İstanbul'da felaket! Aileler sular altında kaldı! Kurtarma operasyonu

Meteoroloji gün itibariyle 'Sarı alarm' koduyla İstanbul için kuvvetli yağış uyarısında bulunmuştu. Öğleden sonra başlayan yağmur ve dolunun ardından Çatalca'da hortum gözlenirken, Esenyurt'ta dere taştı ve sokaklar sular altında kaldı. Bodrum katlarda oturan ve boğulma tehlikesi yaşayan kişileri kurtarmak için çalışma başlatıldı. İşte İstanbul'daki hava durumundan son haberler...

GİRİŞ 23.06.2020 17:14 GÜNCELLEME 24.06.2020 09:19
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

MGM'den yapılan açıklamalarda, "İstanbul'da 23 ve 24 Haziran tarihlerinde şiddetli sağanak etkili olacak" denilmişti. Gelen son dakika bilgilerine göre İstanbul'da yağmur ve fırtına etkili olmaya başladı.

İstanbul'da kuvvetli sağanak yağışın başlamasıyla birlikte Çatalca'da dev hortum görenleri ürküttü. 

Hayata uzanan o el.. Bodrum katından böyle kurtarıldı

İstanbul Valiliği: Esenyurt'ta zemin katta mahsur kalan 3 çocuk kurtarıldı

İSTANBUL Valiliği'nden yapılan açıklamada Esenyurt yoğun yağış sonrası oluşan dere taşması nedeniyle Pınar Mahallesi Ahmet Arif Caddesi 1272. Sokakta bulunan binanın zemin katında su baskını sonucu mahsur kalan Suriye uyruklu, 2, 3 ve 5 yaşlarındaki 3 çocuğun kurtarıldığı açıklandı.

İstanbul Valiliği İstanbul'da etkili olan yağışa ilişkin açıklama yaptı. Valiliğin açıklamasında, " İlimizde bugün öğleden sonra meydana gelen kuvvetli sağanak yağış, rüzgar, hortum ve yıldırım düşmesi olayları Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy ilçelerimizde etkili olmuştur.  Esenyurt İlçemizde yaşanan yoğun yağış sonrası oluşan dere taşması nedeniyle Pınar Mahallesi Ahmet Arif Caddesi 1272. Sokakta bulunan bir binanın zemin katında su baskını sonucu mahsur kalan Suriye uyruklu, 2, 3 ve 5 yaşlarındaki (3) çocuk AFAD ve İtfaiye ekiplerimizin müdahalesiyle kurtarılarak 112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevk edilmiştir.  Esenyurt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan çocukların sağlık durumları iyi olup, gerekli kontrolleri devam etmektedir.  Tedavi gören çocuklarımıza, ailelerine ve hava muhalefeti nedeniyle zarar gören bütün İstanbullara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.  İlimizde yaşanan hava muhalefeti nedeniyle ilgili kurumlarımızın bütün ekipleri teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürmektedir." ifadeleri yer aldı.

ESENYURT SULAR ALTINDA

İstanbul Esenyurt'ta sel baskını sırasında bir kadın suyu kapıldı. Sürüklenen kadın çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Öte yandan Pınar Mahallesi'nde de dere taştı. Taşkın suları yolları göle çevirdi. Yolda kalan araçlarını kurtarmak isteyen kişiler zor anlar yaşadı. Göle dönen yolda minibüs mahsur kaldı. İçeriye dolan sudan kaçmak isteyen yolcular minibüsün üstüne çıktı.

BODRUM KATTA BOĞULMA TEHLİKESİ

Esenyurt'ta bodrum katlarda oturan vatandaşların evlerini su basarken boğulma tehlikesi yaşayan kişileri kurtarmak için çalışma başlatıldı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada Esenyurt yoğun yağış sonrası oluşan dere taşması nedeniyle Pınar Mahallesi Ahmet Arif Caddesi 1272. Sokakta bulunan binanın zemin katında su baskını sonucu mahsur kalan Suriye uyruklu, 2, 3 ve 5 yaşlarındaki 3 çocuğun kurtarıldığı açıklandı.

Son dakika: Yağmur kent merkezinde Üsküdar ve Beşiktaş gibi ilçelerde su baskınlarına yol açtı.

MİNİBÜS ÜSTÜNDE MAHSUR KALDILAR

Esenyurt'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle dere taştı. Pınar Mahallesi'nde yollar göle döndü. Buradaki sokakta minibüs mahsur kaldı. İçeriye dolan sudan kaçmak isteyen yolcular minibüsün üstüne çıktı.


 

 

25 İL İÇİN 'SARI KOD' UYARISI

Kuvvetli yağışın beklendiği iller şöyle sıralandı: Ankara, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce.

Son dakika haberi | 25 il için 'Sarı kod' uyarısı yapıldı

 

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ 

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) de önümüzdeki iki gün boyunca İstanbul genelinde yağışlı havanın etkili olacağı tahminini paylaşarak, yağışların yarın saat 10.00'da il genelinde kısa süreli ve kuvvetli şekilde etkili olacağı uyarısında bulunmuştu.

İSTANBUL'DA HORTUM DEHŞETİ

TIP MERKEZİNİN ÇATISI UÇTU

Esenyurt'ta dehşet anları! Tıp merkezinin çatısı böyle uçtu...

BURSA'DA CAN KAYBI

Bursa'nın Kestel ilçesinde selde kaybolan 4 kişiden 3'ünün cansız bedenlerine ulaşıldı. Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükseldi. Kayıp bir kişinin arama çalışmaları sürüyor...

YORUMLAR 57
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    Esenyurt ta alt yapı sorunu var...yoksa başka yerde 300 bine satılan daireyi 130-150 bine verirler mi,altyapıya bakmadan en ucuz malzeme ile yapılmış baştan savma binaları doldurdular her yere,adam kar etmese başka yerde 300 e olan daireyi 130-150 ye satar mı....o binaları yapanlar ve arsaları satanlar oranın ne vehim bir yer olduğu bile bile binaları dikmişler.
    Cevapla
  • Bolvadinoli03 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar sankin olun baskan eko imo birazdan korucu heykeler diker
    Cevapla
  • cevdet 3 yıl önce Şikayet Et
    herşey çok güzel oldu işi bilen başkanı başa getirdiniz adamlar mazgalları temizleyemiyor daha vah istanbul vah
    Cevapla
  • hmd 3 yıl önce Şikayet Et
    Rogarları zamanında temizlemeyen İSKİ....
    Cevapla
  • çeçen 3 yıl önce Şikayet Et
    halka hizmet fedakarlık gerektirir. fedakarlık ise bir inanç gerektiri. o da chp de yok.hani ekrem beyiniz nerede o sorunlarınızı çözsün işte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?