Erdoğan açıkladı detaylar belli oldu! Türkiye'den ABD'ye dev yardım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı ABD'ye gönderilecek olan tıbbi yardım malzemelerinin detayları açıklandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yapmış olduğu paylaşımda, 500 cerrahi maske ve medikal ürünün yarın ABD'ye ulaşacağını bildirdi.

Erdoğan açıkladı detaylar belli oldu! Türkiye'den ABD'ye dev yardım
Erdoğan açıkladı detaylar belli oldu! Türkiye'den ABD'ye dev yardım
GİRİŞ 27.04.2020 23:22 GÜNCELLEME 27.04.2020 23:37
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı ABD'ye gönderilecek tıbbi yardım malzemelerinin detayları netleşti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Türkiye'nin ABD'ye 500 bin cerrahi maske ve medikal ürün göndereceğini söyledi.

 

 

"TÜRKİYE, ABD'NİN YANINDADIR"

 

 

Altun, Türkiye'nin Kovid-19 salgını karşısında NATO müttefiki ABD'nin yanında durduğunu belirttiği açıklamasında, 500 bin cerrahi maske ve medikal ürünlerin yarın bu ülkeye ulaşacağı haberini verdi. Altun aynı paylaşımda İletişim Başkanlığı resmi Twitter hesabının paylaştığı, 55 ülkeye yapılan yardımları anlatan başka bir tweeti alıntıladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Türkiye'nin bugüne kadar 55 farklı ülkeye salgınla mücadele amaçlı malzeme desteği verdiğini kaydeden Erdoğan, "Dünyanın dört bir yanındaki dost ve kardeş toplumlara umut olduk, mücadele azimlerini kamçıladık. Gelişmiş ülkelerin dahi Türkiye'den destek istedikleri bir dönemde elimizdeki imkanları Balkanlar'dan Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyadaki dostlarımıza açmakta tereddüt etmedik. Son olarak ABD'ye maske, yüz koruyucu, siperlik, göz koruyucu, N95 maske, tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi yardım malzemelerini de yarın gönderiyoruz. Bu malzemeleri taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait askeri nakliye uçakları yarın Amerika'ya hareket ediyor." diye konuşmuştu.

YORUMLAR 93
  • Eagle eye 3 yıl önce Şikayet Et
    biz bunlara niye yardim ediyoruz bunlar pkk ve pyd ye silah gönderip bizim askerimizi sehit ettirenler degilmi bize s-400 ler aktif olursa size ambargo uygulariz ekonominizi mahfederiz diyenler degilmi pkk ve pyd ye tibbi yardim ediyorlar bizim malzemelerden orayada gidecek anlamış degilim
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bedava degildir kat kat fazlasiyla karşılığı alınmıştır inşallah
    Cevapla
  • mehmet55 3 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle katılıyorum,devlet büyüklerimizin illaki bildikleri vardır
    Cevapla
  • Poyrazim59 3 yıl önce Şikayet Et
    Besle kargayı oysun gözünü.. biz onlara Tippi malzeme ile yardımda bulunalım onlarda Tşk karşılığı Terörü Binlerce Tır silah ile beslesinler o silahlar Mehmetcigimize karşı kulansinlar.. yok öyle kir dünya.. yanimizda durana eyvallah.. ama karşımızda durana yardim vicdanım el vermiyor...
    Cevapla
  • keleş 34 3 yıl önce Şikayet Et
    bencede bu yardimin yapilmaması gerek daha düne kadar tonlarca silahı pkk ya yollayıp askerimizin şehit oluşuna sebep olan bu katil ABD ye bu yardimin yapılmaması gerek o yardım illada yapılması gerekse fakir bir müslüman ülkeye yapılması daha uygun olur bu ABD lilere haram olsun coniler halen pkk yı himaye ediyor ermeni tasarısıni bize koz kullanıyor
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür yardımlar stratejik yardımlardır.Hem sizi onların karşısında güçlü kılar hem de dünyada ki imajınızı yükseltir.Bir nevi egosu yüksek devletleri minnet altında bırakır.Amerika ve Avrupa ülkerindeki kendini üstün görme bakış açısını düşünürsek bence çok zekice.İlerde aynı masaya oturduğunuzda ülke menfaatleri hakkında kendi çözümlerinizi kabul ettirebilme fırsatınız olabilir( Akdeniz’deki sorunlar gibi)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü