İstanbul'un 'kar saati' değişti!

Cumartesi gününden beri yağacak denilen ve en son bugün saat 16'00'dan sonra başlayacağı söylenen kar yağışının saati yine değişti. Başkan Topbaş yeni saati açıkladı:

İstanbul'un 'kar saati' değişti!
İstanbul'un 'kar saati' değişti!
GİRİŞ 28.01.2008 16:21 GÜNCELLEME 07.01.2020 11:52
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da etkili kar yağışının gece 23.00'den itibaren başlayacağını bildirdi. Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlediği basın toplantısında, beklenen kar yağışı ve alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Kötü hava koşullarına karşı araç ve gereçlerini hazır beklettiklerini, 255 noktada 1038 aracın ve 3 bin 557 personelin göreve hazır olduğunu ifade eden Topbaş, geçen Kasım ayında denemeye sokulan ve "Erken Uyarı Sistemi" adını verdikleri otomatik yol meteoroloji gözlem sensörlerinin asfalttaki buzlanmayı 3 saat önceden haber verdiğini dile getirdi.

İstanbul'un en çok buzlanma olan 25 noktasına yerleştirilen bu cihazların tuzlama çalışmalarını doğru bir şekilde yapmalarına yardımcı olacağını belirten Topbaş, "Tuzlama çalışmalarının İstanbul'a ciddi bir maliyeti vardı. Bu sistemin bize maliyeti 1 milyon dolar. Tuzlama çalışmalarının günlük maliyeti ise 500 bin YTL. Böylece biz 2-3 günde bu sistemi amorti ediyoruz. İşçilik, malzeme açısından çok doğru bir adım. Tüm kar yağan illere bu sistemi öneriyoruz" dedi. Topbaş, sensörlerin bir kısmının ABD'den alındığını, bir kısmının da Türkiye'de imal edildiğini kaydetti. Kadir Topbaş, şu anda Libadiye, Uğur Mumcu ve Kavacık'ta sensörlerden donmaya ilişkin sinyal geldiğini belirterek, araçları hemen bu bölgeye yönlendirerek buzlanmaya karşı gereken çalışmaların yapılacağını bildirdi. İstanbul'un kar yağışına ihtiyacı olduğunu ve kaos yaşanmaması için de gereken tüm hazırlıkları yaptıklarını belirten Topbaş, İstanbullular'ın da kendilerine bu konuda yardımcı olduğunu söyledi. Topbaş, ulaşımda toplu taşıma araçlarının sayısını artırdıklarını dile getirerek, ayrıca 149 köyde de büyük traktörlere hidrolik aparat yaparak oralara araç göndermeden köy yollarının da açılmasını sağlayacaklarını kaydetti. Şu anda Pendik, Uğur Mumcu ve Libadiye'de kar yağışının kısmen başladığını belirten Topbaş, "Etkili kar yağışı gece saat 23.00'de başlayacak ve gece saat 02.00'ye kadar sürecek. Kar yağışı aralıklarla yarın da devam edecek" dedi.

GECİKMENİN NEDENİ

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Topbaş, "beklenen kar yağışının neden gerçekleşmediği ve yanılgının neden kaynaklandığı" yönündeki bir soruyu da "Meteorolojik hareketlilik... Bizim müdahale hakkımız yok" diye yanıtladı. Görevlerinin, İstanbullular'ı rahat ettirmek ve kar yağışının kaosa neden olmasını engellemek olduğunu ifade eden Topbaş, "Bizim yapmamız gereken, ana arterleri açık tutmak ve sürücülerin etkilenmemesini sağlamak. Bunun için gerekli tedbirleri aldık" diye konuştu. Topbaş, İstanbul'un suya ihtiyacı olduğunu, geçen yıl bu mevsimde barajlardaki doluluk oranının yüzde 50 olmasına karşın şu andaki doluluk oranının yüzde 25 olduğunu belirtti. Topbaş, barajların tam dolması için yılda metre kareye ortalama 1005 kilogram yağış düşmesi gerekirken yıllık ortalamanın 700 kilogram olduğunu söyledi.

AA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLİŞKİLİ HABERLER

 

İstanbul'un kar saati açıklandı
Meteoroloji'nin cumartesi gününden bildirdiği yoğun kar yağışı nihayet gerçekleşiyor. Pazar günü için alarm verilen ama bir türlü yağmayan karın başlama saati açıklandı:

 

Meteoroloji, profesörü işinden etti!
Meteoroloji cumartesiden beri İstanbul için yoğun kar yağışı uyarıları yapıyor. Dün öğleden sonra yağacağı belirtilen kar bir türlü yağmadı ve bakın profesörü nasıl işinden etti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 25
  • yıldırım ateş 16 yıl önce Şikayet Et
    YAGACAK MI ACABA. Saar 23.00. oldu ve yine yağmadı. Ne olacak şimdi meteorloji tutturamadı. Önceki yıl 13.00. denilmişti ve ilk kar Çatalca\'ya düşmüştü.B u yıl bir bereketsizliktir gidiyor. Ne olacak sonumuz bilinmez.
    Cevapla
  • Fatih Durhat 16 yıl önce Şikayet Et
    27 Ocak 2008 23:00 tarihli haber. Topbaş\'tan kar yağışı \'müjde\'si Ben böyle komik bir başlık okumamıştım :) dört büyük melekten doğa olaylarının döngüsünden sorumlu olan melegin mikail oldugunu dusunuyorum. tahmin yapabiliriz ama bunun müjdesi de olmaz. Ayıp ayıp sayın başkan :) Fatih Durhat tarafından 27/01/2008 21:39 tarihinde ------------------ Daha dün yazmistim. Hakli cikmak bazen tad veriyor :)
    Cevapla
  • erzıncanlı görkem 16 yıl önce Şikayet Et
    haklıısn valla:). biz de bekliyoruz dört gözle ama yağmıyo bi türlü:))bulutlar öle nazlı nazlı süzülüp gidiyo bizim evın üstünden,hayırlısı ne ise o olsun artık,bakalım beyimiz saat 23 de yağacakmış,aksi durum da karın yağma saatini canlı yayınla sayın başkanımız bildirir muhakkak:))zaten yağmazsa meteoroloji iice güven kaybeder milletin gözünde,
    Cevapla
  • Mücahit ÖZTAŞCI 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne yaaaa..... Sayın Topbaş,çocukluğumda karın ilk yağdığı gecenin sabahında annem gelir hepimizi uyandırır \"Çocuklar kalkın hertaraf bembeyaz olmuş\" derdi.Yaşım otuzbeş oldu sabah kalkıpta karı görünce halen daha o heyecanı duyarım.Bırakın bu kadarı da bize sürpriz olsun.Şu saat yağacak bu saat yağacak derken gerildim gittim iyice,haksızmıyım ama şimdi.
    Cevapla
  • erzıncanlı görkem 16 yıl önce Şikayet Et
    . syn topbaş; \"meteorolojık hareketlilik diyor hemen sonra da bizim müdahale hakkımız yok diyor\".acele bi yasa çıkarsınlar da bulutlar gitmeden müdahale edin sayn başkanım:))töbe töbe yaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı