Şehitlerin isimleri belli oldu

Milli Savunma Bakanlığı, biri Barış Pınarı Harekat bölgesinde diğeri de Pençe-3 Harekatı'nda olmak üzere iki askerin şehit olduğunu açıkladı. Şehit düşen askerlerin isimleri ve memleketleri belli oldu.

Şehitlerin isimleri belli oldu
Şehitlerin isimleri belli oldu
GİRİŞ 02.12.2019 23:48 GÜNCELLEME 02.12.2019 23:49
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Pençe-3 Harekatı kapsamında Kuzey Irak’ta yürütülen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Alparslan Kurt’un şehadet haberi Bitlis’teki babaevine ulaştı.

 

 

Bitlis’in Mutki ilçesi nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Alparslan Kurt, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülmekte olan Pençe -3 Harekatı kapsamında, Kuzey Irak’ta yürütülen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Şehit Alparslan Kurt’un şehadet haberini acılı aileye Vali Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Müftüsü M. Faysal Geylani ve sağlık ekipler ile birlikte verdi.

İl Merkezinde 8 Ağustos Mahallesindeki şehidin ailesinin evine giden Vali Oktay Çağatay ve beraberindekiler, baba Feyyaz Kurt ve anne Sevim Kurt’a şehadet haberini verdi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin cenazesi, Şırnak’ta düzenlenecek askeri törenin ardından Bitlis’e getirilerek Mutki ilçesi Dereyolu köyüne defnedilecek.

 

 

ŞEHİDİN ACI HABERİ HATAY'DAKİ BABA EVİNE ULAŞTI

Suriye'nin Tel Abyad kentinde PYD'li teröristlerin havanlı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Harun Çınar'ın (22) Hatay'daki baba evine acı haber ulaştı.

Barış Pınarı Harekât Bölgesinde Tel Abyad kentinde PYD'li teröristlerin havanlı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Harun Çınar'ın Antakya ilçesi Açık Dere Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber askeri heyet tarafından ulaştırıldı. Hikmet ve anne Emine Çınar çifti çocuklarının şehadet haberi ile büyük üzüntü yaşadı. Rahatsızlanan Çınar çiftine hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti.

Bekar olduğu öğrenilen şehit Çınar'ın, baba evi ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan yakınları da Çınar ailesine taziyeye geldi. Şehit Uzman Çavuş Harun Çınar'ın ne zaman defnedileceği konusunda henüz açıklama yapılmadı.

YORUMLAR 16
  • Hak uğruna 4 yıl önce Şikayet Et
    Vurulmuş tertemiz anlından yatıyor bak Allah Peygamberimize komşu eylesin
    Cevapla
  • İçimyanıyor. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben 57 yaşındayım Adıyamanlıyım Burada ikamet ediyorum sizlerden rica ediyorum bu adi vatan hainlerine karşı savaşmak istiyorum gönüllü olarak tekrar askere alınmak istiyorum nefesim yetiği kadar Bu PKK'lı Teröristlerle karşı çarpışmak istiyorum ya ölüm ya istiklal Aziz şehit kardeşlerimize Allahtan Rahmet kederli Ailelerine Allahtan sabırlar dileriz bu aziz ve kutsal vatanımıza hepimizin canı feda olsun.
    Cevapla
  • ERDAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Biri Hatay biri Bitlis. Çanakkale ruhu devam ediyor.
    Cevapla
  • Erdall 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesin. Tertemiz Şehitlerimize Selamlar Olsun. Bebek Katilleri için YAŞASIN CEHENNEM...
    Cevapla
  • özlem 4 yıl önce Şikayet Et
    mekanları cennet olsun rabbin ailesine sabrı cemil ihsan eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı