'Mahremin' 12 yardımcısı deşifre oldu

FETÖ’nün mahrem yapılanmasının bir sacayağı daha gün yüzüne çıktı. TSK’daki yapılanmayı yöneten ‘mahrem imam’a bağlı 5 ana kademeden oluşan yönetime bağlı 12 ayrı yardımcı destek katmanı bulunduğu tespit edildi.

'Mahremin' 12 yardımcısı deşifre oldu
'Mahremin' 12 yardımcısı deşifre oldu
GİRİŞ 13.05.2019 09:54 GÜNCELLEME 13.05.2019 09:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın FETÖ/PDY Askeri Mahrem Yapılanmasına ilişkin raporunda, örgütün askeri mahrem yapısını yöneten yapılanmanın omurgasına yer verildi. ‘Kuvvet İmamı’ da denilen ‘birim sorumlusuna’ bağlı 5 ana kademe yer alıyor. İlk iki basamak ‘temsilcilik’ olarak yer alırken, diğer kademelerde ise ATM Genel Temsilciliği (Arama Tarama Mesulü), Ümit Genel Temsilciliği, İzdivaç/rehberlik personel Genel Temsilciliği bulunuyor. 

 

 

ORGANİZE İHANET 

Rapora göre, ihanet şebekesinin askeri mahrem yapılanmada her temsilciliğin kendi yardımcı görevlileri bulunuyor. Ancak, her temsilciye ayrı bir yardımcı gibi bir çalışmadan ziyade, yardımcı olarak atanan kişi birden fazla temsilcilikte görev yapabiliyor. Yardımcı/destek görevleri, eğer müdürlük olarak organize edilmişse; ümit müdürü, izdivaç/rehberlik/personel müdürü, muhasebe mesulü gibi yardımcı görevlileri, doğrudan temsilciye bağlı olarak ve statüleri müdüre eşdeğer şekilde faaliyet yürütüyorlar. Yardımcı görevlileri, bölgelerinde bağlı bulundukları temsilcilik dışında, alanlarıyla ilgili oluşturulan Türkiye genel temsilciliğine de bağlı. Örneğin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki (DKK) temsilciliklerden biri olan İzmit-2 Genel Müdürlüğü (temsilciliği) bünyesinde faaliyet yürüten Ümit Müdürü, İzmit-2 Genel Müdürüne bağlı olduğu gibi DKK Türkiye Ümit Genel Müdürlüğü’ne de bağlı çalışıyor. 

 

 

Ana yönetim katmanı ve yardımcı katmanında bulunan kripto mensuplarının çalışma şekilleri de ortaya çıkarılırken raporda, 12 yardımcının örgüt içi evlilikten delil niteliğindeki örgüt materyalleri ortadan kaldırmaya, fişlemeden kurmaylık sınavına hazırlanan örgüt mensuplarının hazırlamaya kadar birçok görevleri bulunduğuna yer verildi. Rapor, örgütün organize yapısını ortaya kondu. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 8
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    pensilvanya zangocu.
    Cevapla
  • hainler 4 yıl önce Şikayet Et
    cia bile bu kadar teşkilatlı değildir. bir de bunlara cemaat, hoca, imam diyorlar.
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok olacaksiniz.Tarih sizin gibi hainleri unutmayacak.Cocuklarimiz buyuyorlar onlara da anlatiyoruz Alperenler Ulkuculer ölmedi.
    Cevapla
  • Bu adam 4 yıl önce Şikayet Et
    12 havari bi adam yahudi mi ?
    Cevapla
  • alp 4 yıl önce Şikayet Et
    haber yaparken şu meymenetsizin fotoğrafını koymayın lütfen...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim