29 Nisan sahur vakti: İstanbul Ankara İzmir ezan kaçta okunacak? İl il 2020 imsakiye

29 Nisan gecesi sahur hazırlıkları tüm hızı ile devam ediyor. Gece ilerlerken yarın oruç tutacak Müslümanlar ezanın kaçta okunacağını merak ediyor. Bizde sizler için İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere il il sahur vakitlerinin listesini hazırladık. İşte 2020 diyanet Ramazan imsakiyesi...

29 Nisan sahur vakti: İstanbul Ankara İzmir ezan kaçta okunacak?  İl il 2020 imsakiye
29 Nisan sahur vakti: İstanbul Ankara İzmir ezan kaçta okunacak? İl il 2020 imsakiye
GİRİŞ 28.04.2020 23:51 GÜNCELLEME 28.04.2020 23:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2020 Ramazan ayının 6. günü orucu için sahur telaşı daha şimdiden başladı. Gece ezan okunana kadar yemek yeyip su içecek olan Müslümanlar, ezanla birlikte niyet ederek yarınki orucuna başlayacak. Hazırlık yapanlar ise şimdiden ezan kaçta okunacak sorusunu araştırmaya başladı. Bizde sizler için İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller için sahur saatlerini bir araya getirdik. Peki bu gece sahur kaçta? Ezan kaçta okunacak. İşte 29 Nisan il il imsak vakitleri...

 

İSTANBUL İÇİN SAHUR VAKTİ?

29 Nisan 2020 İstanbul için sahur vakti 04.20 olarak açıklandı. Güneş ise 05.58'de doğacak.

ANKARA İÇİN SAHUR VAKTİ? 

29 Nisan 2020 Ankara için sahur vakti 04.09 olarak açıklandı. Güneş ise 05.44'de doğacak.

 

İZMİR İÇİN SAHUR VAKTİ?

29 Nisan 2020 İzmir için sahur vakti 04.38 olarak açıklandı. Güneş ise 06.10'da doğacak.

İL İL DİYANET 2020 İMSAKİYE!

ORUCA NASIL VE NE ZAMAN NİYET EDİLİR? 

Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir Ancak imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekir. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz (Kâsânî, Bedâî’, II, 85). Bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 397, 400).

Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır. Bu tür oruçlara niyet edilirken, “falanca kaza, keffaret veya adak orucuna” şeklinde belirtilmesi gerekir.

Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir (Şirâzî, el-Mühezzeb, I, 331-332).

YORUMLAR 1
  • fahri 3 yıl önce Şikayet Et
    Yarın ki olmayacak. Bu günkü oruca niyet edilecek. Sizin tutacağınız bu oruç bu günkü, yarın ki değil!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek