Son dakika: AFAD depremdeki son bilançoyu açıkladı! Sayı gittikçe artıyor

Son dakika haberi: Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya başta olmak üzere birçok ilde büyük hasar meydana geldi. AFAD, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35 olduğunu bildirirken bin 466 kişinin de yaralandığını duyurdu. Deprem bölgelerinde acil müdahale ekiplerinin uzun uğraşları neticesinde ise şu ana kadar enkaz altından 44 kişi sağ çıkarıldı.

GİRİŞ 26.01.2020 02:25 GÜNCELLEME 26.01.2020 12:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Elazığ'da tüm Türkiye'yi yasa boğan 6,8'lik depremin ardından artçı sarsıntılar devam ederken AFAD, şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısını ve son bilançoyu açıkladı.

Elazığ Sivrice merkezli deprem, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Tunceli, Samsun, Tokat, Çorum, Sivas, Niğde, Kayseri Kırşehir, Trabzon, Ordu ve Giresun'da da hissedildi..

 

ÖLENLERİN SAYISI 35 OLDU

AFAD, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35 olduğunu bildirdi. Ayrıca, AFAD, Elazığ Valiliği emrine 2 milyon lira, Malatya Valiliği emrine 2 milyon lira olmak üzere toplam 4 milyon lira acil yardım ödeneği gönderdi.

ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILAN KİŞİ SAYISI ARTTI

Elazığ'daki deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale faaliyetleriyle enkazdan sağ çıkarılan kişi sayısı 45’e yükseldi.

30 BİNA YIKILDI

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Deprem bölgesinde 30 bina yıkıldı. 90 bina ağır hasar alırken 37 bina orta 2 bina ise hafif hasar aldı. 

LOJİSTİK YARDIM RAKAMLARI

Deprem bölgesine yardımlar yurdun dört bir yanından gelmeye devam ederken şu ana kadar 8 bin 965 çadır, 17 bin 188 yatak, 34 bin 595 battaniye, 524 yastık çarşaf seti, 1563 ısıtıcı, 4 mobil mutfak, 2 sahra mutfak kiti, 7 ikram aracı yönlendirildi.

Ayrıca bölgeye AFAD, JÖAK, STK, UMKE VE İtfaiye ekipleri başta olmak üzere 3530 personel ve 499 araç takviyesi yapıldı.

24 SAAT SONRA YÜSRA BEBEK KURTARILDI

Elazığ'daki depremde Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazından yükselen kadın sesi üzerine harekete geçen jandarma ekiplerinin çalışması sonucu 2,5 yaşındaki kız çocuğu 24 saat sonra kurtarıldı.

19 SAAT SONRA YENİ BİR MUCİZE

​Elazığ'dan gelen son dakika bilgisine göre 19. saatte bir sevindiren haber daha geldi. Ekipler enkazından altında bir kişiye daha ulaştı. Arama kurtarma ekipleri şu ana kadar 43 kişi enkaz altından sağ olarak kurtardı. Ekipleri kurtarma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 

Son dakika | Elazığ'ın Mustafa Paşa Mahallesi'nde depremde yıkılan binanın enkazından bir kadın 19 saat sonra sağ çıkarıldı.

AZİZE 17 SAAT SONRA KURTARILDI

Elazığ'daki depremde sağlık personelinin telefonla görüştüğü "Azize" isimli kadın, enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı.

AZİZE'NİN ARDINDAN HATUN TEYZE UMUT OLDU

Azize isimli kadının kurtarılma haberinden sonra, Azize vasıtasıyla iletişim sağlanan Hatun Teyze de enkazdan çıkarıldı.

Elazığ'da bir kurtarma görevlisi, enkaz altındaki Hatun Yamış adlı kadına yardım elini böyle uzattı. Hatun Teyze hafif yaralı şekilde kurtarıldı.

Son dakika | Hatun Teyze'nin kurtarılma anından bir kareHatun Yamış çok hassas bir çalışma sonrası enkazdan çıkarılması kurtarma ekiplerine büyük umut oldu.

CENGİZ ÇELİK 15 SAAT SONRA KURTARILDI

Mustafa Paşa'da ekipler 1 saatte 3 kişiyi kurtarmayı başardı. Merkezde yıkılan binanın altında kalan aileden Cengiz Çelik 15 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Son dakika | Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğündeki depremde 15 saat sonra enkaz altından 1 kişi daha kurtarıldı.

Merkez üssü Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde Elazığ merkezde bazı binalar tamamen çöktü. Mustafa Paşa Mahallesi’nde ise 50 metre arayla alt katları dükkan 5 katlı 2 bina da yıkıldı. Arama kurtarma ekipleri 50 metre arayla yıkılan 2 binanın birinden ses geldiğini belirledi. Yapılan çalışmanın ardından 1 kişi daha arama kurtarma ekiplerince enkaz altından çıkarıldı.

CEP TELEFONUYLA YERİNİ BİLDİRDİ 13 SAAT SONRA KURTARILDI

5 katlı apartmanın 3’üncü katında oturan Gülsüm İnce, yakınlarını cep telefonuyla arayarak, enkaz altındaki yerini söyledi.

Arama çalışmalarını izleyen yakınlarının verdiği bilgiler ışığında, AFAD çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırdı.

Gülsüm İnce, depremden yaklaşık 13 saat sonra elinde cep telefonuyla enkaz altından çıkarılarak, hastaneye kaldırıldı.

ÇÖKEN BİNADA 8 KİŞİ KURTARILDI

Elazığ kent merkezindeki Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken 5 katlı bir binanın altında kalan 2'si çocuk 8 kişi de ekiplerin çalışmalarıyla yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla çevre hastanelere götürüldü.

11 SAAT SONRA MUCİZE KURTULUŞ 
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Gezin köyünde ve merkezde arama kurtarma ekipleri 11 saat sonra 2 kişiyi daha enkaz altından kurtardı.

İki yaralı, 112 Acil Sağlık ekiplerince Elazığ'daki hastanelere kaldırıldı.

(Ayrıntılar geliyor...)

 

 

YORUMLAR 10
  • Ayna ayna 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan yere göçük altındayım diye tivit atanları lütfen gündemde tutun da cezalarını bulsunlar
    Cevapla
  • Pınar K. 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok çok geçmiş olsun kardeşlerim. Seviliyorsunuz.
    Cevapla
  • Adıyaman 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle geçmiş olsun diyorum. bir kez daha gördükki öldüren deprem değil sağlıksız ömrünü tamamlamış köhne yapılardır. işte bu bağlamda Adıyamanın en eski konutları olan 520 dairelik eski ALTINŞEHİR konutlarıda bu potansiyel deprem bölgesinde 100 lerce insanın ölümüne sebep olacak yapılardır.yani betondan mezarlardır. bizi korkutan deprem değil bu sağlıksız köhne yapıların altında kalmaktır. yani molazların altında ki görüntülere hazır olun demektir. ondan sonra tv de açıklama yapmanın kimseye faydası olmaz.lütfen bu yazıyı ilgililere iletin.burayla ilgilensinler.ilgilenin lütfen.sonra çok geç olabilir.
    Cevapla
  • gökmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Batmanda da çok iyi hissedildi.Allah yardım etsin.
    Cevapla
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Yardim gonderen devletimizden Allah razı olsun Allah rahmet eylesin ailelere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı