Bakan Koca'dan son dakika koronavirüs açıklaması!

Sağlık Bakanı Koca koronavirüs salgınına ilişkin önemli açıklamalrda bulundu. Koca, "Salgın riski ortadan kalkmış değil. Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir. Çok değerli insanlarımızı bizden alan salgını Allah'ın izniyle birlikte yeneceğiz." dedi.

GİRİŞ 20.06.2020 18:54 GÜNCELLEME 20.06.2020 19:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin açılışında konuştu.

'SAĞLIKTA YENİ ÇIĞIR AÇIYORUZ'

Bakan Koca, ''Salgın riski ortadan kalkmış değil. Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir. Şehir Hastanelerini birer birer devreye sokarak sağlıkta yeni bir çığır açıyoruz. (Şehir hastaneleri) Bu gibi projelerin ruhunda üç şey bir araya geliyor; vizyon, icra, hizmet ahlakı. Bu üç unsurun buluşması, tarihimizin en aydınlık devirlerinin ortak özelliğidir. Acil durum hastaneleri ile yeni bir vizyonla salgın, deprem ve afet durumlarına hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası'nın açılışına katılarak konuşma yaptı.

'ALLAH'IN İZNİYLE BİRLİKTE YENECEĞİZ'

Koca, "Tedbirlere uyarsak, tehdit ortadan kalkacak. Çok değerli insanlarımızı bizden alan salgını Allah'ın izniyle birlikte yeneceğiz." diye konuştu.

 

 

Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Prof. Dr. Asaf Ataseven Hastanesi'nin Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, etkisini çok belirgin olarak hissettikleri sağlık siteminin gücüne güç katacak bir adımı daha attıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hedef doğrultusunda sağlıkta Türkiye'nin çağ atladığı bir dönemin yaşandığını belirten Koca, Erdoğan'ın sağlığa verdiği önem ve sürekli desteğiyle bu gururu yaşamalarına vesile olduğunu dile getirdi.

Bütün dünyayı aynı gündemde birleştiren Kovid-19 salgının, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu ve neden kalkınmanın merkezinde olması gerektiğini her zamankinden daha fazla gösterdiğini vurgulayan Koca, güçlü bir sağlık sistemine, gelişmiş bir alt yapıya ve fedakarlıktan çekinmeyen yetkin bir sağlık ordusuna, böyle zamanlarda daha fazla ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası'nın açılışına katılarak konuşma yaptı.

'İKİ MESAJ VERMEK İSİTİYORUM'

İnsanlara iki mesaj vermek istediğini ifade eden Koca, "Birincisi, salgın riski ortadan kalkmış değil. Normalleşme, mücadeleden geri adım atmak anlamına gelmemelidir. İkincisi ise kontrollü sosyal hayat. Maske ve mesafe kuralına uymalı, el temizliğine her zamankinden fazla önem vermeliyiz. Tedbirlere uyarsak, tehdit ortadan kalkacak. Çok değerli insanlarımızı bizden alan bu salgını, Allah'ın izniyle hep birlikte yeneceğiz." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Acil Durum Hastaneleri ile yeni bir vizyonla salgın, deprem ve afet durumlarına hazırlanıyoruz. Gösterdiğiniz hedef doğrultusunda şehir hastanelerini birer birer devreye sokarak sağlıkta yeni bir çığır açıyoruz. Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Hastanesi, hastaneler zincirinin yeni ama özel bir halkasıdır. Üniversite ile Bakanlığımız arasında imzalanan bir protokolle, Bakanlığımıza devredilen ilk örnek olması bakımından birlikte kullanım modeline yeni bir vizyon katmaktadır."

Koca, İstanbul'un Anadolu yakasında önemli bir ihtiyaca cevap vermesini bekledikleri hastanenin, 181 dönüm arazide kurulu, 113 bin metre kare kapalı alana sahip olduğunu kaydetti.

'DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLDİ'

 Marmara Üniversitesinin Tıp Fakültesi Hastanesi olarak inşa edilen hastanenin, 30 yıllık bir mazisi olduğunu anlatan Koca, uzun seneler tamamlanamamış olmasının, günün hastane anlayışına uygun olarak yeniden tadilat ihtiyacı doğurduğunu belirtti.

Hastanenin, İSMEP kapsamında güçlendirmesi yapılarak 827 sismik izolatör ile depreme dayanıklı hale getirildiğine dikkati çeken Koca, şunları kaydetti:

"Tadilatın tamamlanmasını beklemeden Kovid-19 mücadelesi kapsamında kısmi açılışı yapılarak, pandemi hastanesi olarak hizmet vermeye başladı. Hastane tam olarak faaliyete geçtiğinde 155 poliklinik, 60'ı yoğun bakım ve 304'ü tek yataklı oda olmak üzere toplamda 535 yatak ve 28 ameliyathane ile tam kapasitede hizmet verecektir. Güçlü teknolojik donanımlı modern hastaneleri vatandaşımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gibi projelerin ruhunda üç şey bir araya geliyor; vizyon, icra, hizmet ahlakı. Bu üç unsurun buluşması, tarihimizin en aydınlık devirlerinin ortak özelliğidir."

- "Üniversite ve Bakanlık iş birliğinin en güzel örneklerinden biri"

Sağlık Bakanı Koca, genç meslektaşlarına sadece modern binalar, son teknoloji cihazlar değil, büyüklerinden aldıkları kültür, ilim ve irfanı; insan sevgisini, insana hizmet şuurunu da bırakmanın çabası içinde olduklarını ifade ederek, "Bu güzide hastanemizde görev alacak doktor arkadaşlarımın, tüm sağlık çalışanlarımın, hayırla yad ettiğimiz büyüklerimizin adına layık bir anlayışla hizmet bayrağını taşıyacağına eminim." dedi.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, üniversite ve Bakanlık işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu dile getiren Koca, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Üniversite tarafından inşasına başlanmış olmakla birlikte, Bakanlığımızca tamamlanarak mevcut hizmet kervanına katılan, bugün açılışını yaptığımız Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Hastanemizle bu güzel işbirliğinin daha da güçleneceğini umuyorum. Bu vizyonun ortaya konmasında ve hayata geçirilmesinde öncülük eden Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm katkı verenlere şükranlarımı arz ediyorum. Üniversitemize ve başta İstanbullular olmak üzere, bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • Ddd 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman akıllıdır, tedbirlidir. Başka söze gerek yok. Peygamberimiz zaten tarihte bilinen ilk karantina uygulamalarından birisini uygulamıştır
    Cevapla
  • Bi fikir 3 yıl önce Şikayet Et
    Gönüllü olmak şartıyla,bu virüsün viral yükü azaltılmış şekli, tıbben bağışıklık ve direnci yüksek olduğu tesbit edilen kişilere enjekte edilip ilk günden itibaren bağışıklığı...vs güçlü tutan tedavi uygulansa ...toplum yavaş yavaş aşılanmış ve koruma altına alınmış olmaz mı ( inâyet ve tevfîk i ilâhi yâr ve yardımcımız olsun )
    Cevapla
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim bu koronavürüse karşı aramıza mesafe koyalım. Amerika Avrupa brezilya gibi ülkeler olmayalım. Bu saydığım ülkeler dünyanın küresel güçleridir. Sağlık sistememize ve vaka sayısı azlığıyla rehavete kapılmamalıyız.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazin bu Korona bitmezse kış hic bitmez
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı bulunana kadar bitmeyecek gibi görünüyor ne yazık ki. Kışa doğru yasaklarda tekrar gündeme gelebilir bile.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske, Mesafe ve Temizlik...Şu an Kononavirüs için tek çare bu.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ömer kardeş! O imkansız bir şey! Çünkü 14 Gün kuralı olan KoronaVirüse herkes Aynı Gün Aynı Saatde yakalanmıyor!.bu yüzden bu Virüsün bitmesi imkansız.. Ve kesin Aşısı,ilacı bulunana kadar Maalesef Sürekli senelerce bizimle.
    Cevapla
  • Dadas 25 3 yıl önce Şikayet Et
    ömer kardesim ben Türkiyedeydim ve yurt disinda yasiyorum sana samimi yaziyorum yeni yurt disina ciktim türkiyede bursa da ben gördüklerime sok oldum zavalli görevli polis yalvariyor maskenizi takin aldigi cevap bana bise olmaz burda ise istersen takma yanindan biri sikayet ediyor 350 ero ceza kesiyorlar siz ülkemizi temizleyin duyarli olun inanki yurt disindan gelenler getirmez cok SIKI kontröl var istanbuldan alip bursa vana konyaya yurt disindan gelenler bulastirmadi siz kendinize bulastiriyorsunuz burda ayni hareketi yapin iceri atarlar ben su an evimden cikmiyorum korkudan.
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    bu küresel bir salgın. bugun Turkiyede koronayi bitirsek bile yurtdişindan gelenler salgini yeniden baslatabilir. tum dunyada 15 gün ayni tarihte sokaga cikma yasagi uygularsa o zaman bitebilir. 10 dakikalik market alisverisinde bulasmiyor. insanlar kafede avm de vakit geciriyor banklarda dip dibe oturup ellerini yikamiyorlar bu yuzden bitiremiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor