Sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller! Yasak ne zaman sona erecek? Cezası kaç TL?

Son dakika açıklaması yapıldı. İçişleri Bakanlığı 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yapılan duyuruya göre sokağa çıma yasağı bu gece itibari ile başlıyor. Peki hangi illerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi? Ne zaman bitecek?

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller! Yasak ne zaman sona erecek? Cezası kaç TL?
Sokağa çıkma yasağı ilan edilen iller! Yasak ne zaman sona erecek? Cezası kaç TL?
GİRİŞ 12.04.2020 17:59 GÜNCELLEME 12.04.2020 18:00

Hangi illerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İçişleri Bakanlığı son dakika talimatı ile 31 ilde sokağa çıkama yasağı ilan edildi. Büyükşehir statüsündeki 30 il kapsamında alınan karar tüm herkesi kapsayacak.

 

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ?

İçişleri Bakanlığı talimatı Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van illerinde geçici sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre sokağa çıkma yasağı 10 Nisan 2020 saat 24.00 itibari ile başlayacak 12 Nisan 2020 saat 24.00 itibari ile sona erecek.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ CEZASI NE KADAR? 

12 Nisan 2020 saat 24.00 itibari ile sona erecek sokağa çıkma yasağını ihlal eden vatandaşlar 3.600 TL para cezasına çarptırılacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KİMLERİ KAPSAMIYOR?

a- Bu genelgenin (2) numaralı başlığında yer alan “Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlarda” yönetici, görevli veya çalışanları,
b- TBMM çalışanları,
c- Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar,
d- Acil çağrı merkezler çalışanları,
e- Birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar,
f- Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken tedarik sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar,
g- Ürün ve/veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar,
h- Gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar,
i- Yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal koruma/bakım merkezleri çalışanları,
j- PTT, kargo ve su dağıtım şirketi çalışanları,
k- Demirçelik ve cam sektörü vb. sektörlerde faaliyet yürüten işyerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan
l- Bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasatında çalışacaklar,
m- Fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar,
n- Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanlar,
Belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşların evlerinde kalması esastır. 
Daha önceki Genelgeler kapsamında düzenlenmiş olan (sağlık ve cenaze için verilen hariç) seyahat izin belgeleri (yola çıkmış olanlar hariç) Pazartesi günü geçerli olacaktır.

20 YAŞ VE ALTI ÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMİŞTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 20 yaş ve altı gençler için sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Alınan karar kapsamında özel gereksinimi lan çocuk ve gençlerin enfeksiyon yayılımını engelleyecek uygun şartları yerine getirmek koşulu ile ikametlerinden çıkmalarına, park ve bahçelerde dolaşmalarına aynı il sınırları içinde araçla seyahat etmelerine izin verildi. Genelgede, 01 Ocak 2000 sonrası doğmuş, doğuştan ya da sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetilerini kaybetmiş, günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gereklerini önemli ölçüde kendi başına yerine getirememesi nedeniyle başkalarının desteğine gereksinim duyan bireylerin uzun süre kapalı alanda kalmasının ruhsal ve fiziksel olarak sağlıkları üzerinde olumsuzluklar oluşturabileceği ifade edildi.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLMİŞTİ!

21 Mart 2020 tarihinde yayınlanan genelgeye göre; 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlar 21 Mart saat 24.00’den sonra ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarını yasaklandı.

İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?