FETÖ'cünün evinden çıkan elmasın değeri belirlenemedi

Uyuşturucu baronları Nejat Daş ile Çetin Gören’in yakalandığı Bataklık Operasyonu’nda tutuklanan FETÖ’cü Halil Arslantaş’ın Gaziantep’teki evinde çıkan 10 parçalık elmas takımın değeri belirlenemedi. Gaziantep Kuyumcular Odası, takımın İstanbul veya Ankara’daki mücevher tahlilcilerine gönderilmesini tavsiye etti. Bunun üzerine elmaslar Ankara’ya gönderildi.

FETÖ'cünün evinden çıkan elmasın değeri belirlenemedi
FETÖ'cünün evinden çıkan elmasın değeri belirlenemedi
GİRİŞ 14.07.2020 05:54 GÜNCELLEME 14.07.2020 09:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak nitelendirilen uluslararası uyuşturucu kaçakçılarına yönelik düzenlenen Bataklık Operasyonu, zehir tacirlerinin servetini de gün yüzüne çıkardı. Nejat Daş ve Çetin Gören ile birlikte örgütün elebaşlarından ve Gaziantep’te gözaltına alınan Halil Arslantaş’ın ev aramasında yüklü miktarda altın ile bir adet elmas takım ele geçirildi. FETÖ ile irtibatı ortaya çıkan Arslantaş’ın milyonlarına da el koyuldu.

 

 

1 MİLYON LİRALIK ALTIN

Soruşturma kapsamında ele geçirilen altın ve elmas takımın değerinin tespiti için Gaziantep Kuyumcular Odasına gönderildi. Oda, hesaplandığı gün itibariyle ele geçirilen altınların toplam değerinin 852 bin 906 lira olduğunu bildirdi. Ancak elmas takımın değerinin kendilerince tespit edilemediği belirtti.

 

 

DEĞERİ BELİRLENEMEDİ

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanının paylaştığı bilgiye göre hazırlanan ve soruşturma dosyasına giren tutanakta, “1 aded elmas kolye, 1 aded elmas bilezik, 2 aded elmas 5 taş yüzük, 2 aded elmas tek taş yüzük, 1 çift elmas küpe, 1 aded elmas yüzük, 1 aded pırlanta tek taş mücevherlerinin değerlerini biçmesi gereken mercinin İstanbul veya Ankara ilindeki mücevher tahlili yapan birimlerin olduğu” aktarıldı. Soruşturma makamlarınca söz konusu elmas takımın değerinin belirlenebilmesi için Ankara’ya getirildiği bildirildi.

16 ŞİRKETE KAYYUM

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen, elebaşları Nejat Daş, Çetin Gören ve Halil Arslantaş’ın da arasında bulunduğu 7 kişinin şirketlerine “suçtan elde edilen gelirlerin aklanmasında kullanıldıkları” gerekçesiyle kayyum atanmasını talep etti. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul ve Gaziantep’teki16 şirkete kayyum atanmasını kararlaştırdı.

Yenişafak

YORUMLAR 9
  • Sevcan İnegöl 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yedirmesin.Bir lokma ekmeğe muhtaç telef olun sağda solda.Milletin canına malına,dinine kasteden soysuzlar..Ölüm var ,ölüm..
    Cevapla
  • belli oluyor 3 yıl önce Şikayet Et
    Millette hırsız deyip duruyorlardı. Asıl hırsızın kim olduğu belli oluyor böyle işte. Kendi hırsızlıklarını örtmeye çalışıyorlardı.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Elmas ,Altın ,Para .. Fettullah gülen Cemaati ,..Dışarıya kaçırdıkları Trilyonlarca Altının ,Paranın yanı sıra Senelerce bu Teröristleri beslemiş! Krallar gibi yaşatmış! .. ve hala Fetöyü Sevenler var!??.
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı? HAYIR! Paralar, Altınlar, Elmaslar ve en önemlisi Beyinleri çaldılar, hala sevip peşinden gidenlere Rabbim akıl, fikir versin! Kalb gözleri açılsın ki ebedi azaptan kurtulsunlar! Neden Mİ? Kul Hakkı!!!
    Cevapla
  • ABC 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkenin kasası dolsun böylece!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?