Valilik reddetmişti, gece yarısı tabelayı değiştirdiler

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde sahabe İyaz Bin Ganem adını taşıyan caddeye, terör suçlusunun adını verme kararının Valilikçe reddedilmesine rağmen, caddenin tabelasını değiştirdi.

Valilik reddetmişti, gece yarısı tabelayı değiştirdiler
Valilik reddetmişti, gece yarısı tabelayı değiştirdiler
GİRİŞ 17.07.2019 00:53 GÜNCELLEME 17.07.2019 00:58
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Gündüz, tabelanın değiştirilmediği görüntülere yansırken, İyaz Bin Ganem adını taşıyan caddenin tabelası, "Dr. İlhan Diken Caddesi" şeklinde değiştirildi.

 

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sahabe İyaz bin Ganem'in adını taşıyan caddeye, terör suçundan ceza alan mevta bir doktorun isminin verilmesi kararını almıştı.

İSLAM KOMUTANININ ADI VERİLMİŞTİ

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan dönemde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi merkez Sur ilçesinde yeni açılan bir caddeye Diyarbakır'ın yanı sıra çoğu Anadolu şehrinin fethinde en etkin kişi olarak tanınan İslam komutanı İyaz bin Ganem'in adı verildi.

 

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilen HDP'li belediye yönetimince caddenin isminin değiştirilmesi için 19 Haziran'da meclis kararı alındı.

Caddeye, 5 yıl önce vefat eden ve 1992 yılında "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası almış doktor İlhan Diken'in adının verilmesi kararlaştırıldı.

Kararın öğrenilmesinin ardından, kentteki bazı siyasi parti yetkilileri, karara tepki göstermişti.

VALİLİK REDDETMİŞTİ

Bunun üzerine Diyarbakır Valiliğince yapılan tahkikat sonucunda, meclis kararının, mevzuat hükümlerine aykırı olduğu, Diyarbakır'ın İslam ile şereflenmesine vesile olan komutanın adının verildiği caddenin ismi değiştirilerek PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak suçundan hapis cezası almış bir şahsın adının verilmesi kamu vicdanını yaralayacak nitelikte karar olduğundan, reddedilmişti.

YORUMLAR 95
  • Marfini 4 yıl önce Şikayet Et
    Kayyum... velilik tabelayı kaldırsın... itiraz edeni etkisiz etsin. Hainlere yol.vrrilmrmeli. hendek ten çukurdan çıkmalarına izin verilmemeli. YSK bu hainleri seçime kabul etmedi onları da ihanete alet olmuş oldu..
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz bir an önce bunu mahkeme kararı ile engellemeli, şehitlerimize ve şehit yakınlarına büyük saygısızlık. ne yapmaya çalışıyor bu belediye.
    Cevapla
  • Adanalı. 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık yeter be, bu terörstleri destek veren kim varsa devlet icabına bakmalı,bunlar kim den cesaret alıyor,Türkiye kiseden korkmadığını görecek bu vatan hainleri.
    Cevapla
  • Hasan ÇELİK 4 yıl önce Şikayet Et
    SAAT 11 İTİBARİYLE TABELLA ESKİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR. Valilik hukuksuz işlemi kaldırarak görevini kısa bir sürede yerine getirmiştir.
    Cevapla
  • sahabediyari- 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH belanizi versin dinsiz imansiz hainler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!