Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ ve Malatya'da inceleme yaptı

Başkan Erdoğan, Elazığ'da depremde hayatını kaybeden anne ile oğlunun cenaze törenine katıldı. Erdoğan daha sonra Sürsürü'de incelemelerde bulundu. Erdoğan, Malatya'da da süratle adımların atılacağını açıkladı. Dün akşam Sivrice'de meydana gelen depremde 22 kişi hayatını kaybetti, 1030 kişi yaralandı. Enkaz altından 42 kişi kurtarıldı, 19 kişinin halen enkaz altında olduğu düşünülüyor.

GİRİŞ 25.01.2020 19:58 GÜNCELLEME 25.01.2020 20:04
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'dan Elazığ'a hareket etti.

Erdoğan'ın İstanbul'da saat 14.00'da DEİK'in programına katılması bekleniyordu. Programını iptal eden Erdoğan saat 13.40 sıralarında Atatürk Havalimanı'ndan Elazığ'a hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile İçişleri, Çevre ve Sağlık Bakanları da eşlik ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hayatını kaybeden anne ile oğlunun cenaze törenine katıldı.

CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da depremde hayatını kaybeden 45 yaşındaki Ayşe Civelek ile 10 yaşındaki Muhammed Salih'in cenaze törenine katıldı. Ayşe Civelek'in eşi ve diğer oğluysa enkaz altından çıkarıldılar, tedavileri devam ediyor. Hastanede oldukları için cenaze törenine katılamadılar.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Erdoğan, cenaze namazından sonra açıklama yaptı. Erdoğan, "Rabbim mekanlarını cennet eylesin. Cennetinde bizleri buluştursun" dedi. 

Depremin büyük bir imtihan olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, "Müslüman olmanın bu noktada teslimiyetin en güzel örneklerini vermişiz. Biz Van depremini yaşadık, Düzce'yi yaşadık, Sakarya'yı yaşadık. Geçmişten bu yana birçok depremler yaşadık. Ama bu millet bütün bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi, başardı" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde vatandaşlarla sohbet etti.

Depremden zarar gören yerlerde atılması gereken adımların süratle atılacağını kaydeden Erdoğan, "Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız" dedi. Provokasyonlara karşı uyarıda bulunan Erdoğan, "Kimsenin olumsuz sözlerine kulak asmayın. Bizler sizin hizmetkarıyız. Bu millete hizmet etmenin ne denli büyük bir şeref olduğunu bilenlerdeniz" diye konuştu. 

FIRSATÇILARA FIRSAT VERMEYİN

Deprem sonrası bakanlarımın hepsi buraya geldi. 40 vatandaşımızı enkazın içinden çıkardık. 1000'i aşkın yaralımız var. Ama yoğun bakımda olan kişi çok az. Milletçe ortaya koyduğumuz dayanışma. Bazı fırsat kollayıcılar var. Onlara da fırsat vermeyelim. Devletin paraya ihtiyacı yoktur. 

SÜRSÜRÜ'DE İNCELEME YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan arama kurtarma çalışmalarının çok yoğun şekilde devam ettiği Sürsürü'de inceleme yaptı. Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarını yapan AFAD ekiplerinden son durumla ilgili bilgi aldı.

 

22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dün akşam merkez üssü Sivrice olan depremde 22 kişi hayatını kaybetti, 1243 kişi yaralandı. 

17 saatlik arama kurtarma çalışmalarında 42 kişi enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. 19 kişinin halen enkaz altında olduğu düşünülüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MALATYA'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki deprem bölgesini ziyaretinin ardından Malatya'ya geçti. Erdoğan, Doğanyol'da öğretmenevinde bulunan depremzedelerle bir araya geldi. Erdoğan çıkışta yaptığı açıklamada, Görünen bir gerçek var ki zemin etütleri noktasında kesinlikle arkadaşlarımız çalışmalarını yapacaklar. Zemin etüdünden sonra inşaat çalışmaları nerede yapılacaksa bu konutları orada yapacağız. Yıkılan yerlerde vatandaşlarımızı bu geçici çadırlardan kurtarıp hemen çelik konstrüksiyonla kalıcı konutlarına alacağız." dedi.

KAYNAK: DHA, HABER7
YORUMLAR 50
  • ver mehteri 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun...
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhur başkanımızdan allah cc razı olsun bizat deprem bölgesine giderek ordakı acılı kardeşlerimize yardımetti ve butun bakanlarda ordaydı bir vatandaş olarak devletimle gururduydum allah hepisinden razı olsun ölen kardeşlerimize cenabı allahtan rahmet dilerim yaralılara acil şıfalar dilerim ülkemizin başı sağolsun
    Cevapla
  • saydemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet nerde diyorlar ya görsünler milletinin yanında,hizmet ediyor.
    Cevapla
  • KAPAK 4 yıl önce Şikayet Et
    çok sağol reisim allah sizleri başımızdan eksik etmesin ...
    Cevapla
  • Mmm 4 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan diye yazıldığına aldanmayın. ADAM diye okunur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!