AK Parti'den CHP'ye zor DHKP-C sorusu!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bugün bakıyorsunuz DHKP-C, milli iradenin tecelligahı TBMM'ye saldırıyor. Merak ediyorum CHP, DHKP-C'nin ismini vererek saldırıyı kınayabilecek mi?" dedi.

GİRİŞ 15.05.2019 15:31 GÜNCELLEME 15.05.2019 16:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Muş, AA muhabirine DHKP-C'li teröristlerce TBMM'de gerçekleştirilmeye çalışılan eyleme ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırı girişimini şiddetle kınadığını belirten Muş, "Gazi Meclis, Kurtuluş Savaşı'nı yönetmiştir, 15 Temmuz'da ikinci kez Gazi olmuştur. Ne Kurtuluş Savaşı yıllarındaki işgalciler ne de 15 Temmuz'daki darbeciler Gazi Meclise hiçbir şey yapamamışlardır. Terör örgütü DHKP-C'li olduğu iddia edilen iki kişi de Gazi Meclise hiçbir şey yapamazlar. Burası milli iradesinin tecelligahı, millet iradesinin tecelli ettiği bir yer. Burayı darbeciler ele geçirememişler, DHKP-C'liler hiç geçiremez." diye konuştu.

Daha önce İstanbul'da yaşanan bir olayı hatırlatan Muş, şöyle devam etti: "Hafızalarımızı zorlayalım, daha önce CHP, 'öğrenciler, parasız eğitim istediği için gözaltına alındı' diye ortalığı ayağa kaldırdı sonra bunların DHKP-C üyesi olduğu ortaya çıktı. Bunlardan biri daha sonra polise saldırı düzenledi. O zaman CHP'nin il örgütü bunların etrafında pervane olmuştu. Polis, bunlar DHKP-C'li oldukları için müdahale etmişti. Maalesef CHP, DHKP-C'li olan bu terör örgütü üyelerine o gün sahip çıkmıştı. 'Yaptığınız yanlıştır, bunu yapmayın, etmeyin' dedik. İzah edemedik. Oturma eylemleri yaptılar. Milletvekilleri gitti, il başkanları gitti, Kılıçdaroğlu tweet attı. Bugün bakıyorsunuz DHKP-C, milli iradenin tecelligahı TBMM'ye saldırıyor. Merak ediyorum CHP, DHKP-C'nin ismini vererek saldırıyı kınayabilecek mi?" 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Samii 4 yıl önce Şikayet Et
    Kınayamaz kınayamadılar hatta. Show yapacaklardı emniyet engelledi tanalı rehin alıp mağduru oynayacaklardı.
    Cevapla
  • mehmmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ckpkk dhkpc hepsi aynı
    Cevapla
  • yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    dhkp c ve pkk vb örgütlerle el ele kol kola olduğu istanbul il başkanı kaftancıoğlunun konuşmaları Tanrıöverin militan vari konuşmaları hangisini saysan bitmez. seçimlerde oynanan oyunları bunlar şer örgüt gibi siyasal memleket yararı güden bir parti olduklarını sanmıyorum.
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    DHKP-C lilerin silahlı saldırısı ile Şehit Savcı Selim KİRAZ'ı da analım Allah Rahmet eylesin. Gene ölen bir DHKP-C linin dosyasını sonuca erdirirken Çağlayan adliyesine DHKP-C'li avukatlarca sokulduğu tahmin edilen silahlar ile şehit edilmişti.
    Cevapla
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    PKK'ya laf söyleyemeyen, DHKP-C'ye laf söyleyebilirmi, üstelik CHP'nin İstanbul il başkanı DHKP-C militanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam