Erdoğan: Dünyanın her yerinde bana o Türk dizisini soruyorlar

"Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu" kapsamında Ankara'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diriliş Ertuğrul dizisi hakkında övgü dolu sözler söyledi: "Dünyanın neresine gidersem gittiğim yerlerde bana Diriliş'ten bahsediyorlar ve o ülkelerde bunu izlediklerini anlatıyorlar."

Erdoğan: Dünyanın her yerinde bana o Türk dizisini soruyorlar
Erdoğan: Dünyanın her yerinde bana o Türk dizisini soruyorlar
GİRİŞ 24.04.2019 13:06 GÜNCELLEME 24.04.2019 13:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arşivlerimizin Gelişimi, Vizyonu ve Tarih Araştırmalarına Katkısı Sempozyumu" kapsamında Ankara'da konuştu. 

Erdoğan, güvenlik nedeniyle bazı istisna kurumlar haricinde devlet arşivinin tek bir merkezden yönetilebildiğinin altını çizdi.

Osmanlı Türkçe'si bilmenin de elzem olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Osmanlı Türkçesine savaş açanların amacı bugünkü alfabemizi ve Türkçe'mizi savunmak asla değildir. Bilakis asıl gaye, milletimizin mazisiyle olan bağlarını tümden kesmektir" dedi.

NEREYE GİTSEM ONU SORUYORLAR

TRT 1 ekranlarından yayınlan Diriliş Ertuğrul dizisinin tüm dünyada gösterdiği başarıyı örnek örnek gösteren Erdoğan, ''TRT'de yayınlan Diriliş Ertuğrul dizisinin tek başına Osmanlı tarihine olan ilgiyi nasıl arttırdığını herhalde en az sizlerde benim kadar biliyorsunuz. Dünyanın neresine gidersem gittiğim yerlerde bana Diriliş'ten bahsediyorlar ve o ülkelerde bunu izlediklerini anlatıyorlar. Bu örnek bize önümüzdeki dönemde tarihimizle ve münhasıran arşivlerimizle ilgili benzer çalışmalara ağırlık vermemiz gerektiğini işaret ediyor'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Harf inkılabı iyi güzel de; bizlere, atalarımızın kullandığı arap harfleri de öğretilmeliydi. Kütüphaneler ve kitaplıklar dolusu eski yazıyla yazılmış kitapları okuyamıyoruz. Hatta öyle ki, Cumhuriyetin ilk yıllarında, eski Osmanlı arşiv belgelerinin, Bulgaristan'a hurda kağıt olarak satıldığı söyleniyor. Bu ecdat düşmanlığı nereden kaynaklanıyor acaba...?
    Cevapla
  • Arşivler meydana 4 yıl önce Şikayet Et
    evet Reis artık arşivler çıksa ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'