Ayasofya hakkında dikkat çeken kulis bilgisi: Karar yazım aşamasında

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Okan Müderrisoğlu, katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı. Müderrisoğlu, Ayasofya'nın statüsünün ne olacağı hususunda Danıştay tarafından değerlendirilen ve merakla beklenen kararla ilgili çarpıcı sözler söyledi.

Ayasofya hakkında dikkat çeken kulis bilgisi: Karar yazım aşamasında
Ayasofya hakkında dikkat çeken kulis bilgisi: Karar yazım aşamasında
GİRİŞ 08.07.2020 13:35 GÜNCELLEME 08.07.2020 13:35
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Okan Müderrisoğlu, NTV'de yayınlanan Siyasi İşler programındaki açıklamasında Ayasofya'nın Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrildiğini hatırlattı. Müderrisoğlu, edindiği kulis bilgisinde Danıştay'ın oy birliğiyle bu kararın hukuka aykırı olduğunu değerlendirdiğini ve dolayısıyla Ayasofya'nın cami statüsünü koruduğunu söyledi. Müderrisoğlu, Danıştay tarafından alınan bu kararın yazım aşamasında olduğunu da belirtti.

 

 

"Danıştay konunun çözülmesinden yana irade sergiledi"

Okan Müderrisoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

 

 

"Danıştay 10'uncu Dairesi bu konunun hukuken sağlam hukuki argümanlar üretilerek ve konunun esasına girilerek konunun çözülmesinden yana irade sergiledi. Bunun altını çizelim. Yani bu konuda idarenin yetkisi vardır ya da yoktur konusu siyasetin ve günlük polemiğin bir başlığıdır. Bunun da açıklanabilir, karşı çıkılabilir, onaylanabilir argümanları vardır ancak ben Danıştay'dan edindiğim izlenimi söyleyeyim ki esasına bu konunun girerek bunu reddetmelisiniz. Bu idari tasarruftur.

"Ayasofya'nın statüsü cami statüsüdür"

Bu konuda kararı da oluşturdu. İdari yargılama usulü bu kararın 15 gün içerisinde yayınlanmasına amir. Dolayısıyla o karar yayınlandığından itibaren de çok somut sonuç ifa edecek. Benim öğrendiğim, buradan kamuoyuyla da paylaşayım. Umarım da yanılmam. Oy birliğiyle bir karar tesis edildiği. Dolayısıyla da Ayasofya'nın statüsü ile tartışmaların kökten ortadan kaldırabilecek; en azından hukuki nitelikte bir karar olduğu yönünde. Altını çizeyim bu karar oy birliğiyle alındığı yönünde duydum. Bakanlar Kurulu kararı ile Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesine ilişkin kararın uygulanabilir olmadığı hususundaki argumanların sağlam bir şekilde ortaya konulacağı kanaatindeyim. Sonuçta Ayasofya'nın statüsü cami statüsüdür.

"Kararın oy birliğiyle alındığını duydum"

Danıştay, Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararında hukuka uygunluk bulunmadığına ilişkin yargılama faaliyetiyle bu kararın iptali yönünde bir tasarruf ortaya koyacak. En azından benim öğrendiğim bu. Ben Danıştay adına henüz kamuoyuyla paylaşılmayan bir kararı aktaracak bir konumda değilim. Benimki bir gazetecilik faaliyeti neticesinde bir kulis bilgisi. Bu kararın oy birliğiyle alındığını duydum ve bu kararın yazım aşamasında olduğunu duydum."

YORUMLAR 103
  • Fedai 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm oyum Ak parti'ye dir. Ayasofia'nın cami olarak açılması durumunda.. İlelebet son nefese kadar...
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya'nın Cami olarak ibadete açılmasının sebebi; Gawurluk yapan AB, faransa , uçak vermeyen abd, Libya'da ve Suriye'de taş koyan rusya vs. 'dir.
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    iş bankası da miras üzerinden chp ye mi kaldı. chp 154000 tl yönetim kurulu maaş karşılığı m. kamalın imzasını hiçe mi saydı yani al gülüm uğraşma gülüm yok öyle yağma o işbankası halka millete verilecek milletin malını kimse miras, vasiyet diye bir zümreye peşkeş çekemez hak eşitlik adalet demokrasi herkes için.
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Abdullah bey
    Cevapla
  • Ahmett 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeter ya lafı fazla uzatmayin nüfusun 100 de 90 ni müslüman olan halkımız Câmi olmasını istiyor ben 56 yaşındayım ölmeden önce sivas dan gelip cuma namazi kilmak istiyorum buda benim en doğal hakkim deyil mi siz söyleyin
    Cevapla
  • Han 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir müslüman olarak en doğal hakkın ve hakkımız İnşAllah Yanyana namaz kılarız
    Cevapla
  • Fuzul 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuduz köpeklerin (açılmasına karşı duran) aşılarını da önceden yaptırmayı unutmasalar bari..yine çıldıracaklar inşallah!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler