Mustafa Karataş'tan Ayasofya paylaşımı

Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması için çağrıda bulundu. İstişare kurulunun toplantısı sonrası yapılan açıklamada, "Fatih Sultan Mehmed Han tarafından fethin nişanesi olarak camiye çevrilip Cuma Namazı kıldırılan ve sonrasında cami olarak vakfedilen Ayasofya'nın tekrar cami olarak ibadete açılmasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Mustafa Karataş'tan Ayasofya paylaşımı
Mustafa Karataş'tan Ayasofya paylaşımı
GİRİŞ 08.07.2020 14:50 GÜNCELLEME 08.07.2020 15:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği Yüksek İstişare Kurulu, Ayasofya gündemi ile önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

 

UMAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması gerektiği ifade edildi.

Dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD) Yüksek İstişare Kurulu, 28.06.2020 Pazar günü olağan gündemini görüşmek üzere toplanmış, her zaman güncelliğini ve önemini koruyan Ayasofya'nın ibadete açılması konusu toplantıda müzakere edilen maddelerden biri olmuştur. Tarih, dini, milli, kültürel ve aktüel yönleriyle ele alınan Ayasofya konusunda, toplantı esnasında oluşan ortak kanaatin kamuoyu ile paylaşılmasının uygun olacağı düşünülmüştür.

UMAD Yüksek İstişare Kurulu ve UMAD Yönetim olarak bizleri - her türlü siyasi mülahazalardan uzak olarak - yetkili mercilerden, İstanbul'un Fethi'nin müteakip 29 Mayıs 1453 Cuma Günü Fatih Sultan Mehmed Han tarafından fethin nişanesi olarak camiye çevrilip Cuma Namazı kıldıran ve sonrasında cami olarak vakfedilen Ayasofya'nın tekrar cami olarak ibadete açılmasını, böylece ecdadın ve milletin hayır duasına mazhar olunmasını temenni ediyoruz."

,Kanal7 Muhabbet Kapısı'ndaki programıyla ekranlara gelen Prof. Dr. Mustafa Karataş, söz konusu kararı da sosyal medya hesabından paylaştı.

YORUMLAR 3
  • yusuf27 3 yıl önce Şikayet Et
    tam zamanı
    Cevapla
  • korkut atlı 3 yıl önce Şikayet Et
    korkmayın açın artık.
    Cevapla
  • X-Ray 35 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah....Allah Razı olsun hocam, seviyoruz sizi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!