Çirkin manşeti atan iki gazeteye sert tepki

Anadolu Yayıncılar Derneği, Mehmet Şevket Eygi 'nin ölümü için çirkin başlıklar kullanan Cumhuriyet Gazetesi ve Birgün Gazetesi'ni kınadı.

Çirkin manşeti atan iki gazeteye sert tepki
Çirkin manşeti atan iki gazeteye sert tepki
GİRİŞ 15.07.2019 08:37 GÜNCELLEME 15.07.2019 08:37
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan tarafından yapılan açıklama şöyle;

Milli Gazete Yazarı Rahmetli Mehmet Şevket Eygi’nin vefatı ile ilgili haber yapan Cumhuriyet Gazetesi ve Birgün Gazetesi kutuplarıcı, dışlayıcı, ötekileştirici bir nefret dili kullanmışlardır. Birgün Gazetesi’nin “Gerici yazar Mehmet Şevket Eygi  öldü” başlıklı  haberi ve Cumhuriyet Gazetesi’nin “Gerici yazarın tabutunu Erdoğan taşıdı “ başlıklı haberi fevkalede saygısız ve seviyesizdir. İnancı ve  fikri ne olursa olsun Türk toplumu ölülerimizi rahmetle yâd eder.Ölünün arkasından konuşulmaz ilkesi Türk toplumu tarafından benimsenmiştir. Buna rağmen bu dilin kullanılması fevkalade üzüntü vericidir. Hemen her ortamda fikir özgürlüğünden, basın özgürlüğünden ve inançlara saygıdan bahseden bu iki basın kuruluşu nefret suçu işlemiştir 320 yerel radyo televizyon ve gazete adına bu iki kuruluşu kınıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz.

Sinan Burhan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı

YORUMLAR 15
  • Abdullah64 4 yıl önce Şikayet Et
    Ilerde bir gün anlayacaksiniz kim ilerici kim gerici. O zaman hasretle gerinize bakarsınız ama nafile...
    Cevapla
  • Suat Ak 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki Gazeteye boykot bölücülük ve gericilik yaptıkları için Allah ıslah etsin bunları
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gazeteler kendileri dışında islama hizmet edeler gerici.ahlaksızlığı savunanlar,memlekete ihanet edenler,uşaklar bunlar için ilerici oluyor demekki.esas gerici olan bunlar bir çevrelerine baksın.ilerici zanneden bunların bu ülkede bir eserleri varmı.namaz kılanlara gerici diyen bu gericiler bir baksın İstanbul’a.bütün eserler namaz kılanlar tarafından yapılmıştır.bunlar memleketi geri bırakmada ilericidirler.hesap günü ilericiliğini tüm namaz kılanlar görecektir.
    Cevapla
  • ezikler 4 yıl önce Şikayet Et
    gericilik kendilerine mahsus.
    Cevapla
  • Bombastic 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yokluklarını göstermesin, muhafazakar camia nazik, beyefendi, ıvır zivır diye tanitınca biz de iyi bir dede sandıydık, ne vakit cumhiriyet coştu demekki mucahid bir afammis dedik, binlerce muhafaxakar dangalagin yapamadigini bir cumhiriyet tek basina yapti, eksik olmasinlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama