Cumhuriyet'in 'İmam nikahı' haberine Savcı Sayan'dan tepki

Ağrı Belediye'sinin yeni Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın belediye bünyesinde resmi nikahla birlikte dini nikah hizmetini de sunmasını, Cumhuriyet Gazetesi 'İlk icraat dini nikah' başlığıyla manşete taşıdı. Savcı Sayan ve vatandaşlar ise atılan bu manşete sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdi.

GİRİŞ 08.07.2019 14:44 GÜNCELLEME 08.07.2019 14:45
Bu Habere 180 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Gazetesi, Ağrı Belediyesi'nin vatandaşların sunduğu dini nikah hizmetini aşağılayıcı bir tavırla manşete almasına tepkiler çığ gibi büyüdü.

 

 

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin aldığı Ağrı Belediyesi'nde dini nikah ve resmi nikah birlikte kıyılmaya başlandı. Uygulanma, nikah görüntülerinin paylaşıldığı Ağrı Belediyesi ait sosyal medya hesaplarından, "Ağrı Belediyesi'nden Yeni Uygulama; Dini ve Resmi Nikah Birlikte Kıyılabilecek" diye duyuruldu.

Yeni dönemin ilk dini ve resmi nikahı birlikte kıyılan çifti Fatma ve Rojhat oldu. İlk olarak imam tarafından dini nikahları kıyılan çiftin resmi nikahı da Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan tarafından kıyıldı.

 

 

CUMHURİYET'İN ZORUNA GİTMİŞ

Ağrı Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu hizmeti itibarsızlaştırmak adına manşetine taşıyan Cumhuriyet Gazetesi 'İlk icraat dini nikah' başlığını attı. Bu duruma Savcı Sayan ve vatandaşlar ise sosyal medyadan tepki gösterdi. Sayan, Twitter hesabından, "Dinimizin gereğini yapmamız Cumhuriyet’in bayağı zoruna gitmiş...Merak etme Cumhuriyet; Papaz isteyen yurttaşımız olursa gereğini yaparız... Biz herkesin belediyesiyiz....Üstelik dini nikahı kıyan da Fetö imamı değil, belediyemizin imamı...." açıklamasında bulundu.

VATANDAŞLARDAN CUMHURİYET GAZETESİNE BÜYÜK TEPKİ

Cumhuriyet Gazetesi'in yapmış olduğu habere vatandaşlardan da büyük bir tepki yükseldi. 

YORUMLAR 180
  • Vatansever db 4 yıl önce Şikayet Et
    Onların gidip kilisede evlenmeleri ne kadar doğalsa bizim de gidip camide evlenmemiz o kadar doğaldır. Keşke nikahı camide kıysalardı.
    Cevapla
  • Nikah 4 yıl önce Şikayet Et
    İlk icraat olarak harika bir hizmet. Tebrik etmek gerek. Evli çifte ömür boyu mutluluklar dilemek gerekirken, yermek medeniyetsizlik, görgüsüzlük, ... Bu nikah kilisede papaz tarafından kıyılsaydı öve öve bitiremezdi. Dertleri sadece islâm. Bizi kendi dimiz, kültürümüz, medeniyetimizden uzaklaştırma misyonu verilmiş gibi bunlara sanki.
    Cevapla
  • ozan ali 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun sayın savcıya
    Cevapla
  • İYİ FİKİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin her yerinde bu uygulama başlamalı
    Cevapla
  • Nail 4 yıl önce Şikayet Et
    böyle insanlara ihtiyaç var din düşmanlarının işine gelmedi.bunlara din düşmanlığı görevi verilmiş işleri o mevlam şerlerinden korusun.bu zihniyet zinzyz fuhuşa ahlaksızlığa alışmış onların dinle islamla işi olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir