Osmaniye'de bir köy kendi karantinasını başlattı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesi Kesikkeli Köyü sakinleri, kendi karantinalarını uygulamaya başladı. Köylüler, köyü giriş ve çıkışlara kapatıp, gönüllülük esasına göre nöbet tutarken, köydeki akrabalarına yatılı gelmek isteyenler ise 14 gün karantinada kalacak.

Osmaniye'de bir köy kendi karantinasını başlattı
Osmaniye'de bir köy kendi karantinasını başlattı
GİRİŞ 03.04.2020 09:28 GÜNCELLEME 03.04.2020 09:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İlçeye bağlı Kesikkeli Köyü Muhtarı Murat İspir, köye koronavirüs salgınının girmesini önlenmek için kendi karantinalarını uygulama kararı aldı. Seyyar el arabası ve araçla satış için gelenlere kapatılan köyde, köy sakinleri dışında, dışarıdan yatılı olarak gelen misafirlere karantina uygulanacak. Misafir gelenler, akrabalarının evlerinde 14 gün karantinada kaldıktan sonra dışarıya adım atabilecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın verdiği yetkiyle köyü satıcılara kapattıklarını anlatan muhtar İspir, "Gönüllü vatandaşlarımız ve azalarımızla köyümüzde tedbirler almaya başladık. Bu tedbirler dahilinde il dışından gelen, köyümüzde akrabası olan veya köylümüz olan misafirlerimizi 14 gün evlerinde kalması kararı aldık. Köydeki vatandaşlarımıza 'evde kal' çağrısı yaparak evlerinde çıkmamaları için gereken tüm tedbirleri aldık. Köyümüzün girişi, çok işlek bir yol olduğu için gelen giden çok oluyor. Bu giriş çıkışları kontrol altına almak için çalışma başlattık. Bunun yanında seyyar satıcı ve satış amaçlı gelenlere girişleri yasakladık. Azalarımız ve gönüllü vatandaşlarımız köy girişinde nöbet tutuyor. Gelen vatandaşlarımızın ateşlerini ölçüyoruz. Buradaki amacımız, köyümüze bu hastalık girmesin. Biz tedbirlerimizi alalım istedik. Bu hastalığı köyümüze sokmayacağız. İnşallah bu hastalık ülkemizin üzerinden gider ve refaha kavuşuruz" dedi. 

 

 



'MÜCADELEMİZ HASTALIĞIN BULAŞMAMASI'

Köyde 114 hane ve 330 nüfusun olduğunu belirten muhtar İspir, aldıkları tedbirleri şöyle sıraladı:

"Bizim mücadelemiz, herhangi bir vatandaşımıza bu hastalığın bulaşmamasıdır. Köyde herhangi bir vatandaşımız rahatsızlandığında bize bildirmeleri için bilinçlendirdik. Gecenin hangi saati olursa olsun hastamıza derhal müdahale eder ve ilçedeki en yakın hastaneye ulaşmasını sağlarız. Biz bu özveriyle bu hastalığın köyümüze girmesine müsaade etmeyeceğiz. Köyümüz şu an boş. 'Evde kal' çağrılarımıza köylümüz uyuyor. Yine de ev ev gezerek vatandaşlarımızın ateşlerini ölçüyoruz. Mücadelemizi yapıyoruz. Köyümüzde aldığımız tedbirler nedeniyle herhangi bir şeye ihtiyacı olan olursa bizi arıyor. Biz de onların ihtiyaçlarını alıyoruz. Eczane, gıda ihtiyacı gibi konularda bizleri arayan köylümüzün ihtiyaçlarını alıp evine kadar götürüyoruz. Yeter ki onlar evde kalsın biz onların her isteğini imkanlar ölçüsünde yerine getiririz." 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • celal bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    BU hastlıga salgına lüzumsuz yorum yaparak çözüm olmaz olmaz yatarak olmaz yagmurun altında ıslanarak emek ederek olur siz murat by tanımış olsaydınız tebrik edersiniz bizim orada bi deyim var .... balık tutulmaz kemal abi bak size abi diyorum bi araştırın murat ispir kim teşekkürler
    Cevapla
  • Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun guzel dusunce herkes kendini ve cavresini bu sekilde korusa en kisa surede aşilir bu konu. Tabi kanun cercevesi icinde olmasi lazim
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    En akıllıca çözüm bence her bölge böyle olmalı sonra yapacaklar iş işten geçecek
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel dūşünmüşler!
    Cevapla
  • kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş!!!!!! jandarmamisin, polismisin yetkin nedir? Burasi dag basimi ? o gorevi sana veren kim ? Herkes kendi kanunu koyarsa bu ulke ne olur ? millet birbirini yer !!! kanunsuz birseye alkiş tutmayin.
    Cevapla
  • celal bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    adam kanunmu koymuş karedeşim adam usülsüzlükmü yapmışşş adam gibiiii işler yapmış murat by yaptığı işler bilseydiniz bu denli yazmayıp teşekkür ederdiniz her vatandaşın jandarması polisi devleti kendidir sonuna kadar muhtarımızın azalarımızın yanındayız canımızla sizi rahatsız eden nedir bu çalışmada bn kocelideyim muhtarımı ve yardımcılarını burdaki kardeşlerime gurrur duyarak anlatıyorummmmmmm adam gibi adammmmm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!