Akit TV Haber Müdürü Murat Alan'a çirkin saldırı!

Akit TV Haber Müdürü Murat Alan, cuma namazı öncesi sopalı şahıslar tarafından çirkin bir saldırı düzenlendi.

Akit TV Haber Müdürü Murat Alan'a çirkin saldırı!
Akit TV Haber Müdürü Murat Alan'a çirkin saldırı!
GİRİŞ 14.06.2019 17:20 GÜNCELLEME 14.06.2019 19:10
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de 4 kişinin saldırısına uğradı. 

 

 

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de cuma namazı kılmak için camiye giden Murat Alan sopalı 4 kişinin saldırısına uğradı. Alan, aldığı darbelerle yaralanırken sopalı 4 saldırgan kaçtı. 

SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

 

 

Türk askerine Akit TV yayından “eşek” diyerek hakaret eden Yeni Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’ın dövdüğü belirlenen 4 kişiden 2 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü müdürlüğü ekipleri olay sonrası  yaptıkları çalışmada 4 saldırganın kimliğini tespit etti.

Aranmaya başlanan 4 kişiden S.A. ve B.C. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Diğer 2 kişinin yakalanması için çalışmalar yapılıyor.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akit TV Haber Müdürü Murat Alan hakkında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesine yönelik ifadeleriyle ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma dosyası, yetkisizlik kararı verilerek, İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmişti. 

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden Murat Alan'a yapılan çirkin saldırıyla ilgili açıklama yapıldı

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan Bey’e maalesef talihsiz bir saldırı olmuştur.Hiçbir gazeteci düşüncelerinden dolayı şiddete maruz kalmamalıdır. Daha önce Sabahattin Önkibar’a, Yavuz Selim Demirağ’a yapılan saldırıları kınamıştık.Bu çerçevede  Yeni Akit Gazetesi Yazarı Sayın Murat Alan’a yapılan saldırıyı Anadolu Yayıncılar derneği olarak kınıyoruz. Suçlular adalet önüne çıkartılmalıdır." 

UMED'DEN DE AÇIKLAMA YAPILDI

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği de (UMED) konuyla ilgili sosyal medyadan, ''Yeni Akit Yayın Kurulu üyesi Murat Alan’a (@MuratAIan) yapılan planlı ve hain saldırıyı kınıyor, sürecin takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.'' açıklamasını yayımladı. 

ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’a yapılan saldırıyı kınadı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Şiddet hiçbir koşulda tasvip edilemez. Konunun takipçisiyiz. Herkes bilmelidir ki bu saldırının failleri adalet önünde hesap verecektir” dedi.

YORUMLAR 49
  • Babuç 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk askerine çirkin laf etmiş her çirkin laf edenleri böyle linç etmeye adaleti hukuku herkes kendi keyfince uygulamaya başlarsa sonu olmayan bir kaosa gireriz o zaman chp lıların hergün bu çirkin lafları için ne yapmalı hele bide vatan hainlikleride cabası
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Saldırı çok yanlış! ama General,lerimize,Asker,lerimize kimse Hakaret edemez? Herkes kim olursa olsun ne konuştuğunu bilecek?.
    Cevapla
  • Nur 4 yıl önce Şikayet Et
    Asker ocağı Peygamber ocağıdır askerimiz mehmetçiktir herkes diline sahip olsun
    Cevapla
  • Mehmet Kırk 4 yıl önce Şikayet Et
    Hassas bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde herkes, söylediğinin nelere mal olacağını bilerek konuşmalıdır. Kahraman askerlerimize karşı kullandığı dil yakışık olmamıştır. Zaten hakkında bir soruşturma yürütülüyorken kendisine yapılan bu saldırının maksatlı olduğunu düşünüyorum. Hem kendisini hem de kendisine saldıranları kınıyorum.
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletin milletin güvenliğini sağlayan kuruma söylediği sözler çirkindi evet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?