Hulusi Akar'dan çok kritik Rusya açıklaması! Sıcak gelişmeyi duyurdu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar TBMM’de gazetecilere konuştu. Akar yaptığı açıklamalarda, "Rusya ile görüşmeler devam ediyor, umutluyuz, taraflar çözüm için gayret gösteriyor. Bugün yarın bunun sonuçları belli olacak. Buna göre tavrımızı ortaya koyacağız" dedi.

GİRİŞ 27.02.2020 17:37 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:44
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İdlib konusunda, "Ateşkesin ihlal edilip edilmediğinin anlaşılması için İHA, SİHA’ların, Hava Kuvvetlerimizin faaliyet göstermesi konusunda Rus muhataplarımızla görüşüyoruz” dedi. Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile de bugün telefonda görüşeceğini açıkladı. 

Hulusi Akar'dan son dakika Rusya ve İdlib açıklaması

 

 

"GÖRÜŞMELERDEN UMUTLUYUZ"

Bakan Akar, TBMM’de gazetecilerin İdlib ile ilgili sorularını cevapladı. Akar, İdlib ile ilgili olarak Rus heyetin Türkiye’de bulunduğunun hatırlatılması üzerine, “İdlib’de askeri olmaktan ziyade insani bir durumla karşı karşıyayız. Buradaki insanlık dramının önlenmesi, buradaki insanların kadın, kız, çoluk, çocuk, ihtiyar bunların içinde yaşadıkları çok ağır travma, sıkıntı var. Bunun önlenmesi için çalışıyoruz. Ruslarla ikinci gününde görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler devam ettiğine göre umutluyuz. Dolayısıyla bir çözüm bulunması için taraflar gayret gösteriyorlar. Bizim buradaki durum ve tutumumuzun çok sağlam olduğuna inanıyoruz. Soçi Mutabakatı çerçevesinde görüşmelerin devam etmesinden yanayız. Bunun gereklerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Bu konuda Soçi Mutabakatı'na bağlı olduğumuzu, Soçi Mutabakatı ile ilgili önemli çalışmalar yaptığımızı, önemli mesafeler katettiğimizi belirtiyoruz. Fakat rejim her seferinde ilan edilen ateşkesi ihlal ediyor. Bizim öncelikle bir an önce ateşkesin sağlanmasını ve böylece göçün durması, radikalleşmenin engellenmesini, kan durduktan sonra diğer konuların Soçi Mutabakatı çerçevesinde ilerlemesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Son dakika - Rusya'dan gelen heyet, Dışişleri Bakanlığı'nda İdlib'i görüşmek üzere Türk heyet ile yeniden bir araya geldi.

 


ABD SAVUNMA BAKANI İLE GÖRÜŞECEK

Bakan Akar, fiili katkıların olmasını beklediklerini belirterek, “Biraz sonra da Sayın Esper ile görüşmemiz olacak. O görüşme sırasında bunları dile getireceğiz” şeklinde konuştu. 

Hulusi Akar'dan son dakika Rusya ve İdlib açıklaması

HAVA SAHASI İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahada ateşkesin sağlanması için elinden gelen gayreti gösterdiğini kaydederek, “Biz elimizden geldiğince faaliyetlerin güvenliği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede oradaki insanların dramına son vermek için tedbirler alınıyor. Hava sahasının herhangi bir şekilde askeri operasyon ötesinde ateşkesin devam ettirilebilmesi için çok gerekli olduğunu, ateşkesin ihlal edilip edilmediğinin anlaşılması için İHA, SİHA’ların, Hava Kuvvetlerimizin faaliyet göstermesi konusunda Rus muhataplarımızla görüşüyoruz” diye konuştu. 

PATRIOT VE S-400 AÇIKLAMASI

Amerika’dan Patriot desteği gelip gelmeyeceği sorusu üzerine Bakan Akar, “NATO başta olmak üzere müttefikimiz olan ülkeler değerlendireceklerdir. Ne yapmak isterlerse yapabilirler. Diğer taraftan İspanya’nın Patriot bataryası var, o görevini devam ettiriyor” şeklinde konuştu.

Akar, S-400 savunma sisteminin ise planlandığı şekilde devam ettiğini ifade etti.  

YORUMLAR 43
  • Mehmet Sahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz kürtler 40 yil sonra intikam aliz ve vah vah keske bir 40 yil daha bekleseydik deriz bunu Putin kulaginin arkasina kazisin.
    Cevapla
  • KARABÜK lü 4 yıl önce Şikayet Et
    Idlipdeki insani durumla ilgilenmiyoruz türk miletini ilgilendirmiyor sn bakanım 33 mehmedin hesabını sorun müzakere falan isteyen yok yansın idlip yansın suriye bizler savaşmaya hazırız gönüllüyüz yeterki çağırın fırsat verin artık bıçak kemiğe dayandı esed orada bırakın kendi halkını vursun suriyelileri korumak yerine askerlerimizin kanının hesabını soralım tüm türkiye duaları ile yanınızda allah ayağınıza taş değdirmesin bizler halk olarak şehadete hazırız yeterki izin verin çağırın gönül ordusu yani tüm türkiye ayakta iki dudaginizin arasından çıkacak söze bakıyor artık ayranımız kabardı ya şehadet ya şehadet
    Cevapla
  • ordu52 4 yıl önce Şikayet Et
    umutlusun 33 sehit belkide onlarca yarali. allah yqedimcimiz olsun. yanlisi yanlisla düzeltmeye calismayin. o evlatlar bizim.
    Cevapla
  • KEÇİ ÇOBANI 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimizin yeri Peygamberimizin yanıdır. Yakınlarına sabır diliyorum. İpin ucu... Böyle sonuca ulaşabilmemiz çok zor. Dünya değişti. Yaşadığımız dünya 50 yıl önceki dünya değil. Biz değişmedik. 200 yıl öncenin Tanzimatçı kafasıyla harekete geçtik ve yola tam gaz devam ediyoruz. Bu kafa öyle bir saplantıda ki zararı da görememektedir. Osmanlıyı tarumar eden bir kafadır Ümmet esasına göre yerleşen insanları milliyeti esas alarak yerleştirmeye geçmek son derece tehlikelidir. Biz de dünyaya entegre olmalıyız. yer küçük yol uzun anlayanlara...
    Cevapla
  • türk 4 yıl önce Şikayet Et
    rus askerleri gebermeden orada çıkmamalilar mehmedler gidiyir ama moskow gavyry hayatta.acı çekmeleri gerekli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler