Diyarbakır HDP il ve ilçe yöneticilerine soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, aileleri tehdit eden kimliği belirlenmeye çalışılan kişiler ve çocukların kandırılarak PKK terör örgütüne katılmasını sağladıkları iddia edilen HDP il ve ilçe yöneticileriyle ilgili adli soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır HDP il ve ilçe yöneticilerine soruşturma
Diyarbakır HDP il ve ilçe yöneticilerine soruşturma
GİRİŞ 08.09.2019 18:10 GÜNCELLEME 08.09.2019 22:18
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, bazı basın yayın organlarında çocuklarının PKK terör örgütünün elinden kurtarılmasıyla ilgili oturma eylemi yapan ailelerin terör örgütü yandaşları tarafından, eylemlerini bitirmeleri için tehdit edildikleri ve çocukları kandırarak terör örgütüne HDP’lilerin götürdüğü şeklinde çıkan haberlerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılması gereğinin duyulduğu belirtildi.

 

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet sitesinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Ulusal ve yerel basın yayın organlarında, çocuklarının PKK terör örgütünün elinden kurtarılmasıyla ilgili oturma eylemi yapan ailelerin terör örgütü yandaşları tarafından, eylemlerini bitirmeleri için tehdit edildikleri ve çocuklarını kandırarak terör örgütüne HDP’lilerin götürdüğü şeklinde çıkan haberlerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. 

 

 

Bilindiği üzere PKK terör örgütü tarafından çocukları kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Binası önündeki oturma eylemleri Hacire Akar’la başlamış ve akabinde 16 ailenin daha katılımıyla büyüyerek devam etmiştir. Bu süreçte ailelere ülke kamuoyundan yoğun destek verenler olduğu gibi, örgüte müzahir kişiler ve örgüt yanlıları tarafından da çeşitli taciz ve tehditler edilmeye başlanmıştır. Bununla ilgili olarak Emniyet birimlerine, bütün oturma eylemi yapan ailelerin korunması için tedbir alınması yönünde talimat yazılmış, aileleri tehdit eden kimliği belirlenmeye çalışılan kişilerle ve çocuklarının kandırılarak PKK terör örgütüne katılmasını sağladıkları iddia edilen HDP il ve ilçe yöneticileriyle ilgili adli soruşturmalar başlatılmıştır.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 37
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    bir mağduru evine giderken silahla tahdit etmişler emniyet vaziyet alasna
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Soruşturma az. Bu ülkenin havası bile çok onlara.
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    kendi çocukları kolejlerde özel okullarda...
    Cevapla
  • Buldozer 4 yıl önce Şikayet Et
    Orda eylem yapan vatandaş diyorki; Burda oturmaya devam ederseniz Diyarbakır bağlar HDP genclik kolları ölümle tehdit etti bizi.artık bu iş gercekten su kaldırmaz kesinlikle teröre ve yandaşlarına karşı idam gelmeli.destekleyen onu öven sevgi besleyen kim varsa başı alınmalıki bu gibi olaylar yaşanmasın
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    O mazlum Anneleri Tehtit edenler Eşkiyadan başkaları olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı