'İmam hatip okulları artık uluslararası marka'

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Kamber Çal, " İmam hatip okulları Türkiye açısından artık uluslararası bir marka" dedi. İmam hatip liselerinin sadece eğitimle anılmasını istediklerini belirten Çal, "Okullarımızda 28 Şubat'tan sonra yeni bir inşa dönemine girdik" diye konuştu.

'İmam hatip okulları artık uluslararası marka'
'İmam hatip okulları artık uluslararası marka'
GİRİŞ 09.07.2019 16:03 GÜNCELLEME 09.07.2019 16:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Kamber Çal, imam hatip okullarının Türkiye’nin değerli bir markası olduğunu ve ihraç edilen bir marka haline dönüştüğünü söyledi. Yurtdışında 22 ayrı ülkede 54 imam hatip lisesinin bulunduğunu belirten Çal, “85 ülkeden öğrenci de uluslararası okullarımızda eğitim görüyor. İmam hatip okulları Türkiye açısından artık uluslararası bir marka. Biz bu okulların marka değerini yükseltecek çalışmalar yapıyoruz ve velilerimizin de bu markaya sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

 

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Kamber Çal ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, dernek genel merkezinde düzenledikleri basın toplantısında imam hatiplerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

"İmam hatip liselerinini sadece eğitimle anılmasını istiyoruz"

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Kamber, imam hatip liselerinin sadece eğitimle anılmasını istediklerini anlatarak, "ÖNDER bu anlamda bir sivil toplum anlayışıyla destek vermeye gayret gösteriyor. Bu çerçevede eğitme sadece okulların değil sivil toplumun da destek vermesini istiyoruz. Okullarımızda 28 Şubat'tan sonra yeni bir inşa dönemine girdik. Okullarımız bu süreçte Türkiye'nin değişik yerlerine yerleşti. Biz de bu manada okulların standartlarının ve kalitesinin yükseltilmesi için çalışıyoruz. Fen ve sosyal bilimler alanlarında hizmet veren okulların başarıları da önümüzdeki dönemde göreceğiz." ifadelerini kullandı.

İmam hatip okullarının Türkiye'nin her yerine dengeli şekilde yaygınlaştığını aktaran Çal, bu okullarda yabancı dil eğitimini de önemsediklerini kaydetti. Çal, okulların yakın dönemde daha da tanınmasını amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Özellikle tercih döneminde okulların daha ön planda olmasını diliyoruz. Okulların yaygınlığı açısından ortaokul ve lise seviyesinde okullar hemen her bölgede var. Buralara öğrencilerimizi rahatlıkla yerleştirebiliriz. İmam hatip okullarının Türkiye için bir marka olduğuna inanıyoruz. Bu markanın ihraç edilebilir durumda olduğunu da görüyoruz. 22 ülkede 54 yakın okulda müfredatımız çalışılıyor. Velilerimizi özellikle tercih dönemlerine imam hatip okullarına sahip çıkmasını talep ediyoruz. Biz de olaya sivil toplum gözüyle bakıyoruz. Okullarda okul aile birliği kavramının yerleşmesi ve gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz."

"İmam hatip oranının arttığı algısı yanlış"

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ise, "28 Şubat öncesinde Türkiye'de imam hatip okullarının oranı yüzde 9,18'di. 28 Şubat'tan 4 yıl sonra bu oran yüzde 2,61'e düştü. Bu oran şu anda yüzde 13,57. Dolayısıyla öğrenci oranında kamuoyunda oluşturulan 'Çok fazla imam hatip var.' algısının doğru olmadığını görüyoruz." dedi.

Yılmaz, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Merkezi'ndeki imam hatiplilerle ilgili değerlendirme toplantısındaki konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürülüğünün çalışmaları ve faaliyet alanları hakkında bilgiler verdi. 

İmam hatip okullarının müfredatlarını anlatan Yılmaz, "İmam hatip okullarındaki temel amacımıza da değinmek isterim. Öğrencilerimizin milli, manevi ve tarihi kültürel mirasına sahip çıkan, medeniyet değerlerimizi benimseyen, ilgi ve yeteneklerine göre akademik, mesleki, sosyal ve kültürel gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel, mesleki, sosyal kültürel faaliyetlerde bulunan, değişen dünyada yabancı dil becerisi gelişmiş, farklı ırkları ve kültürleri tanıyan, akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bilgi ve kültür sahibi, Müslüman toplumlarla iletişim kurabilen, medeniyetimizin ihya ve inşasında sorumluluk sahibi, insanlığa yararlı olma idealine sahip, doğru bilgi ve doğru düşünce edinmiş gençleri ülkemize ve insanlığa kazandırma amacındayız. Bu bağlamda Türkiye'de yüzde 13,57 ile imam hatipli öğrenci oranı bulunmaktadır. 28 Şubat öncesinde Türkiye'de imam hatip okullarının oranı yüzde 9,18'di. 28 Şubat'tan 4 yıl sonra bu oran yüzde 2,61'e düştü. Bu oran şu anda yüzde 13,57. Dolayısıyla öğrenci oranında kamuoyunda oluşturulan 'Çok fazla imam hatip var.' algısının doğru olmadığını görüyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, okulların fiziki anlamda geçirdiği değişime de dikkati çekerek, eğitimin niteliğini geliştirmek için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Öğrencilerin dil becerilerini özel bir programa aldıklarını anlatan Yılmaz, "Bu manada hazırlık sınıfı uygulayan okullarımız var. Bu okullarda gerçekten dinleme, konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmek için dil eğitimi veriyoruz. 15 okulda Arapça, 16 okulda İngilizce, 2 okulda İspanyolca, 1 okulda Almanca, 1 okulda Rusça eğitimi veriliyor. İnşallah bu yıl bir okulumuzda Çince hazırlık sınıfı olacak. Önümüzdeki yıl da hedefimizde Fransızca hazırlık sınıfı olan bir okul açmak var." dedi.

Yılmaz, konuşmasının devamında uluslararası imam hatip liselerine dikkati çekerek, Türkiye Diyanet Vakfı ile iş birliği halinde 2006'da başlayan 13 uluslararası imam hatip lisesi olduğunu söyledi. Söz konusu okullara gelen öğrenci sayıları hakkında bilgiler veren Yılmaz, bu okullardaki eğitim faaliyetlerini anlattı.

YORUMLAR 2
  • yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    evet imam hatibler bir marka. ama şu anda imam hatiblerde okuyan öğrenciler imam hatib şuurundan bi haber.bence sebebi bizim zamanımız da bize o ruhu veren meslek dersi hocalarımızın şimdi olmayışı. Şu anda Mevcut meslek dersi hocalarımız çoğu abdestsiz kuran okunır mu.?hadisler sahih mi ?bunlarla uğraştığından O Marka Ruha sıra gelmiyor.( 28 şubattan sonra ilahiyat fakultelerinden mezun olanların çoğu bayan olduğu için malesef sınıflarda sukuneti dahi sağlayamıyorlar.)
    Cevapla
  • Bilge kutay 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen katılıyorum 2 çocuğum imamhatip okularında okuyor fakat o ruhu taşimıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar