Anayasa Mahkemesi'nden son dakika Wikipedia kararı

Anayasa Mahkemesi, Wikipedia'nın erişime engellenmesinin hak ihlali olduğuna karar verdi. Türkiye'yi çeşitli terör gruplarıyla iş birliği halinde gösterdiği gerekçe gösterilen site, Nisan 2017'den beri erişime kapalı.

Anayasa Mahkemesi'nden son dakika Wikipedia kararı
Anayasa Mahkemesi'nden son dakika Wikipedia kararı
GİRİŞ 26.12.2019 15:09 GÜNCELLEME 26.12.2019 16:07
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, internet ansiklopedisi Wikipedia'nın Türkiye'de erişime kapatılması nedeniyle yapılan bireysel başvuruda, oy çokluğuyla ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi. 

İnternet ansiklopedisi Wikipedia'nın sahibi Wikimedia Vakfı, erişim yasağı nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Başvuruda, Wikipedia isimli internet sitesinin tamamına erişimin engellenmesi kararı verilmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiği iddia edildi.

Başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, sitenin tamamına erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdi. İhlal kararının 6'ya karşı 10 üyenin oyuyla alındığı öğrenildi.

 

NİSAN 2017'DE KAPATILMIŞTI

Wikipedia, Türkiye'yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalıştığı gerekçesiyle 29 Nisan 2017'de erişime kapatılmıştı. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, Wikipedia ile iletişim kanallarının sürekli açık tutulduğunu ancak sitenin ısrarla bu tür içerikleri kaldırmaya yanaşmadığını belirtmişti.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Wikipedia'ya yönelik, "teröre karşı iş birliği yapmak yerine, Türkiye'ye uluslararası arenada karalama kampanyası yapan çevrelerin parçası olarak hareket eden bir bilgi kaynağı haline gelmesi" gerekçesiyle erişim engeli uygulamasına başvurulduğu ifade edilmişti.

İçeriğinde mahkeme kararları da bulunan Türkiye'nin taleplerinin yerine getirilmesi halinde siteye erişim engelinin kaldırılacağı vurgulanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 76
  • çözüm basit 4 yıl önce Şikayet Et
    mahkeme uyelerinin yurt ici ve disi banka hesapları araştırılmalı
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece sakıncalı olan sayfaya engelleme koyun yeter ,hepsini engellemeyin yada yerine ansiklopedi koyun.
    Cevapla
  • Taptuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Mesele yasaklı olan ya da düzeltilmesi istenen şeylerden ziyade koskoca devlete kafa tutmaktır. Şuan google aynı şeyi yapıyor. Kimse devletimizden üstün değildir. Değerlerimize saygı duyacaklar !
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim uğraşacak Neresinde Ne yazıyor? aym incelesin o zaman.
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu anayasa mahkemesi kararları neye göre alıyor. Soru işaretleri çok.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    AYM ne zaman Türk Milleti yararına bir karar aldı?.
    Cevapla
  • Memo can 4 yıl önce Şikayet Et
    Vikipedia nedir? Herkesin ulasabilip istedigi gibi propaganda yazabiliecek bir site bu yüzden vikipedia Guvenlimez sacma bir site.isteysn istedigini yazip dogrumus gibi gosterebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama