Son dakika: Türkiye 'acil' koduyla istemişti: İHA ve SİHA'lar ulaştı

Son dakika haberi... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde İHA ve SİHA merkezi olması planlanan Geçitkale Havaalanı'nda hareketli günler yaşanıyor. Türkiye'ye ait İHA VE SİHA'lar, 3 TIR'a yüklenmiş olarak havaalanına vardı. KKTC Başbakan Ersin Tatar, Türkiye'den 'acil' koduyla Geçitkale'nin kullanılmasının istendiğini belirterek, ''Bu istek karşısında hem Türkiye'nin hem de KKTC'nin güvenliği için adım atıldı'' demişti.

GİRİŞ 15.12.2019 20:54 GÜNCELLEME 15.12.2019 20:54
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: KKTC Bakanlar Kurulu, İsrail'in Rumlara 8 İHA verdiği, Fransa ve İtalya'nın savaş gemilerini Kıbrıs'a gönderdiği bir dönemde 1982 yılında askeri maksatlar için inşa edilen Geçitkale Havaalanı'nın İHA ve SİHA merkezi yapılması kararı aldı. Karar üzerine dün gece 3 TIR İHA ve SİHA, Gazimağusa gümrüğünden KKTC'ye girdi. Geniş güvenlik önlemleri arasında gümrükten çıkan TIR'lar, 01.30 sıralarında Geçitkale Havaalanı'na gönderildi.

 

Doğu Akdeniz'de resti çektik! Peş peşe açıklamalar...

ACİL KOD İLE İSTENDİ

Doğu Akdeniz'de görev yapan sondaj ve savaş gemilerine eşlik eden İHA ve SİHA'lar yarından itibaren Geçitkale'den havalanacak.

 

KKTC Başbakan Ersin Tatar, Türkiye'den 'acil' koduyla Geçitkale'nin kullanılmasının istendiğini belirterek, ''Bu istek karşısında hem Türkiye'nin hem de KKTC'nin güvenliği için adım atıldı'' demişti. KKTC Başbakanı şu açıklamayı yapmıştı:

TÜRKİYE'NİN TALEBİ ÜZERİNE DERHAL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Rum tarafında da benzer adımlar atılmıştır bilemeyiz ama İsrail, Yunanistan çeşitli ülkelerle ilişkiler vardır. Bizim bu bölgede müttefikimiz ve bizlerle her türlü yakın ilişki içerisinde olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Böyle bir talep karşısında bu olay derhal üretilmiştir. 

1571'den sonra bu ada her zaman Osmanlı ve Türklerin yönetiminde olmuştur. 1878'de o zamanın şartlarında bir süre İngilizlere kiralanmış sonra Lozan Anlaşması'nda bir takım oyunlar oynanmış, bir takım haksızlıklar yapılmış, İngiliz kendi tapusuna geçirmiş. Ama 1960 Anlaşması ile tekrar burada Türk-Yunan dengesinin kurulabilmesi ve Kıbrıs Türklerinin de eşit bir halk statüsünde haklarını kazanması için önemli bir adım atılmıştır. 1960 Anlaşmasından sonra Türkiye garantörlük hakkını kullanarak 1974'te Kıbrıs Türk soydaşlarının buradaki hak ve çıkarlarını ve huzurunu korumak için tekrar adaya gelmiştir.

HAK VE ÇIKARLARIN KORUNMASI ADINA TÜRKİYE İLE ADIMLAR ATILMAKTADIR

Ama tabi bu bölgede öyle gelişmeler olmuştur ki, petrol, gaz, hidrokarbon zenginlikleri de ortaya çıkmıştır. Bunların da çıkmasıyla tabii ki Türkiye Cumhuriyeti ile beraber bu zenginliklerde de hak ve çıkarlarımızın korunması için beraber adımlar atılmaktadır.

YENİ HARİTA EZBERLERİ BOZDU

Libya Anlaşması ile meseleye bir boyut daha kazandırılmıştır ve yeni harita ortaya çıkmıştır, ezberleri bozmuştur. Çünkü onların ezberlerinde Yunanistan'ın küçücük adalarının da büyük bir memleket gibi ekonomik münhasır bölgeleri vaarmış gibi. Bu haritalarda bir bakıma bizim haklarımızı gasbetme çabaları içerisinde.

Geçitkale Havaalanı'nda savaş uçaklarının sığacağı büyük beton hangarlar bulunuyor. Bunun yanında pist de savaş uçaklarının rahatlıkla kalkış ve iniş yapacağı şekilde inşa edildi. Alanla ilgili olarak alt ve üst yapının düzeltilmesi konusunda çalışmalar da yapılacak.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 37
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Kararlı duruş, güçlü devlet...... Elhamdülillah.... Biz geçmişte Amerikadan icazet alan hükümet liderlerini gördük. F-16 ' sını istediği koordinata izin almadan uçuramayan, kendi silahını ve füzesini yapamayan, savunma sanayisi tamamen dışa bağımlı durumdan kurtulduk çok şükür. Gelecekte devletimizin daha da güçlendiği ve bunu uluslararası alanda ortaya koyduğu günler gelecek inşallah
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Kibris zora geldimi hemen türkiyeye dönüyor unutmadik ab referandum unuzu yunanlar sizlere soykirim yaparken 1974 de türkiye yetisdi sizi korudu avrupada soykirimci irkla dolu basta fransa belcika almanya avusturya ingiltere polonya italya hollanda romanya yunanistan dönün tarihe bakin hepsi soykirimci ispanya portekiz dahil aralarinda macaristan ve bulgaristan haric kalani soykirimci irklar yalanmi bizansi romasi almani fransizi ingilizi hepsi barbar
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Siha yok Iha‘lar konuslanacak.
    Cevapla
  • Yahya 21 4 yıl önce Şikayet Et
    Orduya sadakat şerefimizdir. . .
    Cevapla
  • Garip gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Hanslar coniler oyun kurardı biz kuzu kuzu bakardık Allaha şükürler olsun şimdi conide hansda şaşırmış vaziyette Ters köşedeler var olasın REİSS.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı