Kayıpların yüzde yetmişi huzurevinde!

Dünyada Kovid-19’un merkez üssü olan huzurevlerindeki ölüm oranları toplam ölümlerin %70’ine ulaşıyor. Bu oran Kanada’da %71, Fransa’da %49, Belçika, Norveç, İtalya ve İspanya’da %53 olarak kaydedildi. Türkiye’deki oran ise %4’te kaldı. Bu başarıda 81 ilde karantina için kurulan sosyal izolasyon merkezleri rol oynadı.

Kayıpların yüzde yetmişi huzurevinde!
Kayıpların yüzde yetmişi huzurevinde!
GİRİŞ 18.05.2020 07:40 GÜNCELLEME 18.05.2020 07:40
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dünyada koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 90’ının, 65 yaş üzerindeki vatandaşlar olduğu belirtildi. Tüm vakalar içinde kurumsal bakımda kalanların vefat eden oranı Kanada’da yüzde 71, Fransa’da yüzde 49, İrlanda’da yüzde 51, Belçika, Norveç, İtalya ve İspanya’da yüzde 53 olarak kaydedildi.

ÖLÜM ORANI YÜZDE 4

Türkiye’de ise bu oranın yüzde 4 olduğu belirtildi. Bu başarının sırrı ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca 81 ilde kurulan sosyal izolasyon merkezleri. 

GÜNLÜK KARANTİNA

Huzurevlerinde koronavirüse yakalanıp, gördükleri tedavi sonucunda taburcu olan yaşlılar, bu izolasyon merkezinde 14 gün karantinaya alınıyor. Karantina süresince bakım ve tedavileri ücretsiz karşılanan huzurevi sakinleri, 14 günün ardından tekrar teste tabi tutuluyor. Test sonucu negatif çıkanlar, tekrar konakladıkları huzurevlerine gönderiliyor.

YORUMLAR 12
  • Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa emiklileri emekliye ayırarak maaş ödemekten kurtuldu.Türk hükümetinden Allah razı olsun. Müslümanların merhametini tüm dünyaya gösteriyor.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    onların hükümeti boşuna maaş verdikleri işe yaramayan huzur evindeki insanları bu bahane ile hastalığı fırsata çevirip temizlediler.
    Cevapla
  • Alş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaşlıların ölmesi işlerine geliyor .
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Batılılar emeklilerden kurtuluyor. Ekoniyi kurtarmak için. Insana saygı sıfır. Bir madde gobi düşünüyorlar insanı.
    Cevapla
  • mehmet saglik 3 yıl önce Şikayet Et
    Birde yüzdelik oranlarına bakın huzur evlerinin çünkü fransada her 10 yaşlıdan 7 si huzur evinde.
    Cevapla
  • Taha 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen yorum yapacağına önce bir matematik öğren. %70 ile %4 ün nesini anlamıyorsun da Fransa da yaşlıların %70 huzur evindeymiş diyorsun. Bu habere göre Fransa daki yaşlıların %49 unun ölmüş olması lazım. Saçma değil mi. Demek ki Fransa daki yaşlıların %70 i huzurevinde yaşamıyormuş. Sallayacaksan biraz ufak salla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?