Türkiye'nin CASA CN-235'i Rus hava sahasında!

Rusya Savunma Bakanlığı, uluslararası gözlem anlaşması uyarınca Türkiye’nin Rusya hava sahası üzerinde 4 gün boyunca gözlem uçuşları yapacağını açıkladı.

Türkiye'nin CASA CN-235'i Rus hava sahasında!
Türkiye'nin CASA CN-235'i Rus hava sahasında!
GİRİŞ 20.05.2019 15:33 GÜNCELLEME 20.05.2019 15:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, uluslararası karşılıklı denetim ve gözlem anlaşmaları çerçevesinde Türkiye’nin Rusya hava sahasında gözlem uçuşları gerçekleştirmeye başladığı belirtildi. Bugün başlayan ve 24 Mayıs’ta sona erecek olan uçuşlarda Türkiye'nin gözlem uçağı Rusya’yı havadan gözlemleyecek ve raporlama gerçekleştirecek.
 
ROTAYI RUSLAR BELİRLEDİ
 
Açıklamada Türkiye’nin gözlem uçuşlarını CASA CN-235 tipi gözlem uçağıyla gerçekleştirdiğine vurgu yapılırken, bu uçuşların rotasının ise Rusya tarafından belirlendiği, gözlem uçağının sadece belirlenen rotada uçuş gerçekleştirebileceği vurgulandı. Rus basınında yer alan haberlerde ise Türkiye'nin gözlem uçağının radar hareketliliğinin başladığı savunuldu.
 

YORUMLAR 5
  • Gerçekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçuşların rotasını devlet veriyorsa elbette gerekli yerlerde değil gereksiz yerlerde uçuracaktır. O halde bunlar formalite oluyor. Boşuna masrafa gerek yok.
    Cevapla
  • rizeli 4 yıl önce Şikayet Et
    sacmalık
    Cevapla
  • dede 4 yıl önce Şikayet Et
    amerıkalılar ızlıyor
    Cevapla
  • bize faydası 4 yıl önce Şikayet Et
    bize faydası yok bu açık ufuklar anlaşmasının nükleer silah geliştiriyomuyuz diye havadan radyoaktif izotop arıyorlar askeri tesis yeri de kesin koordinat tespit ediyorlar. bizim aklımıza bile gelmeyecek şeyleri elimizle boşa veriyoruz . uygulamayın veya çekilin bu saçma anlaşmadan
    Cevapla
  • Şehzade 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işe bir anlam veremiyorum.Rusyada Türkiye hava sahasında denetleme uçuşu yapmıştı.Fakat bu uçuşlar sadece formalite.hanki devlet kendi özelinin bilinmesini isterki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri