BirGün Gazetesi'nden Mehmet Şevket Eygi hakkında 'gerici' manşet

Ünlü Yazar Mehmet Şevket Eygi'nin ölümünü medya dünyası ve sevenleri büyük bir üzüntü ile karşıladı. Sosyal medya ve haber sitelerinde yazılan onlarca başsağlığı mesajlarının aksine BirGün Gazetesi'nin konuyla alakalı yaptığı haber büyük bir tepki topladı. Söz konusu gazete, ünlü yazarın adını yanlış yazarak Eygi hakkında bilgi sahibi olmadığını gösterdi ve Mehmet Şevket Eygi'yi 'Gerici Yazar' diye manşete taşıdı.

BirGün Gazetesi'nden Mehmet Şevket Eygi hakkında 'gerici' manşet
BirGün Gazetesi'nden Mehmet Şevket Eygi hakkında 'gerici' manşet
GİRİŞ 13.07.2019 17:36 GÜNCELLEME 13.07.2019 17:49
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin önde gelen mütefekkirlerinden Mehmet Şevket Eygi, hayatını kaybetti. Milli görüş çizgisinde sayısız eserler geride bırakan Eygi hakkında, sosyal medya üzerinden binlerce başsağlığı mesajı yayımlandı. Ünlü yazar hakkında yapılan haberlerden bir tanesi ise çok farklıydı. BirGün Gazetesi, naif ve kibar kişiliği ile tanınan Mehmet Şevket Eygi hakkında skandal bir yorumda bulundu.

 

 

'GERİCİ' GAZETEDEN SKANDAL HABER

 

 

Mehmet Şevket Eygi'nin vefat haberini sitesine taşıyan BirGün Gazetesi, 'Gerici Yazar Mehmet Şevki Eygi' öldü" başlığını atarak büyük tepki topladı. Eygi hakkında hiçbir bilgilerinin olmadığını yazarın adını yanlış yazarak belli eden BirGün, bunun üzerine 'gerici' diye aşağılayıcı bir ifade kullanarak skandala imza atmış oldu.

'SOL HABER' DE 'GERİCİ' DEYİP ADINI YANLIŞ YAZDI

Sol Haber Portalı olarak bilinen 'Sol Haber' gazetesi de Mehmet Şevket Eygi hakkında yapmış olduğu haberde yazarın adını 'Mehmet Şevki Eygi' olarak vererek 'Gerici' ifadesini kullandı. Hakkında en ufak bir bilgi sahibi olmadıkları yazar hakkında aşağılayıcı ifadeleri kullanan gazetelere tepki büyük.

O İSİMDEN HAKARET DOLU PAYLAŞIM

Konuyla ilgili sosyal medyadan hakaret dolu bir paylaşımda bulunan bir diğer isim ise Yazar Mine Kırıkkanat oldu. "Tam bir haindi, hindi, kanlı pazarın azmettiricisiydi. Ruhu kötü, fikirleri zehirliydi" sözleriyle içindeki kinini sosyal medya üzerinden yansıttı.

BU İĞRENÇ ANLAYIŞTAN DAHA 'GERİCİ' BİR ŞEY BULAMAZSINIZ

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, söz konusu gazetelere sosyal medya hesabından, "Dünyanın altını üstüne getirseniz, bu iğrenç anlayıştan daha “gerici” bir şey bulamazsınız...Mehmet Şevket Eygi, kimseye zararı dokunmayan, nezaket sembolü bir Müslüman idi. Adını doğru yazacak kadar bile tanımayan onursuzların bu sistematik kini, Türkiye’nin en büyük beka problemidir." sözleriyle ateş püskürdü.

 

 

 

YORUMLAR 77
  • Talha29 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Birgün gastesiyle ile Cumhuriyet gastesini kapatın gitsin; kendilerini aydın zannedip de içlerini kokuşukluğun kapladığı güruh neye yarar ki!
    Cevapla
  • şahin avcı 4 yıl önce Şikayet Et
    minesi şusu busu diğer bilumum din düşmanları, böyle devam edin cehennem boşa yaratılmadı.
    Cevapla
  • batmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    kendilerini cehenneme sürükleyen şeytana, tapacak kadar alçak ve cahil olan ateş zümresi , kendi hainlik ve gericiliklerini islama ve müslümanlara isnat ediyorlar,reziller.
    Cevapla
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Siyonist-Evangelistlerin Türkiye'deki kolları. İslam, Müslüman, Türk-Arap-Acem adına ne varsa kötülemek ve itliğini yaptıkları efendilerinin gözlerine girmek için topraklarımızda mümkün olduğunca salya akıtmak ve toplumumuzu kirletip, etrafımızı kokutmakla memurlar. Onlara engel olan her Müslümana vahşi yamyamlar gibi saldırmaları vazifeleri icabıdır.
    Cevapla
  • Şems 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tıynetsizleri muhatap alıp onlara cevap vermek zaman kaybına neden olur. Biz işimize bakalım. İt ürür, kervan yürür. Allah Mehmet Şevket Eygi'ye rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?