MİT TIR'larının durdurulması davasında karar

Yargıtay, MİT tırlarının durdurulması davasında kritik isimler hakkındaki kararını verdi. Yargıtay, Adana ve Hatay'daki MİT tırlarının durdurulması davasında, sanıkların eylemleri örgütsel talimatla gerçekleştirdiği sonucuna varırken sanıkların eylemlerinin, devletin gizli belgelerini temin ve açıklama suçunu oluşturduğuna da hükmetti.

GİRİŞ 28.06.2019 17:07 GÜNCELLEME 28.06.2019 17:09
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Yargıtay, MİT tırlarının durdurulması davasında, sanıklar Bağrıyanık, Celepoğlu, Karaca, Takçı, Şişman ve Çokay'ı 17 ile 22 yıl 6 ay arasında hapis cezalarına çarptırdı.

 

 

Yargıtay, MİT TIR'larının durdurulması davasında, eski Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık'a 22 yıl 6 ay, eski Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nu 20 yıl, eski Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca'ya 18 yıl 9 ay, eski özel yetkili Adana Savcısı Aziz Takçı'ya 26 yıl, eski Adana Savcısı Özcan Şişman'ı 17 yıl 3 ay, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay'a 20 yıl 5 ay cezası verdi.

ÖRGÜTSEL TALİMATLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

 

Yargıtay, Adana ve Hatay'daki MİT tırlarının durdurulması davasında, sanıkların eylemleri örgütsel talimatla gerçekleştirdiği sonucuna vardı.

Yargıtay, MİT tırlarının durdurulması davasında sanıkların eylemlerinin, devletin gizli belgelerini temin ve açıklama suçunu oluşturduğuna hükmetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 69
  • hivu 4 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARA OY VERENLERDE BUNLAR GİBİ KAFİR OLABİLİR YAZIK İMANINIZI TEHLİKEYE ATTINIz
    Cevapla
  • sermet 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman köpeği CAN'cığı unutmuşlar mı
    Cevapla
  • Haluk 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam olmayız biz, Eren Erdem nerde, Can Dündar nerede bunların ki suç da onların ki kabahat mi? düşmanından örnek al azıcık .
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar yetersiz hepsine ağırlaştırılmış müebbet vermeleri gerekirdi.
    Cevapla
  • Alizmirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Eren Erdem'e ceza yok mu? Birde ismini unuttuğum vatan haini olan almanyada bulunan gazeteci bozuntusu var dı onada ceza yok mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den 'Eurofighter' çıkışı: Almanya Cumhurbaşkanı döner kesiyor, sonra soracağız
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı