ne oldu Allah aşkına? Bu kadar şaibe varken YSK başkanının itiraz olmayan yerde mazbata vereceğiz demesi işi Ti ye aldığının göstergesidir
    Cevapla
  • AHMET EMİN 5 yıl önce Şikayet Et
    bunca hırsılık yapılırken İstanbul ak parti il ilçe teşkilatlarındaki görevliler gençlik kolları napıyormuş reis buna sebep olanları derhal görevden almalı
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçimin galibi sandık başkanları ve memur üyeler olmuştur nokta. Şer cephesine hizmet etmişlerdir. En ağır cezayı almaları gerekir.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberdeki belgeleri tek tek inceledim. Sonuç; 1- İlk başta verilen liste şeklinde resimler partilerin sonuç takibinde ve/veya sonuçlara itiraz için kullanılan tamamen (özel) formlar. Hiç bir resmi değeri yok. İsteyen bu formlara istediğini yazıp çıktısını alır. 2-Haberde verilen Resmi Sandık Sonuç Tutanaklarını hesapladım, hesaplar tutuyor. Bir sandık Kurulunun en çok dikkat edeceği husus; Kullanılan oy sayısı, geçerli oy sayısı, iptal edilen oy sayısı ve partilerin aldığı oy sayılarının toplamının, kullanılan oy sayısına eşit olmasıdır. Bu eşitlik sağlanıyorsa, sandık kurulu gereğini doğru bir şekilde yapmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den