Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'a seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle ülkeye seyahat uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'a seyahat uyarısı
Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'a seyahat uyarısı
GİRİŞ 02.10.2019 23:12 GÜNCELLEME 02.10.2019 23:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta iki gündür devam eden hükümet karşıtı protestolar nedeniyle bu ülkeye seyahat uyarısı yaptı.

 

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada "Başkent Bağdat dahil olmak üzere Irak’ın muhtelif vilayetlerinde 1 Ekim 2019 tarihinden bu yana devam eden gösteriler nedeniyle, vatandaşlarımızın zorunlu olmadığı takdirde bu aşamada olayların yaşandığı bölgelere seyahat etmekten kaçınmaları, halihazırda Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın ise Irak makamlarınca yapılabilecek uyarıları yakından takip etmeleri, kalabalık yerlerde bulunmaktan kaçınmaları ve kişisel güvenlikleri konusunda müteyakkız olmaları tavsiye edilmektedir." ifadelerine yer verdi.

 

 

Bakanlık ayrıca durumdan etkilenen ve yardıma ihtiyaç duyabilecek Türk vatandaşlar ile Irak'taki yakınlarına ulaşamayanlardan Konsolosluk Çağrı Merkezine (+90 312 292 29 29) ilave olarak T.C. Bağdat Büyükelçiliğine +964 790 190 94 06 numaralı telefondan ve embassy.baghdad@mfa.gov.tr e-posta adresinden doğrudan ulaşım sağlanabileceğini bildirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Güçlü Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye halkını kim olursa olsun korumalıdır Irak'ta güçlü ülke vatandaşı ile güçlüdür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!