'Yemek ve su vermediler! Yunan askeri tüfekle dövdü'

Yunan hudut askerlerince darbedildikten sonra Türkiye'ye zorla gönderildiklerini öne süren düzensiz göçmenler tedavi edildi. Pakistan uyruklu Süleyman Biyen, "Bizi bir evde iki gün tuttular, yemek ve su vermediler. Sonra nehir kenarına getirdiler ve dövmeye başladılar. Asker beni tüfekle dövdü, vücudumun her tarafı morardı. Allah razı olsun Türkiye'den, tedavimi yaptırdı. Bize su ve yemek verdiler" dedi.

GİRİŞ 21.11.2019 09:57 GÜNCELLEME 21.11.2019 11:18
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı hudut birliği askerleri, İpsala ilçesi yakınlarındaki askeri yasak bölgede yaptıkları kontrollerde aralarında darbedilmiş kişilerin de bulunduğu 30 düzensiz göçmeni yakaladı.

 

 

Düzensiz göçmenler, sağlık kontrolünün ardından İl Göç İdaresine gönderildi.  Yaralı 3 göçmen tedavi ettirildi.  Vücutlarında darp izleri olan göçmenler, yaşadıklarını tercüman aracılığıyla AA muhabirine anlattı.

"Asker beni tüfekle dövdü, vücudumun her tarafı morardı"

 

 

Pakistan uyruklu Süleyman Biyen, Yunanistan'a geçtikten sonra Yunan askerleri tarafından yakalandıklarını ve askerlerin kendilerine çok kötü davrandığını ileri sürdü.

Askerin, ellerini arkadan bağladıktan sonra kendisine vurmaya başladığını anlatan Biyen, "Bizi bir evde iki gün tuttular, yemek ve su vermediler. Sonra nehir kenarına getirdiler ve dövmeye başladılar. Asker beni tüfekle dövdü, vücudumun her tarafı morardı. Allah razı olsun Türkiye'den, tedavimi yaptırdı. Bize su ve yemek verdiler " diye konuştu.

Afganistan uyruklu Bilal Tahi de Yunanistan'da yakalandıktan sonra Yunan askerinin silahıyla kafasına vurması sonucu bir süre baygın yattığını ifade etti.

Yunanistan'da asker ve polislerin düzensiz göçmenlere çok kötü davrandığını savunan Tahi, "Bir gün orada kaldıktan sonra beni zorla nehre attılar. Kendimi Türk askerine teslim ettim. Asker alır almaz beni hastaneye götürdü. Çok şükür buradayım ve iyiyim." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 9
  • Adsız Atlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Gâvur memleketine gitmek için ölmek var, bile bile işkence ve aşağılanmayı kabul etmek, katlanmak var, ancaaak vatanını ve dinini savunmak uğruna ölmek yok. Arabın anlayışı bu.
    Cevapla
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar akillanmaz ibret almazlar ilk fırsatta yine Avrupa sevdası yahu arkadaş doğup büyüdüğün yerde kal Allah'ın verdiği rizikla yasa şu ölümlü dünya da...
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel etmiş sana gavur 2 guruş fazla gazanacam diye pisligi yemek nede hoşunuza gidiyor sizin gibiler yüzüne müslümanlıgın şerefi onuru 2 paralık oldu lanet olsun sizin gibi müslümanlara
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde başımıza ne gelirse iyi niyetimizden geliyor. İslam şeriatıyla yönetilen 100 den fazla ülke var dünyada. Ürdün ve Türkiye dışında 1 tane suriyeli kabul eden müslüman ülke çıkmadı. Bu mudur İslamiyet Müslümanlık. Türkiye olmasa Avrupa perişan ederdi bu kafayla ortadoğuluları.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nikahsiz Ab gördünüz bariş pinari harakatinda nasil Politik sakdiri başlatti Türkiye ye karşi demekki bunun altinda insani degil Politik bir şeyler yatiyor sen Yunan açina bak halki Ab sokaklarinda aç perişan ülke zaten batmiş onun acisini mülteciden çikariyor gelen yardimlar mülteciye degil kurumlara gidiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor