Bilim Kurulu üyesi koronanın bitiş tarihini işaret etti!

Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından (Twitter) yaptığı açıklamada Türkiye'de koronavirüsün ne zaman biteceği hakkındaki sorulara yanıt verdi. Özlü, "Bunun çok fazla zaman alacağını sanmıyorum. Mayıs ayı sonuna kadar muhtemelen, belki ondan da önce bu süreci büyük ölçüde tamamlarız" dedi.

Bilim Kurulu üyesi koronanın bitiş tarihini işaret etti!
Bilim Kurulu üyesi koronanın bitiş tarihini işaret etti!
GİRİŞ 28.04.2020 00:38 GÜNCELLEME 28.04.2020 00:44
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye'deki koronavirüs salgınının bitiş tarihiyle ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

 

BİLİM KURULU ÜYESİ MAYIS AYI SONUNU İŞARET ETTİ

Salgının bitiş tarihiyle ilgili çok merak edilen soruya yanıt verirken uyarılarda bulunmayı da ihmal etmeyen Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Salgın ne zaman biter, ne zaman normale döneriz diye soruluyor. En çok merak edilen hususlardan bir tanesi. Salgının bitmesine az kalmış gibi görünüyor. Çok uzamayan bir süreçte bence de normalleşme çalışmaları başlayacak ama tabi burada çok dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü salgının bitmesi demek, artık yeni vakaların ortaya çıkmaması demek. Mevcut hastalarımızın tedavi edilip taburcu edilmeleri, hasta yükümüzün azaltılması demek. Aynı zamanda toplumda bulaşmanın engellenmiş olması, temaslıların takip ve izolasyonda olanların bu sürelerin tamamlanması demek. Bu şekilde yangını söndürmüş olacağız. Bunun çok fazla zaman alacağını sanmıyorum. Mayıs ayı sonuna kadar muhtemelen belki ondan da önce bu süreci büyük ölçüde tamamlarız. İlla uzayan vakalar da olabilir ama bunlar tek tük kalacaktır. Mayıs sonu itibariyle bu yangın sönmüş olur diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

"RAMAZAN AYINDAKİ RİSKLERİ ÇOK İYİ YÖNETMELİYİZ"

Tedbirlere harfiyen uyulması gerektiğinin altını çizen Özlü, "Tabi yangını söndürmek tek başına işe yaramaz soğutma işlemi yapmanız gerekir. Eğer bunu yapmadan yangın yerini terk edersek yeniden yangın başlayabilir. Bu açıdan normale geçişi çok dikkatli yapmak gerekir. Özelikle Ramazan ayındaki riskleri çok iyi yönetmeliyiz. İftar, teravih, bayram ziyaretleri çok büyük bir kırılmaya neden olabilir. O açıdan tedbirlere dikkat edersek bu konuda gevşeme olmazsa bayram sonrası süreçte bu zor zamanları geride bırakmış oluruz." dedi.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI SONRASI OLUŞAN GÖRÜNTÜLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Sokağa çıkma kısıtlamaları sonrası oluşan kalabalıklarla ilgili de uyarı yapan Özlü, "Eğer sokağa çıkma kısıtlaması bitti hurra dışarı çıkalım, alışveriş yapalım, mağazalara koşalım derken bu salgın bitmez. Hatta ikinci bir patlama yaşanabilir. ve bu süreç uzayabilir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 26
  • hacerce 3 yıl önce Şikayet Et
    boyle aciklmalar yapiyorsunuz sonra olanlar oluyo
    Cevapla
  • selim can 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi de o dediği sey, yani : "yasak bitti ddndiği anda avm lerde vb yerlerde cümbüş kalabalık illaki olacak.. Bu cidfi bir risk ise.. yasak asama asama kaldırilmali..
    Cevapla
  • Lütfi Gürsoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Profesör Bey de zaten salgın bittikten, veya tamamen kontrol altına alındıktan sonra diyor.
    Cevapla
  • Torunbey 3 yıl önce Şikayet Et
    2100 vaka çok ciddi çok, dünyada 100 vaka olan ülkeler bile sokağa çıkma yasağını devam ettiriyorlar
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    hastalık mayıs sonu biterse ve hastalanma olmazsa heryer kontrollü bayramdan sonra açılır ancak hem piyasa canlansın bayram alışverişi yapılsın diye konrolü elden bırakırsak otobüs-uçak-tren serbest diye yüklenirsek bayramdan sonra tekrar hastanede vakit geçiririz
    Cevapla
  • Lacivert 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi söylemler sık sık dillendirilir oldu son günlerde , Halk nazarında iş hafife alınmaya başlandı , bu tip söylemler yüzünden . Daha hiç bir şey bitmiş değil , tedbiri elden bırakmayalım .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor