Bala depreminde son durum

Ankara'nın Bala ilçesindeki depremin ardından bölgeye gelen Ankara Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlığında kriz masası değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bala depreminde son durum
Bala depreminde son durum
GİRİŞ 27.12.2007 05:50 GÜNCELLEME 30.07.2018 11:05

 Celal Ulusoy, Bala Emniyet Müdürlüğü'nde, Bala Kaymakamı Mustafa Kamuran Ballı ve Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ile kriz merkezi toplantısına katıldı.

 

 Toplantıda, depremin ardından çevre köy ve kasabalardaki durumla ilgili değerlendirme yapan Ulusoy, jandarma ve sivil savunma birliklerinin hasar tespiti yapması için talimat verdi. Toplantıya, AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Kızılay Genel Müdürü Ömer Taşlı da katıldı.

 

 

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Ulusoy, ilk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybının olmadığını vurgulayarak, 20 Aralık'taki depremde ağır hasar görmüş birkaç ev ile ahırın duvarlarında çökme yaşandığını kaydetti.

 

 

Ulusoy, depremin hemen ardından sivil savunma arama-kurtarma birliğinden bir ekip ile Kızılay yetkililerinin bölgeye ulaştığını ve hasar tespiti ile ilgili köylerde çalışma yaptıklarını söyledi. Ulusoy, "Herhangi bir tereddüte mahal vermemek için buradayız. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum" diye konuştu. A

 

 

K Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca ise devletin tüm yetkili birimlerinin deprem bölgesinde olduğunu kaydederek, kısa sürede hepsinin bölgeye ulaştığını anlattı. Koca, bu depremin ardından daha önceki depremde, yapılarda meydana gelen çatlakların daha da belirginleştiğini ifade ederek, yetkililerle yerleşim birimlerinde incelemelerde bulunacaklarını anlattı ve vatandaşların kendilerini yalnız hissetmemeleri gerektiğini kaydetti.

 

 

 Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ise Ankara ve Bala halkına "geçmiş olsun" dileklerini iletti. Vatandaşların çok fazla tedirginlik yaşamasına gerek olmadığını ifade eden Küçükali, Türk Kızılayı'nın, evlerine girmeyen vatandaşlara battaniye dağıttığını bildirdi.

 

 

Küçükali, seyyar ekiplerin de çay ve çorba dağıtımına başlayacaklarını belirterek, depremde can kaybı olmamasından dolayı mutlu olduklarını vurguladı. Toplantıya katılan yetkililer, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Afşar beldesine gittiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER

 

Bala'da son 8 günde 151 deprem

 

İki yerleşim yerinde yıkıntılar var

 

Bala depreminde son durum

 

Başkent 23 dakikada 5 kez sallandı

 

'Herşey normal'

 

Can ve mal kaybı yok

 

Deprem Çorum'da da hissedildi

 

Kızılay Bala'ya uzman ekip ve yardım malzemesi gönderdi

 

Erdoğan ve Atalay bilgilendiriliyor

 

Başkent 23 dakikada 5 kez sallandı

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...