2019 Kış saati uygulaması bu yıl geçilecek mi: Saatler geri alınacak mı?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gün uzunluğunun giderek kısalmasıyla beraber kış saati uygulamasının gelip gelmeyeceği yakın mercek altına alındı. Peki, ülkemizde üç yıldır kullanılmayan kış saati uygulamasına bu geçilecek mi? Herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığını merak edenler için 2019 saatler geri alınacak mı?

2019 Kış saati uygulaması bu yıl geçilecek mi: Saatler geri alınacak mı?
2019 Kış saati uygulaması bu yıl geçilecek mi: Saatler geri alınacak mı?
GİRİŞ 05.10.2019 11:09 GÜNCELLEME 05.10.2019 11:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kış saati uygulaması, hava sıcaklıklarının gittikçe düşmeye başlaması ve beraberinde gün uzunluğunda iyiden iyiye azalma görülmesi üzerinde etraflıca sorgulanmaya başlandı. Yeniden gündemdeki yerini almaya başlayan kış saati uygulaması, bilindiği üzere Türkiye'de akşam vakitlerinde gün ışığından yararlanma süresini uzatmak için üç yıldır kullanılmıyordu.

Kararda herhangi bir değişikliğe gidilip gidilmediğini öğrenmek isteyen kişiler de, Bu yıl saatler geri alınacak mı? şeklindeki sorgulamalarını yürüterek kış saati uygulamasındaki son durum hakkında fikir edinmek için kolları sıvadı.

Pastırma sıcakları ne zaman hangi tarihte: Pastırma yazı ne anlama gelir?

 

2019 SAATLER GERİ ALINACAK MI?

Son dönemlerde ağırlıklı olarak 2019 Kış saati uygulamasına geçilecek mi? araştırmasını sürdüren vatandaşlar için, şu an için yetkili kişiler tarafından aksi yönde bir karar alınmaması nedeniyle saatler geri alınmayacak. Bununla birlikte büyük bir ihtimalle tam tersi bir karar verilmeyip kış saati uygulamasına geçilmeyeceği bekleniyor. 

Öte yandan kimi teknolojik aletlerin ''saat uygulaması'' bölümü otomatik olarak kendini kış saati uygulamasına aldığı için vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğinin özellikle altı çizilmektedir. Saatler geri alınacak mı? sorusuyla ilgili şimdilik yeni bir gelişme olmamakla birlikte, herhangi bir açıklama gelmesi halinde haberimizden erişebilirsiniz.

kış saati uygulamasına geçilecek mi? saatler geri alınacak mı?

YORUMLAR 1
  • Akyazılı 4 yıl önce Şikayet Et
    BENCE GEÇİLMESİN SAAT 16 DA AKŞAM OLUYOr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi