Bekçilere yeni haklar geliyor! Çalışma süresi, maaş zammı, silah kullanma yetkisi...

Çarşı ve mahalle bekçilerine yeni haklar verilmesi için Meclis'e yeni kanun teklifi sunulacak. Kanun teklifinde bekçilerin yetkileri artırılarak haftalık çalışma süresi 40 saat olacak ve zor ve silah kullanma yetkisine sahip bulunacak. İşte detaylar…

Bekçilere yeni haklar geliyor! Çalışma süresi, maaş zammı, silah kullanma yetkisi...
Bekçilere yeni haklar geliyor! Çalışma süresi, maaş zammı, silah kullanma yetkisi...
GİRİŞ 01.06.2020 12:04 GÜNCELLEME 01.06.2020 12:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Normal düzende çalışmalarına yeniden başlayacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 2 Haziran Salı günü toplanacak ve 16 Nisan'da ara verdiği çalışmalarına 48 gün sonra yeniden başlayacak. Meclis'te bu süreçte çalışmalar; sosyal mesafe, maske ve hijyen konularına gerekli hassasiyet gösterilerek sürdürülecek. Genel Kurulda ilk olarak Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi ele alınacak.

 

BEKÇİLERİN ÇALIŞMA SÜRELERİ DÜŞÜRÜLECEK

Çarşı ve mahalle bekçilerinin haftalık çalışma süresi 40 saat olacak. Emniyet ve asayişin gerektirdiği durumlarda haftada bir gün istirahat verilmek kaydıyla bu süre artırılabilecek.

 

BEKÇİ MAAŞLARINA ZAM YAPILACAK

Kanun teklifi kabul edilirse bekçilerin maaşlarına da zam yapılacak.

BEKÇİLERİN YETKİLERİ GENİŞLETİLECEK

Düzenlemeye göre; çarşı ve mahalle bekçileri, görev bölgelerinde ve çalışma saatleri içinde kişileri, araçları durdurabilecek, kimlik sorabilecek, şiddet mağduru veya şiddete, istismara uğrama riski taşıyan kadın ve çocukları en yakın genel kolluk birimlerine teslim edecek.

TRAFİĞİ TIKAYAN ARAÇLARA ENGEL OLACAK

Bekçiler, halkın sükun ve istirahatini bozanları ve başkalarını rahatsız edenleri engelleyecek; sokak, geçit ve meydanları tıkayarak trafiğe mani olan taşıtları ve diğer engellerin kaldırılmasını sağlayacak.

ZOR VE SİLAH KULLANMA YETKİSİ

Çarşı ve mahalle bekçileri, zor ve silah kullanma yetkisine sahip bulunacak, genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olacak. Jandarma teşkilatında istihdam edilen çarşı ve mahalle bekçileri, jandarma hizmetleri sınıfına dahil edilecek.

YORUMLAR 1
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Teklifte teğmen rütbesi gibi bir rütbe de var midir acaba? Bütün bu haklari bir anda verirseniz sonuc olumlu olmaz. Bir yetki verip bakacaksiniz, basarili olursa ikinci asamaya gecersiniz. Bu sekilde olursa dogru olur ve dogru sonuc alinabilir, diye dusunuyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!