Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi

Suriye'nin masaya yatırılacağı Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesini dünya izliyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün önce İranlı mevkidaşı Ruhani ile bir araya geldi, peşinden Rusya lideri Putin'le baş başa görüştü. Üçlü zirve birazdan başlayacak...

Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi
Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi
GİRİŞ 16.09.2019 16:10 GÜNCELLEME 16.09.2019 16:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyanın gözü bugün Ankara'da... Türkiye'nin ev sahipliğinde Rusya ve İran, İdlib krizini çözmek için bir araya geliyor.

 

 

16.05 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in baş başa görüşmesi sona erdi.

15.35 : Türkiye, Rusya ve İran liderleri daha önce benzer formatta dört kez bir araya geldi. İlk randevu 22 Kasım 2017'de Karadeniz kıyısındaki Rusya kenti Soçi'de gerçekleşti, ikinci buluşma Ankara'da 4 Nisan 2018'deydi. 7 Eylül 2018'deki üçüncü görüşmede bu kez ev sahipliği sırası Tahran'daydı. Üçlü zirvenin dördüncüsü bu yıl 14 Şubat'ta bir kez daha Soçi'de yapıldı.

Tüm zirvelerde ortak vurgu Suriye'nin toprak bütünlüğü oldu, dönemsel gelişmeler de ele alındı. 

 

 

14:20: Erdoğan-Putin ikili görüşmesi başladı. Putin, zirve için Çankaya Köşkü'ne geçti.

13.45: Erdoğan ve Ruhani görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus mevkidaşı ile de ikili görüşme yapacak.

13.37: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, saat 13.37'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Havalimanında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Havalimanına gelen araçlar, bomba arama köpekleri ve polis ekipleri tarafından arandı.

11.45: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçlü zirve öncesinde İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani ile baş başa görüşüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuğunu Çankaya Köşkü’ne gelişinde kapıda karşıladı. Liderler daha sonra gazetecilere görüntü verdi.

11.00 : Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye üçlü zirvesi Çankaya Köşkü'nde saat 15.30'da başlaması bekleniyordu ancak program daha geç başlayabilir. Zirvenin ana gündemi, beklendiği gibi İdlib.

İç savaş ülkesi Suriye'de muhaliflerin İdlib vilayeti ve çevresinde kontrolü elinde tutuyor. İdlib ve çevresinde toplam 3 milyonu aşkın insan yaşıyor, son dönemde artan rejim saldırılarının yeni bir göç dalgasını tetiklemesinden korkuluyor. 

Resmi adı 'Türkiye-Rusya Federasyonu-İran Üçlü Zirvesi' olan bugünkü buluşma için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan şu açıklama yapıldı:

"İdlib başta olmak üzere, Suriye'deki gelişmelerin değerlendirilmesi, çatışma ortamının sona erdirilmesi, mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken şartların temini ile kalıcı bir siyasi çözümün tesisi amacıyla gelecek dönemde atılacak müşterek adımların istişare edilmesi amaçlanıyor."

10.50 : Ankara'daki üçlü zirveyi gün boyunca canlı blog olarak aktaracağız.

YORUMLAR 1
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Esad rejimi devrilmeden ve rusya ve İran'ı Suriye'yi terk etmedikçe suriyeler gönüllü olarak dönmeyecekler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'