15 Temmuz Gazisi Aslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla 15 Temmuz Gazisi Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Aslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi.

15 Temmuz Gazisi Aslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı
15 Temmuz Gazisi Aslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı
GİRİŞ 16.06.2020 02:59 GÜNCELLEME 16.06.2020 03:08
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı Turgut Aslan Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı.

TURGUT ASLAN KİMDİR?

Gazi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Aslan, 1962 yılında Çorum'un Ortaköy ilçesinde doğdu. 1981 yılında Polis Kolejinden, 1985 yılında Polis Akademisinden dereceyle mezun olan Aslan, komiser yardımcısı olarak başladığı görevine sırasıyla, Bursa, Bingöl, Marsilya/Fransa Başkonsolosluğu, Ankara, Yozgat ve Tunceli illeri ile Emniyet Genel Müdürlüğünün değişik birimlerinde devam etti.

Meslek hayatı süresince çeşitli başarı belgeleriyle ödüllendirilen Aslan, 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı olarak atandı.

Görevi süresince terör örgütleriyle mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca ve kahramanca mücadele eden Aslan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine kadar bu görevini başarıyla yürüttü. 

15 Temmuz'da hain darbeciler tarafından Jandarma Genel Komutanlığında rehin alınan Aslan, başından vurularak ağır yaralanmış ve geçirdiği operasyonlarla hayata tutunarak ''gazi' unvanı almıştı.  Evli ve iki çocuk babası olan Aslan'a 15 Temmuz'da milli irade ve demokrasiyi savunmak için gösterdiği kahramanca mücadeleden ötürü Devlet Övünç Madalyası verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Turgut aslan abimiz olması gereken yerde şimdi tebrikler inanın buna bir Türk olarak çok mutlu oldum isabetli bir karar
    Cevapla
  • Burak Yetim 3 yıl önce Şikayet Et
    tamam abi güzelde abimizin saglık durumu zaten kotu kendi ihtiyaclarını bile yardımla gideriyor, baskanımız neyi danısıyor anlamadım maddi destek icin baska bir yok bulunabilirdi
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkün Türk'ü vurduğu darbe! Hain vatan hainleri... Aklını kiralayanlar.
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır Gazi Başdanışmanıma , Allah ondan ve bütün gazilerimizden razı olsun. Rahat evlerimizde oturuyorsak onların sayesinde ,şehit ve gazilerimizin sayesindedir. Sağolsunlar varolsunlar. Şehitlerimize rahmet ,başta Başdanışmanım olmak üzere tüm gazilerimize sağlıklar diliyorum.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık türübünlere oynayanlara, fedakarların sırtından geçinenlere, az bir yerde zoru ve tehlikeyi görünce kaçanlara, maddi ve manevi değerleri makama gelmek için kullananlara, karılı kocalı yüksek mevki peşinde koşanlara, gemi su alınca ilk fırsatta başkasının gemisine kaçanlara, madde peşinde her türlü tavizi verenlere, kibrinden yanına yaklaşılmayanlara, milletin derdi ile dertlenmeyip hep kendi hesabına çalışanlara, vasıfsız olduğu halde onun bunun tanıdığı olanlara .....GÖREV VERİLMESİN. İŞTE BÖYLE DAR ZAMANDA HAYATINI ORTAYA KOYAN ADAM GİBİ ADAMLARA VAZİFE VERİLSİN. VESSELAM
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bravo çok doğru. Olmazsa eğer bir dahakine güvenecek adam bulamayız . Allah o günleri bir daha göstermesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat