Ayasofya'daki ilk namazda kayısı sürprizi

Malatya'daki Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ibadete açılan Ayasofya Camisi'nde 24 Temmuz'da kılınacak cuma namazının ardından cemaate kayısı dağıtılacağını bildirdi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Ayasofya Cami'nde 24 Temmuz'da kılınacak ilk cuma namazının ardından cemaate baklava ikram edileceğini söylemişti.

Ayasofya'daki ilk namazda kayısı sürprizi
Ayasofya'daki ilk namazda kayısı sürprizi
GİRİŞ 18.07.2020 13:27 GÜNCELLEME 18.07.2020 13:27
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Danıştay'ın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla İstanbul'daki Ayasofya Camisi'nin yeniden ibadete açılmasıyla 24 Temmuz'da ilk cuma namazı kılınacak.

 

Yeşilyurt Belediyesi, yürüttüğü çalışma kapsamında namaz kılacak cemaatin sevincine ortak olmak için Türkiye'nin Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tesciline sahip üçüncü ürünü olan Malatya kayısısını ikram edecek.

Ayasofya'daki ilk cumada baklava sürprizi

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mehmet Çınar, "Ayasofya'daki ilk cuma namazı sonrası orada bulunan kardeşlerimize bu özel günde ağızlarda da özel bir tat bırakmak için kayısı ikramımız olacaktır" ifadesini kullandı.

Ayasofya Camisi'nin tekrar ibadete açılmasını sağlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini aktaran Çınar, şunları belirtti: "24 Temmuz Cuma günü kılınacak cuma namazıyla yeniden ibadet edilecek duruma getirilecek olan Ayasofya'da tarihi bir an yaşanacaktır. Yeşilyurt Belediyesi olarak da tüm dünyanın dikkatinin çevrileceği bu tarihi güne şahitlik edecek olanların ağzını tatlandırmak amacıyla, kılınacak cuma namazı sonrasında Malatya'mızın dünyaca ünlü altın kayısısını ikram edeceğiz. İslam dünyasında ve kadim medeniyetimizde özel bir konumda olan Ayasofya Camisi'nde kılınacak cuma namazında yerimizi alarak hem bu tarihe ana şahitlik edeceğiz hem de namaz sonrasında orada bulunanlara kayısı ikram ederek, bu tarihi anı kayısı ile taçlandıracağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 82
  • Anatolia 3 yıl önce Şikayet Et
    Gaziantep li kardeşlerim Ayasofya camiine halısını biz doseyecegiz demişlerdi, ama Demirci yün halısını hesaba katmadilar ve kaptirdilar, eh tatlı dagitalim bari dediler yakışır:)
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim cc HERDAİM yaar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
  • öz 3 yıl önce Şikayet Et
    Atamız Fatih sultan mehmet'e yakışır ,yeniden bir fetih ruhuyla açılır ve kıyamete kadar camii olarak kalır inşallah.Közlerimizden yeniden doğarak eski şanlı günlerimize dönüşümüzün köşe taşı olması dileğiyle...
    Cevapla
  • Bursalıyız 3 yıl önce Şikayet Et
    kayısı yerine burdan şeftali gelcek inşallah mevsimi değil kayısının, kayseriden neden pastırma gelmiyor ? pastırmanın kilosu pahalı fakir fukara ne kadar yiyebiliyor lütfen duyarlı olun 1 tane kayserili yok mu o alanda ? inegöllü hemşerilerimden de köfte ikramı iyi olur diyorum
    Cevapla
  • Mert MALATYALI 3 yıl önce Şikayet Et
    Bursa'dasın ama Malatya hakkında bilmeden yorum yapıyorsun. Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibisin. Kayısının tam da mevsimi
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok biliyorsun heralde (!) Mevsimi değilmiş cahil
    Cevapla
  • Kayısıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaysının şuanda tamda mevsimi sayın bursalı ben kaysıcılık yapıyorum
    Cevapla
  • adem 3 yıl önce Şikayet Et
    bu tür dağıtmayı engelleyin orası çok kalabalık olacak salgını patlatır
    Cevapla
  • ertugrul 3 yıl önce Şikayet Et
    gereken önlemi alırlar bunu düşünemeyecek değillerdir herhalde..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!