Ücretsiz maske iş yerinde nasıl dağıtılacak? Kimlik ile eczaneden maske nasıl alınır?

İş yerlerinde ücretsiz maske nasıl dağıtılacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre 20 yaş ve 65 yaş arası vatandaşlar için ücretsiz maske dağıtımında SMS ile maske kodu ve kimlik ile sorgulama devreye alındı. E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvuruda bulunanlara kademeli maske kodu gönderilecek. Aktif çalışanlara ise maskelerin iş yerleri tarafından dağıtılacağı açıkladı.

Ücretsiz maske iş yerinde nasıl dağıtılacak?  Kimlik ile eczaneden maske nasıl alınır?
Ücretsiz maske iş yerinde nasıl dağıtılacak? Kimlik ile eczaneden maske nasıl alınır?
GİRİŞ 30.04.2020 14:56 GÜNCELLEME 30.04.2020 14:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ücretsiz maske kodu almak isteyenler E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Başvurularını tamamlayan 20 yaş ve 65 yaş arası tüm vatandaşlara EPTTAVM aracılığı ile haftalık 5 adet cerrahi maske dağıtılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde para ile maske satışını da yasakladı. Bu uygulamanın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ücretsiz maske dağıtımı için yeni sistemin devreye alındığını açıkladı. Açıklanan yeni sistem sayesinde vatandaşlar eczanelerden cep telefonlarına gönderilen ücretsiz SMS ve kimlikleri ile ücretsiz maskelerini alabilecek. Buna ek olarak en son yapılan açıklamaya göre bu süreçte çalışan vatandaşlara ücretsiz maskeleri iş yerleri tarafından dağıtılacak. Peki üretsiz maske nasıl alınır? Cep telefonlarına maske kodu gelmeyenler nasıl maske alacak? Kimlik ile ücretsiz maske nasıl alınır?

 

MASKE KODU NASIL ALINIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan duyuruya göre E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvuruda bulunan tüm vatandaşlara kademeli olarak SMS ile maske kodu gönderiliyor. Gönderilen maske kodu ile vatandaşlar haftalık 5 adet cerrahi maskelerini ücretsiz olarak eczaneden alabilecek.

PTTAVM ÜCRETSİ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN
E-DEVLET ÜCRETSİ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

SMS İLE MASKE KODU GELMEYENLER KİMLİK İLE MASKE ALABİLECEK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ücretsiz maske dağıtımında yeni döneme geçildiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre 20 yaş ve 65 yaş arasındaki vatandaşların öncelikle E-Devlet veya EPTTAVM üzerinden başvurularını yapmaları gerekiyor. Akabinde başvur işlemini tamamlayan vatandaşları eczaneye kimlikleri başvurduklarında eczanede kimlik ile başvuru sorgulanıyor. Kişi onaylandıktan sonra SMS ile maske kodu gelmese dahi vatandaşlar ücretsiz maskelerini teslim alabiliyor.

Bakan Koca açıklaması şu şekilde;

"20 ile 65 yaş arası vatandaşa bir kod vererek, eczanelerden temini yolunu tercih ettik. Kendilerine mesaj gelmeyen kişiler için veya telefonu olmayan, kaydı olmayan kişiler için de eczaneye müracaat ettiğinde kimlik doğrulaması sonrası yeniden bir kod verilme durumunu da sağladık. Şu dönemde eczaneler üzerinden 20-65 yaş arası vatandaşımıza maskeyi ücretsiz vermeye devam ediyor olacağız."  

ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIMINDA YENİ KARAR ALINDI?

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) eczanelerde yaşanan yoğunluğun azaltılması adına ücretsiz maske dağıtımında yeni karar aldı. Alınan karar şu şekilde:

 "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edeceklerdir.''

YORUMLAR 13
  • Ayşem 3 yıl önce Şikayet Et
    Başvurali 3 hafta oldu.istanbul'un göbeği Suadiye ye onlarca kez basvurmamiza rağmen ne maske nede modu geldi
    Cevapla
  • Selen 3 yıl önce Şikayet Et
    Corona biter maske gelir 3 hafta oldu be maskesiz bir yere almıyorlar yok dikilen maskeler sağlıksız mis napicak bu millet onu da diyiverin.
    Cevapla
  • Kocaman hiç 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz yine kod almışsınız bana kod bile gelmedi . Annem 78 yaşında ne kolonya ne maske inada gelmedi.......
    Cevapla
  • dost 3 yıl önce Şikayet Et
    +65 yaş üstüne ve 20 yaş altına maske vermiyolar evden cıkma yasagı oldugu için
    Cevapla
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske sadece 20-65 yaş arasına veriliyor. Az sayıda hediye olarak verilen kolonya ise bazı bölgelerde verildi bitti.
    Cevapla
  • 3332 3 yıl önce Şikayet Et
    Eczaneden kimlik numaramızla maskemizi aldık 1 hafta sonra tekrar gittik on gün sonra alabilirsiniz dediler beş maske on günlükmüş yeni duydum
    Cevapla
  • Murat Atlam 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün 2.defa yani ilk maske aldığımdan 10 gün sonra yeni kod geldi. Eczaneye gittim kodu girdiler "daha önce alınmış" diye 2.kez alamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı