Son dakika haberi: Ankara'da koronavirüs alarmı: İran uçağı acil iniş yaptı, karantina kararı!

Son dakika haberi: Ankara Esenboğa'da koronavirüs alarmı... Türk Hava Yolları'nın (THY) Tahran-İstanbul seferini yapan TK879 sayılı uçağı, Koronavirüs şüphesiyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. 132 yolcu ve mürettabattan 17'sinin ateşinin yüksek olduğu belirlendi. Yüksek ateş olanlara test yapılacak, uçaktaki 132 kişi karantina altına alınacak.

GİRİŞ 25.02.2020 18:36 GÜNCELLEME 25.02.2020 18:36
Bu Habere 453 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Ankara Esenboğa'da koronavirüs alarmı... Tahran-İstanbul seferini yapan uçak koronavirüs şüphesiyle Ankara'ya yönlendirildi. Havalimanına çok sayıda ambulans sevk edildi. 

17 YOLCUDA YÜKSEK ATEŞ VAR

Sağlık Bakanlığı ve il sağlık müdürlüğü, yolcu muayenelerini yaptı. Yolculardan 17'sinin ateşinin yüksek olduğu belirlendi. Bu yolcuların İran'da virüsün kaynağı olan Kum kentinden geldiği belirtildi. 

BAKAN KOCA'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'daki gelişmelerin ardından "İran'dan dönmek isteyen Türk vatandaşları için düzenlenen seferle ülkemize gelenler 14 gün süreyle gözlem altında tutulacak. THY'ye ait uçakla gelen 132 Türk yolcu ve mürettebat karantina için Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesine nakledilecektir. Tekrar hatırlatmak isterim ki, ülkemizde Yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. İlgili bakanlıklarımızın iş birliği, Bilim Kurulumuzun rehberliği ve tecrübeli sağlık çalışanlarımızla, ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz." açıklamasında bulundu.

UÇAKTA 132 YOLCU VAR

Sağlık ekipleri, bir saat kadar önce ikinci bir kontrol için uçağa girdi. Taramanın devam ettiği belirtiliyor. Uçakta 132 yolcu bulunuyordu. 

Çin'den tahliye edilenlerin tutulması için Ankara'da özel hastane hazırlanmıştı. 

Çin'den getirilen Türklerin kalacağı hastane açıklandı

 

Bu güne kadar İran'da koronavirüs nedeniyle 15 kişi hayatını kaybetti, 95 kişiye hastalık tanısı konuldu. Koronavirüste toplam vaka sayısı 80 bin 147, ölü sayısı ise 2 bin 699.

 

YORUMLAR 453
  • Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    "Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki bütün vaktini ona sarf ediyorsun."Hergün suriyede filistinde vb dünyanın gözü önünde katliamlar işleniyor.Biz öyle alıştık ki sanki normal birşey miş gibi.Nedense ölümü ve öleceğimizi hiç düşünmedik.Allah bizi uyarıyor ;,ölüm var ahiret var mizan var diye uyarıyor .Tövbe edersek Allah musibeti verdiği gibi alır.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    umreye gidip gelenler büyük risk altında işin o tarafını devletimiz unutmasa bari....
    Cevapla
  • AKBeyaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da saçma sapan şeyler biraz ferasetiniz basiretiniz bilginiz olsun ya.
    Cevapla
  • Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet mercilerine sesleniyorum irana kapatilan kapilardan sonra irandan turkiyeye gelmek isteyenler rusya veya baska ülke uzerinden geliyorlar
    Cevapla
  • YasinBaba 4 yıl önce Şikayet Et
    İrandan tiksiniyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!