Kısa Çalışma Ödeneği parası yatmayanlar ne yapacak? e-Devlet maaş sorgulama...

İŞKUR tarafından verilen kısa çalışma ödeneği hesaplara yatırılmaya başladı. Hesabına para yatmayan vatandaşlar, ödemelerini nasıl alacaklarını merak ediyor. Peki kısa çalışma ödeneği parası yatmayanlar ne yapacak?

Kısa Çalışma Ödeneği parası yatmayanlar ne yapacak? e-Devlet maaş sorgulama...
Kısa Çalışma Ödeneği parası yatmayanlar ne yapacak? e-Devlet maaş sorgulama...
GİRİŞ 12.05.2020 11:06 GÜNCELLEME 12.05.2020 11:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kısa Çalışma Ödeneğinin nakdi ödemeleri başladı. Corona virüs sebebiyle yoğunluk tespitinin tamamlanmasına bakılmadan işverenlerin beyanlarına göre kısa çalışma ödemeleri gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ödemeler başladı ve önümüzdeki günlerde de devam edecek. Kısa çalışma ödeneği yatmayan vatandaşlar nereye başvuru yapacak?

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NASIL SORGULANIR? 

Kısa Çalışma Ödeneği sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Aşağıda bulunan linke tıklayıp e-Devlet'e giriş yaparak, hesabınıza ödeme yapılıp yapılmadığını kontrol edebilirsiniz.

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA SAYFASI

ÖDEMELER BAŞLADI

Kısa Çalışma ödeneği ödemeleri 5 Mayıs 2020 'de başladı. 3 milyondan fazla çalışana ödemeler yapılmaya başlandı. 

İŞKUR'DAN KİM NE KADAR KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ALACAK?

Kısa çalışma ödeneği tutarı; sigortalının son 12 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %60’ı olarak belirlenir. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği tutarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %150’sini geçemez. Bu kapsamda, işçilerin çalışmadıkları günler için ödeme yapılacak olup, tamamen faaliyetin durdurulması halinde yapılan ödemeler her halükarda üst sınır olan 4.380,99 TL’yi aşamaz.

12 Aylık Ortalama Brüt Ücret Kısa Çalışma Ödeneği Tutarı
2.622 TL 1.561 TL
2.943 TL 1.752 TL
3.000 TL 1.786 TL
3.250 TL 1.935 TL
3.500 TL 2.084 TL
3.750 TL 2.233 TL
4.000 TL 2.382 TL
4.250 TL 2.531 TL
4.500 TL 2.680 TL
4.750 TL 2.828 TL
5.000 TL 2.977 TL

 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YATMAYANLAR NE YAPACAK?

Kısa Çalışma Ödeneği parası hesabına yatmayanlar PTT'ye müracaat edecek. İŞKUR'daki hesabında İBAN bilgisi bulunmayanlara PTT aracılığıyla Kısa Çalışma Ödeneği ödemesi yapılacak.

HER ÇALIŞAN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ALACAK MI?

Koronavirüs (Covid-19) kaynaklı zorlayıcı sebep gerekçesiyle yapılan kısa çalışma başvurularında işçilerin ödenekten yararlanabilmesi için;

İşverenin kısa çalışma talebinin uygun bulunması,

İşçinin kısa çalışmaya tabi tutulması ve

Kısa çalışmanın başladığı tarih itibarıyla son 60 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az 450 gün süreyle prim ödeme şartlarını taşıması gerekmektedir.

Kısmi süreli çalışan işçiler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilirler mi?

Koronavirüs (Covid-19) kaynaklı zorlayıcı sebep gerekçesiyle yapılan kısa çalışma başvurularında, kısa çalışmanın başladığı tarih itibarıyla işçinin son 60 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az 450 gün süreyle prim ödeme şartlarını taşıması halinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilir.

YORUMLAR 12
  • baha 3 yıl önce Şikayet Et
    nisan 1 de izine ayrıldık.mayısın beşinde yatması gerekiyordu,bu gün ayın 12 si halen para yatmadı.işkuru arıyoruz cevap yok,iş veren bizle alakalı bir durum yok diyor gerekli evrakları verdik diyor vatandaş mağdur
    Cevapla
  • YURTTAŞ Z 3 yıl önce Şikayet Et
    şirketimizin yaptığı açıklamada milyonları bulan dosyanın sırada olduğunu söylediler. Müracaat yaptıklarını fakat dosyaların halen sırada olduğunu söylüyorlar.
    Cevapla
  • hamit 3 yıl önce Şikayet Et
    ben de alamadım daha muhasebecıyı aradım işkura ısmın verıldı dıyo işkur arıyom ismın yok dıyo neyden kaynaklanıyo olabılr
    Cevapla
  • Dursun 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben hiç almadım nasıl olacak muhasebe çiyi aradım bekliyoruz onay gelmedi diyor
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    İlbeyli beytesk iplik fabrikasında iş kur üzerinden kursiyer olarak çalışıyorum fakat covod-19 nedeni ile ücretsiz izine gönderdiler devletin 1.170 tl den iş kurlu olanlara verilecekmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!