'Uzaktan kumandalı güçlü patlayıcı'

AK Parti D.Bakır Milletvekili Kurt, ilk bilgilere göre, 57 yaralının hastaneye kaldırıldığını, 7’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Olay yerinde son durum şöyle:

'Uzaktan kumandalı güçlü patlayıcı'
'Uzaktan kumandalı güçlü patlayıcı'
GİRİŞ 03.01.2008 17:45 GÜNCELLEME 12.03.2018 14:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Uzaktan kumandalı çok güçlü bir patlayıcı ile saldırının gerçekleşmiş olabileceği bilgisini veren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, menfur saldırıda ölenlerin olmamasını ve şiddet olaylarının son bulmasını dilediğini söyledi.

 

Emniyet yetkilileri, ikinci bir bomba ihtimaline karşı şüpheli bir araçta incelemelerde bulunuyor.

 

 

Çevredeki binalarda ve araçlarda çok büyük hasar meydana gelirken yaralananlar arasında askerler ve öğrenciler bulunuyor.

 

 

Patlama sonrası bir otobüs ve 6 otomobil yandı. Saldırının askeri servis aracının geçişi sırasında park halindeki bir araca bırakılmış olan bir bombanın patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıkarken, saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde yoğunlaşılıyor. Polis saldırının gerçekleştirildiği aracın plakasını belirledi.

 

 

Bombanın A4 tipi patlayıcı madde olduğu tespit edilirken, patlamanın meydana geldiği yerde bulunan dersanedeki öğrencilerin de patlamadan etkilendiği ve yaralandıkları ifade ediliyor.


 

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  • D.Bakır'da ölü sayısı 5'e yükseldi
    Diyarbakır'da meydana gelen patlamada son bilgilere göre 5 kişinin öldüğü açıklandı. Hayatını kaybeden 5 vatandaştan 2'sinin öğrenci olduğu belirtildi.
    2008-01-03 20:00:00
     
 
  • Vali Mutlu'dan son açıklama
    Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'daki patlamada ölenlerin kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığını söyleyerek patlama ile ilgili son durum hakkında bilgi verdi.
    2008-01-03 19:54:00
     
 
  • Erdoğan: 4 kişi öldü, 52 yaralandı
    Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde Diyarbakır'da, meydana gelen patlamada 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklarken, 6'sı ağır 52 kişinin de yaralandığını söyledi.
    2008-01-03 18:28:00
     
 
  • Baykal, Diyarbakır'ı takibe aldı
    CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Diyarbakır’da meydana gelen patlamaya ilişkin gelişmeleri yakın takibe aldı. Patlamayla ilk yorumu şu şekilde oldu:
    2008-01-03 18:17:00
     
 
  • MİT'ten Başbakan'a patlama bilgisi
    MİT Müsteşarı Emre Taner Diyarbakır'da meydana gelen patlamanın ardından Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu Resmi Konut'a gelerek bilgi verdi.
    2008-01-03 18:10:00
     
 
  • Patlama anında dünya medyasında
    Dünyanın önde gelen medya kuruluşları, Diyarbakır’daki patlamayı flash haber olarak verdi. İngiliz BBC, CNN ve El Cezire normal yayını keserek patlamayı duyurdu.
    2008-01-03 18:00:00
     
 
  • 'Uzaktan kumandalı güçlü patlayıcı'
    AK Parti D.Bakır Milletvekili Kurt, ilk bilgilere göre, 57 yaralının hastaneye kaldırıldığını, 7’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Olay yerinde son durum şöyle:
    2008-01-03 17:45:00
     
 
  • Diyarbakır'da askeri araca saldırı
    Diyarbakır'da askeri servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Patlama sonrası olay yeri savaş alanına dönerken 57'ye yakın kişi yaralandı. Patlama bölgesi boşaltılıyor.
    2008-01-03 17:30:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 4
  • demokrat 16 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım. insanlar okuma yazma biliyor beyinleri var Allah düşünme yeteneği vermiş anacak gel gör ki bazı insanlarda şöyle bir hava oluştu efendim terör askeri yöntemlerle bitmez bak seen maşallah züper zeka biz de biliyoruz askeri yöntemle bitmeyeceğini ama senin o sığ düşüncene göre operasyon da olmayacak ne olacak af olacak taviz olacak olmaz öyle şey operasyon en şiddetle devam etmeli sonrasında siyasi iş ardından yürümelidir vermeyin şu çapulculara tavizi!!
    Cevapla
  • YAVUZ OZER 16 yıl önce Şikayet Et
    YAZIKLAR OLSUN. Masum insanlara yonelik saldirilari kiniyorum.Ondan sonra cikipta Diyarbakirda yatirim yapilmiyor demeyiniz. Ogretmeni,Doktoru Polisi, Askeri Is admini oldur sonra yardim iste yatirim yapilmiyor de bu ne demek oluyor. Biri cevap versin, YAZIKLAR OLSUN ALLAH KORKUNUZ YOK .
    Cevapla
  • NUMAN KOÇAK 16 yıl önce Şikayet Et
    BU KAÇINCI PATLAMA. bu patlamaların sonu gelmez insan olan bunu yapmaz
    Cevapla
  • ulubatlıhasan26 16 yıl önce Şikayet Et
    utanın. bu sitede askere polise saldıran teröriste gerilla diyen ler mutlu oldunzmu onlarca kişi yaralandı kaçının eli ayağı koptu öğrenciler yaralandı hoşunuza gittimi ne kazandınız hangi amaca ulaştınız utanın sevinin pkk bitmedi ayakta deyiverin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki